Speeltuinen op Curaçao – Onze tips

In Nederland en België zijn er veel speeltuinen. In bijna iedere straat is er wel eentje te vinden. Speeltuinen op Curacao zijn wat beter verstopt. Natuurlijk, je hebt heerlijke stranden om op te spelen. En toch vinden kinderen het soms fijn om in een speeltuintje te spelen. Tijdens onze vakantie op dit eiland hebben we heel wat speeltuinen gevonden. Speeltuinen op Curacao zijn vaak erg kleurrijk, waardoor het extra leuk is om erheen te gaan.

Wij waren in 2015 op Curacao en helaas zijn sommige speeltuinen er niet meer, dus dit artikel biedt geen garanties!

  • Heb jij recente informatie over de speeltuinen op dit eiland, laat het ons weten!
  • In januari 2024 kregen we een update over de speeltuinen. Op Blue bay is een nieuwe speeltuin geplaats, gesponsord door Brassboer. Dit is het nieuwe restaurant en het schijnt een leuke speeltuin te zijn! Het speeltoestel op Kokomo staat er helaas niet meer.

Overzicht speeltuinen op Curacao

Aanvankelijk waren we super enthousiast over de speeltuin Baby Park Tutu. Deze speeltuin vind je naast Goisco. Inmiddels, eind 2023, is deze speeltuin er nog wel, maar hij is grotendeels vervallen. Heel erg zonde. Het was een grote en gratis speeltuin. Het hele artikel over Baby Park Tutu, de kleurrijke speeltuin met wat beesten.

Buurvrouw

Speeltuin bij restaurant op Curacao

Bij eetcafé De Buurvrouw is deze speeltuin. Ernaast een picknicktafel. Bestel een koffie, geniet van de zon en laat je kinderen spelen.

Cabana beach

Op Cabana beach vind je deze speeltuin. Een hek eromheen. (IJs)koffie in de buurt, wat wil je nog meer? -> ook deze speeltuin schijnt er niet meer te zijn.

Dierentuin (1)
Dierentuin (2)

De dierentuin was aan het verbouwen. De speeltuin was open: groot en divers. Toegang is gratis. Inmiddels is de dierentuin wel verbouwd, laat ons weten of er nog een speeltuin is!

Chichi
  • Chichi Curaçao, met een tuin waarin de kinderen mogen ontdekken. Hier waren leuke en creatieve speelelementen geplaatst. Dit was een van de verrassende speeltuinen op Curacao.

Hofi PastorBij de ingang van Hofi Pastor hangen twee schommels. Ook hiervan weten we niet zeker of ze er nog zijn. Wel is Hofi Pastor, centraal op het eiland, een leuke plek om een rondje te lopen. De openingstijden zijn onbetrouwbaar helaas en daarnaast heb je goede schoenen nodig vanwege de naalden van bomen die op de grond liggen.Il Forno

Speeltuin bij pizzeria

De pizzeria van Il Forno aan de Caracasbaaiweg. Wij hebben bij de andere vestiging gegeten, goed eten voor een goede prijs.

Indoor Sambil 12,50 pk
  • Indoorspeeltuin in winkelcentrum Sambil, leuke tip voor speeltuinen op Curacao als het regent.
  • Bij strandtent Karakter staat een bak met speelgoed.
Kidsclub blauwbaai

Kidsclub met speeltuin

Bij Blue bay vind je deze speeltuin, onderdeel van de kids club. Update 2024: de speeltuin is vervangen inmiddels! Deze werd gesponsord door Brassboer, het nieuwe restaurant.

Kokomo speeltuin
Kokomo speeltuin – deze is helaas weg.

 Op het strand van Kokomo beach staat dit stoere piratenschip. Het is niet duidelijk of deze van de speeltuinen op Curacao er nog is!Scharloo (1)
Tijdens de Dushi Walk kwamen we deze speeltuin tegen. Prachtig, helaas wel met zwervers ernaast. De speeltuin vind je in Scharloo. 
 

Sol food, pizza’s en brownies met prachtig uitzicht, aan de Westpunt op Curacao, heeft dit leuke spel met magneten liggen. Ook twee grote tassen met blokken en een lege gang waarin de kinderen kunnen spelen.

Speeltuin Soto – speeltuinen op Curacao

In het dorpje Soto kom je langs dit speeltuintje.

Speeltuin Ottrabanda

In het centrum van Willemstad, net over de pontjesbrug aan de kant van Rif fort, is een grote speeltuin. De hekken stonden er tijdelijk, ik ben vergeten een foto te maken toen de hekken weg waren.

Verkeersplein bij dierentuin (1)
  • Speeltuinen op Curacao: het jeugd Verkeerspark. Je kind kan hier over een nagebouwd verkeersplein crossen.
  • We zijn er niet geweest maar bij Brakkeput mei mei heb je een speeltuin en minigolf.

Extra tips voor speeltuinen op Curacao

Bij Mensing’s Caminada / Chitchat Café (Schottegatweg Oost) hebben ze een overdekte playground. Niet supergroot, vooral voor kids tot 4 jr. Er zijn drie grote voordelen: overdekt (dus kinderen zijn even uit de zon), heerlijke frappuccino en gratis goede wi-fi! Hebben wij regelmatig even een uurtje gezeten.

Ranche alegro: een boerderij met een speeltuin met huisjes en glijbanen. Ook hebben ze schommels, wip wap en blokken om mee te bouwen. Er zijn ook allemaal dieren zoals paarden, kippen, geiten, een koe en papegaaien. Je betaalt 2 naf per persoon om er te spelen.

De speeltuin bij Papagayo.
Playa Lagun: restaurant Bahia boven de baai heeft loopauto’s en wat speelgoed.

Meer lezen? Vergelijkbare artikelen!
Curacao met kids, to do

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën