Flevoland met kinderen | 9x DOEN!

0

Wat is er te doen in Flevoland met kinderen? Wij delen tips voor leuke kinderactiviteiten en gezinsuitjes in de jongste provincie van Nederland. Ook delen we waar je kan overnachten!

Flevoland is de jongste en kleinste provincie en bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder. De provincie ontstond door de drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee. Ook de eilanden Urk en Schokland kwamen daardoor aan land te liggen. Almere is de grootste stad, met daarna Lelystad.

Doen in Flevoland met kinderen

Walibi

Een van de leukste pretparken van Nederland is Walibi en deze ligt in Flevoland. Anders dan de Efteling vind ik Walibi iets minder een pretpark gezinnen met echt jonge kinderen. Zijn je kinderen een jaar of 10 of ouder, dan zijn er super veel toffe opties. Met achtbanen als UNTAMED, Goliath en Lost Gravity en ook nog 20 attracties die iets minder intens zijn, is er veel te doen in dit park. Koop je tickets online met korting!

Je kan trouwens ook verblijven bij Walibi, in Walibi Village. Dit ligt direct naast het pretpark. Het vakantiepark bestaat uit 142 comfortabele bungalows, dit zijn een 4-, 7- of 8-persoons vakantiehuisjes. Het verblijf in Walibi Village is altijd inclusief één dag toegang tot Walibi Holland. Blijf je langer, dan kan je bijvoorbeeld naar Elburg gaan om dat dorp te verkennen of winkelen in Batavia Stad.

Aviodrome

Aviodrome is een interactief museum/pretpark in het teken van de luchtvaart. Vanaf de ingang, met de douanecontrole, tot aan de speeltuinen: er is overal aan het luchtvaartthema gedacht. Er zijn allerlei vliegtuigen te bewonderen en je kan in vliegtuigen stappen, in de cockpit kijken en bijvoorbeeld in een simulator zelf vliegen. De 4D-film laat op een speelse manier een aantal vliegtuig-types zien, en door de effecten is de film extra levendig.

Bekijk de praktische info op de website en bestel daar ook alvast je tickets!

Batavialand

Batavialand ligt ook in Lelystad. Voor de Batavia boot ligt een werf en kinderen mogen hier allerlei Oudhollandse spelletjes doen, zoals steltlopen. Er zijn een aantal werkplaatsen waar je een kijkje kan nemen, waaronder de smederij en tuigerij.

De originele Batavia is, als onderdeel van de VOC, gebouwd in de 17e eeuw. In het museum kan je een replica bekijken. Het schip is indrukwekkend, door de grootte, maar ook omdat je in de ‘krochten’ van het schip mag kijken. Op de verdieping waar je niet kan staan en waar vroeger de slaapplekken waren. Maar ook onder in het schip waar de vracht lag mag je kijken. Zo krijg je een indruk van hoe het leven op het schip was.

De combinatie van de werf, het bezoeken van het schip en de activiteiten in het museum maakt het een heel divers en interactief bezoek. 

Schokland

We noemden Schokland al in dit inleiding van dit artikel over Flevoland met kinderen. Blogger Anouk bezocht deze plek samen met haar zoon. Zij schreef onder andere:

“Schokland is een drooggelegd eiland dat bijna twee eeuwen geleden nog midden in de Zuiderzee lag. Nu is het een mooi natuurgebied om te bezoeken, Unesco Wereld Erfgoed en met verschillende plaatsen waarmee je het verleden ontdekt. Ons bezoek start in het bezoekerscentrum, de Gesteentetuin. Vooral de ‘kijk- en doezolder’ hier is leuk voor kinderen! Ook zijn er wandelroutes en een museum en er worden geregeld activiteiten georganiseerd.”

Waterloopbos

Ook bezocht Anouk het Waterloopbos met haar zoon. Dit bijzondere bos ligt in de buurt van Marknesse, in de Noordoostpolder. Dit bos is een rijksmonument, omdat hier onderzoek is gedaan naar het werken met/van water. In het bos werden havens, rivieren en de kustlijn als wetenschappelijk model nagebouwd. Reden hiervoor was om te onderzoeken hoe de waterloop was en aangepast kon worden. In 1996 is het laboratorium gesloten en zijn de waterwerken deels overgroeid.

Het begin- en eindpunt van de wandeling door het Waterloopbos met kinderen vind je Paviljoen Het Proeflab (waar je ook vlakbij kunt parkeren). In het Paviljoen is een informatiepunt gevestigd, je kunt er wat lekkers halen en vooral de waterspeelplaats is erg leuk.

Waterloopbos

Dierenpark Almere Jungle

Dierenpark Almere Jungle is een leuk indoor uitje in Flevoland met kinderen. In de botanische tuin Almere Jungle is een grote hoeveelheid bijzondere planten te bewonderen. En in Dierenpark Almere Jungle leven vogels, zoogdieren, vissen, reptielen, insecten en ongewervelde dieren. 

Klimbos van Almere

Fun Forest Almere is het enige klimbos in Flevoland en het heeft het langste ziplinepark van Nederland. Voor de ultieme tokkelbaan beleving klim je via parcours 6, deze route heeft een zipline van wel 160 meter! Klimmen kan al met kinderen vanaf 6 jaar.

Orchideeën Hoeve

Wij bezochten de Orchideeën Hoeve met onze kinderen in Flevoland en vonden dit een heel tof indoor uitje. Na het bezoeken van de tuinen is er aan het einde ook nog een grote speeltuin!

In de Orchideeën Hoeve kan je veel zien en doen. Er staan heel veel soorten planten, er zijn watervallen, rotsen en loopbruggen. Naast koikarpers voeren, kan je ook de lori’s voeren (die komen op je hoofd zitten) en garnalen voeren aan de schildpadden en meervallen. Naast het “gewone gedeelte”, waren er ook nog speciaal ingerichte tuinen. De onderdelen die veel indruk maakten toen we in de Orchideeën Hoeve met kinderen waren, waren de Lorituin en de vlindertuin. 

Netl, de wildste tuin in Kraggenburg

Netl ligt in Kraggenburg en deze tuin bezoek je in Flevoland met kinderen, omdat er zoveel leuks te doen is op mooie dagen. Het is een avontuurlijke speellandschap waarin kinderen mogen ontdekken en echt kunnen spelen. Zwemstrandjes, natuurspeeltuin, bamboejungle, obstacle training parcours en strandpaviljoen: het is er allemaal. Het allerleukste van een bezoek aan Netl met kinderen is de modderglijbaan! Glibberend en glijdend naar beneden voor een plons in het water. En dan weer naar boven natuurlijk voor een extra rondje.

Pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje

Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark ligt in Zeewolde, vlak naast de Veluwe en makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg. Het pannenkoekenhuis is gevestigd in een sprookjesachtig kasteel, met bij de ingang een snoeptoren. In het speelpark zijn schommels, skelterbaan, glijbanen, kabelbaan, springkussens en een waterpark rondom de Heksenboom.

Flevoland met kinderen

Overnachten in Flevoland met kinderen

Overnachten in Flevoland? Bovenin dit artikel noemden we al het verblijven in Walibi Village. Dit park ligt direct naast het pretpark. Er zijn 142 comfortabele bungalows, dit zijn een 4-, 7- of 8-persoons vakantiehuisjes. Het verblijf in Walibi Village is altijd inclusief één dag toegang tot Walibi Holland.

Dit zijn andere tips voor vakantieparken in Flevoland:

De Eemhof

Center Parcs De Eemhof ligt bij Zeewolde en is onlangs volledig vernieuwd. De cottages zijn vernieuwd en er is de gloednieuwe Wellness cottages. In het grote subtropische zwembad is er nu ook een Duo-Racer glijbaan. Daarnaast is er buiten een grote speeltuin, Klimparadijs, een speelruimte met klim- en klauterelementen, een nieuwe Gametown met de leukste familiespellen én Bumper Cars.

Waterparc Veluwemeer

Waterparc Veluwemeer is een van de parken van Landal in Flevoland voor gezinnen. Ideaal voor waterliefhebbers, want dit vakantiepark ligt direct aan het Veluwemeer. Er is onder meer een minigolfbaan, speelkasteel, overdekt zwembad en een indoorspeelplaats. 

Resort Zuiderzee

EuroParcs Zuiderzee ligt vlakbij het Veluwemeer en heeft een eigen jachthaven. Walibi Holland in Biddinghuizen ligt op slechts vier minuten rijden. Er is een zandstrand, binnenzwembad met glijbaan en piratenschip, minigolf, animatie en speeltuinen.

RCN Zeewolde

RCN Zeewolde biedt de combinatie van strand, haven en bos. Het is een camping en een vakantiepark in een. Met een jachthaven, zeil- en surfschool en strand op het park is het hier ideaal voor watersportliefhebbers. Er is ook een klein overdekt zwembad.

Dat waren onze tips voor wat je kan doen in Flevoland met kinderen. Lees ook onze tips voor Noord-Brabant en Noord-Holland.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.