Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van het eiland. Dit was een prima uitvalsbasis om het eiland te ontdekken! Westpunt Curacao en de westkust hebben echter zo’n heerlijke sfeer en uitstraling dat ik tijdens mijn volgende vakantie op Curacao hier graag verblijf.

In dit artikel lees je wat er te doen is in dit deel van Curacao. Ik heb een leuk rondje Westpunt Curacao uitgestippeld. Er is zoveel te doen dat je deze ronde gerust meerdere keren kunt rijden.

Tip: zorg voor voldoende benzine, neem zwemkleding, zonnebrand en water mee!

Het rondje Westpunt Curacao start bij Landhuis Daniel. Start je dag goed met een kopje koffie bij dit landhuis. Vanaf het Landhuis Daniel volg je de weg Naar Westpunt (zo heet die weg echt) richting Barber. Als je er zin in hebt loopt je een rondje in Hofi Pastor. Achter de kerk van Barber zit de Klosterküche. Deze is wel beperkt open dus reserveer op tijd! Daarna vervolg je de route richting Westpunt.

Je komt langs natuurgebieden als Christoffelpark, Sheta Boka en Boka Ascension. Stop waar je we wilt en geniet van de natuur! De stranden komen later vandaag. Zin in een kop koffie of een hele goede hamburger, stop dan bij Trio Penotti!

Westpunt Curacao

Volg de weg naar Westpunt en je komt vanzelf aan in het dorp Westpunt. Westpunt heeft zo’n heerlijk ontspannen sfeer, echt een fijn dorp!

Er zijn hier twee bekende eetgelegenheden: Jaanchies, een traditioneel Antilliaans restaurant. Het andere is Sol Food, heerlijk pizza en brownie met een waanzinnig uitzicht!

De stranden van Westpunt Curacao dan. Bij Westpunt Beach wordt de vis aan land gebracht, leuk om te zien! Het strand is niet echt geschikt voor zwemmen en zonnen. Andere stranden bij Westpunt zijn playa Kalki, Forti en Grandi. Meer dan genoeg keus dus om de rest van je dag op de stranden van Westpunt door te brengen! Of breng je vakantie hier door, bij de Kura Hulanda Lodge & beach club bijvoorbeeld.

uitzicht Sol Food

San Juan – bijzonder strand Curacao Westpunt

De middag breng je door op de stranden. Eerder schreef ik een artikel over gratis stranden Westkust. Denk aan stranden als de Grote Knip, Kleine Knip, San Juan, Cas Abou, Daaibooi en Playa Lagun. Waanzinnig veel keus, allemaal even mooi. Geniet bij het dorpje Jan Kok van de zoutpannen en de flamingo’s. Ook een bezoek waard is het landhuis Jan Kok, waar kunstenaar Nena Sanchez haar atelier heeft.

Voor acht gulden, dat was in 2025, heb je drie (of blijkbaar vier) baaien voor jezelf. Dit las ik in de reisgids en toen wist ik: hier gaan wij naar toe. Naast dit landhuis, landhuis San Juan, zit een man op een stoel. Bij hem betaal je acht gulden en dan mag je doorrijden. Hij geeft je een tips over de mooiste stranden, in totaal zijn er vier stranden waarvan een niet op de kaart staat. Tegen ons werd gezegd dat Playa Manzalina het mooiste strand was. 

Stranden Curacao San Juan

De weg erheen naar San Juan is niet geasfalteerd, een klein beetje avontuur dus op weg naar het verlaten strand. De laatste heuvel vertrouwden we niet helemaal met onze auto. Naar beneden zou lukken, maar terug omhoog?

Stranden Curacao San Juan

En dan heb je dit: paradijselijk strand bij San Juan. Helemaal voor jezelf. Hoe fantastisch! Er is geen enkele voorziening, dus zorg voor voldoende water. We zijn hier een paar uur geweest met de kinderen. Daarna is het tijd om uit de zon te gaan. Wel willen we de andere stranden nog even zien.

Karakter

Als afsluiter (of je begint je rondje Westpunt Curacao hier) rijd je naar Karakter. Karakter is mijn favoriete strandtent op Curacao en is open voor ontbijt, lunch en diner! Wat maakt Karakter zo’n fijne plek? De locatie: prachtig aan het water. De mensen: zowel de bediening als de gasten zijn vriendelijk. Het eten: heerlijk. Zwemmen en snorkelen: hele mooie vissen gezien. De drankjes: genieten, mijn favoriet is de frozen cappuccino. 

Hofi Pastor

Westpunt Curacao – Hofi Pastor

De ingang van dit park is naast de kerk in Barber. Om in Hofi Pastor te gaan wandelen betaal je vijf gulden. Dit schilderij op de foto hierboven stelt het gebied voor. Je loopt eerst naar een hele oude boom. Vanaf daar zijn er twee wandelingen: een rode en een gele. Wij hebben ze allebei gelopen, met kleine kinderen. Het wandelen is dus goed te doen!

Hofi Pastor Curacao

We namen de wagen mee tijdens dit rondje door de natuur bij Westpunt Curacao. Na een paar minuten kwamen we bij deze brug aan. Dit is nog te doen met de wagen, daarna allerlei wortels boven de grond. Geen aanrader, al helemaal niet met een rolstoel.

Hofi Pastor Curacao

Dit is de kapokboom, ruim 800 jaar oud. Op zichzelf al een bezoek waard. Nadat de kinderen hier een tijd hebben gespeeld gaan we wandelen. De rode route brengt je naar uitzicht, de gele route heeft spookachtige stukken vanwege overhangende bomen.

Hofi Pastor Curacao

Trek schoenen aan trouwens! Overal in Hofi Pastor en op Curacao liggen stekels van cactussen, die gaan door je slippers heen.

Hofi Pastor Curacao
natuurgebied

De route staat aangegeven met gele en rode pijlen. Soms komen de routes elkaar tegen. Johan heeft allebei de routes helemaal gelopen. De kinderen en ik het grootste deel van rood en toen nog een ronde van geel.

Prachtige wandeling was het door dit natuurgebied in de Westpunt Curacao. Na de wandeling zijn we eerst nog even gaan schommelen bij de ingang, en daarna reden we uiteraard door naar een van de mooie stranden aan de westkust.

Lees de info over Hofi Pastor op de website.

Lees ook: alle tips voor een vakantie op Curacao met kinderen

Karakter Curacao Westpunt
Karakter

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën