Dushi Walks Curacao in beeld – onze ervaring

In mijn top tien van Curaçao noemde ik deze al: Dushi Walks! Robert Vissenberg organiseert deze wandelingen. Zijn idee is ontstaan in december 2014, toen hij besloot dat hij anderen wil laten zien wat hij zag tijdens zijn wandelingen. In maart 2015 is hij van start gegaan en inmiddels organiseert hij meerdere wandelingen per week, ze zitten stuk voor stuk vol!

Dushi Walks Curacao

Om 8.45 spreken we af bij de parkeerplaats voor een wandeling met Dushi Walks. Robert, onze gids, blijkt uit Nederland te komen.

IMG_4870 - kopie - kopie - kopie
IMG_4895 - kopie - kopie - kopie

De wandeling is een fotowandeling, neem je camera mee! De tocht duurt normaal een uur, bij ons werd het twee uur. Robert is een veilige en leuke wandelroute gaan ontwikkelen voor zichzelf en daarmee ook voor andere mensen. De route loodst je langs het lokale leven en staat in een mooi contrast met het toeristische Curaçao.

IMG_4901 - kopie - kopie - kopie

Scharloo Willemstad

Onze wandeling is in Scharloo. Een deel van deze wijk is opgeknapt toen onze koning en koningin op staatsbezoek kwamen, een ander deel is nog in ‘oorspronkelijke’ staat. Mooi om het verschil te zien. Op de foto’s hierboven zie je tekeningen. In deze tekeningen wordt het verhaal verteld van de bewoners. Leuk om dat te horen, je gaat dan anders kijken naar wat er getekend is. En het is sowieso leuk om door Willemstad te wandelen en te zien hoe de stad er ook uit ziet.

IMG_4912 - kopie - kopie - kopie


Dit is bijna een klassiek straatbeeld te noemen: huizen die voor de helft af zijn, of juist huizen die vervallen zijn. De jongen in het blauwe shirt is Robert. Hij is absoluut gemaakt om dit soort tours te geven. Sociaal, enthousiast, geeft iedere deelnemer persoonlijke aandacht en hij vindt het echt leuk om groepen mensen te begeleiden. Een deel van de opbrengst van de tour gaat overigens naar de bewoners van de straat.

IMG_4931 - kopie - kopie
IMG_4943 - kopie - kopie

Fotowandeling door Willemstad

We waren twee huizenblokken en een uur verder. Tijd om het tempo iets op te voeren. Dit eerste deel was voor mij wel het mooiste stuk van de wandeling: de vervallen, authentieke stukken. Zo mooi om te fotograferen. Onze route was door Scharloo, de andere route die je met Dushi Walks kan lopen gaat door Otrobanda.

IMG_4965 - kopie

Je zit zo dicht in de buurt van het bekende centrum van Willemstad en toch is het gebied zo anders. Op de foto’s krijg je een indruk maar je mist de sfeer die je voelt. Als je naar Curaçao gaat, ga dan vooral mee met een Dushi Walk!

In een verlaten, vervallen steegje vind je opeens twee attracties…

IMG_5046
IMG_5050

Je kan natuurlijk ook met de toeristentrein gaan voor een impressie. In het vervallen deel, de eerste foto’s van dit artikel, kom je niet met dit treintje.

IMG_5073

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

4 Comments
 1. Monique | WritingMonique zegt

  Wat een prachtige foto’s! De muren zijn prachtig; zo kleurrijk!

  1. Karlien zegt

   Fantastisch he! Man wil nu in huis ook een muur een kleur geven…

 2. Kirsty zegt

  Wat een mooie foto’s! Interessant ook het verschil tussen het vervallen en niet-vervallen deel!

  1. Karlien zegt

   Dank je wel 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.