Leukste gratis stranden Curacao – Top 7

Wij waren op vakantie op Curacao en zijn toen verliefd geworden op het eiland. Wat is het er heerlijk! En al die stranden, allemaal zo mooi, zo wit en het water is zo helder. Echt genieten! Sommige stranden zijn gratis toegankelijk, voor andere betaal je. Ik deel daarom de leukste gratis stranden Curacao, zodat jij gratis kan genieten van het beste van het eiland!

Hieronder staan onze tips voor mooie stranden. Helaas is onze vakantie al van enkele jaren geleden. Heb jij recente tips voor mooie en gratis stranden, deel die dan met ons in de comments.

De beste gratis stranden Curacao

Daaibooi

Daaibooi was direct mijn favoriete strand. Het strand ligt centraal op het eiland, in de buurt van mijn favoriete strandtent Karakter. Het leuke is dat je hier een mix treft van de lokale bevolking en toeristen. Je mag hier barbecueën. Ook is er een snackbar waar je patat koopt. Ligbedjes zijn te huur!

Grote Knip

Als je foto’s of vlogs ziet van Curacao, dan komt Grote Knip eigenlijk altijd wel voorbij. Dit strand is met name bekend om het ongelooflijk blauwe water. Als je aan komt lopen heb je een prachtig uitzicht over de zee. Het zand is wit en in de zee ligt een vlot.

Grote knip
Grote knip

Kokomo beach

Kokomo beach was na Daaibooi mijn favoriete strand. Dit strand is ook gratis toegankelijk, anders stond het niet in de lijst. Wat wel opvalt tussen de andere stranden is dat je er geen eigen eten of drinken mag nuttigen. Er is een leuk restaurant. Ligbedjes zijn te huur en voor kinderen is er een klein speeltoestel.

Playa Lagun

Playa Lagun is een gratis strand waar je de vissersboten ziet aanleggen na een ochtend op zee. Leuk aan dit strand is dat je er veel vissen kan zien tijdens het snorkelen. Boven het strand is een restaurantje met uitzicht op de baai, een aanrader!

Kleine Knip

Vlakbij de Grote Knip ligt de Kleine Knip. Ook een heel mooi strand, zoals de naam al zegt is het strand wat kleiner. Ook mist het dat speciale dat Grote Knip heeft: dat waanzinnig blauwe water als je aan komt lopen. Verder is het wel een fijn strand en ook wat rustiger dan Grote Knip.

Santa Cruz

Wij kwamen toevallig langs Santa Cruz, bleven er even hangen en hadden het toen erg naar ons zin. Het is best een lang strand en er komen veel locals.

Playa kanoa

Playa Kanoa is totaal anders dan de andere stranden op Curacao. Het ligt aan de noordkant van het eiland, er liggen wat rotsen en het water is wild. Hier komen de surfers! Er is een natuurlijk pierenbadje, waardoor je er goed met kinderen terecht kan.

Wat zijn jouw favoriete gratis stranden Curacao?

Lees over

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën