Lelystad met kinderen | 15x uitjes

Wat is er te doen in Lelystad met kinderen? Wij waren al een aantal keer in deze stad in Flevoland en delen al onze tips voor kinderactiviteiten.

Lelystad is, net als Almere, een van de nieuwste steden van Nederland! Ooit was er hier water in plaats van land. In 1965 werd begonnen met de bouw van Lelystad, de hoofdstad van Flevoland. In september 1967 kwamen de eerste bewonders.

Doen in Lelystad met kinderen

Belevenissenbos

Het Belevenissenbos van Lelystad is het grootste speelbos van Nederland. Dit is vooral geschikt voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Met de elementen bos, water en weide zijn er allerlei speelplekken gecreëerd. Hierbij is gelet op het leerzame aspect van de speelplekken, maar vooral is het belangrijk dat de kinderen lekker kunnen spelen in de natuur.

In het Belevenissenbos is er ook de mogelijkheid om te kamperen. Dit is back to basic, in de natuur. Klinkt als een fijne plek om met de kinderen in de buitenlucht op vakantie te gaan.

Werkplaats der Ideeën

In de Werkplaats der Ideeën kunnen kinderen aan de slag met Uitvind/ ontdek en techniek. Het leuke is dat de kinderen interactief aan de slag kunnen, het nadeel is dat er geen vrije inloop is. Je geeft je kind op voor een serie van een aantal lessen op de woensdagmiddag.

Batavialand

Blogger Anouk bezocht samen met haar zoon Batavialand. Dit is een combinatie van een bezoek aan de replicatie van de Batavia boot en een mooi (deels openlucht) museum. Het is daarom een heel divers en interactief bezoek. Anouk en haar zoon brachten hier een dagdeel door en hadden het erg naar hun zin.

Het schip is indrukwekkend, door de grootte, maar ook omdat je in de ‘krochten’ van het schip mag kijken. Op de verdieping waar je niet kan staan en waar vroeger de slaapplekken waren. Maar ook onder in het schip waar de vracht lag mag je kijken. Aan de overkant van de werf ligt het museum. De hoogtepunten hier waren de archeologische vondsten en de poging om oude potten te ‘restaureren’ . In het watertheater kan je sluizen bedienen, dijkjes maken en water oppompen. 

Trampolinehal Jumpsquare Lelystad 

Zin in een indoor uitje in Lelystad met kinderen? Ga naar de Jumpsquare, een trampolinehal met een grote variatie aan verschillende soorten attracties die gegarandeerd staan voor uren jumpplezier! Er is onder meer een trapeze en een jump tower.

De (meeste) Jumpsquare Trampolineparken zijn dagelijks geopend. Tijdens de openingstijden kun je jumpen in de Jump Arena en alle attracties uitproberen! Voor kleinere kinderen is er op een aantal uren Mini jump, zij kunnen dan springen met leeftijdsgenoten.

Paintballen bij Balls and Arrows

Paintbal Balls and Arrows behoort tot de grootste paintball terreinen van Nederland! Ook kinderen kunnen hier terecht, want er zijn speciale activiteiten voor ze. Denk aan kinderpaintball, blaaspijp schieten, de scherpschutters training junior en handboogschieten.

Educatieve Zorgboerderij De Huif

Iedere eerste woensdag van de maand is het open middag bij de Zorgboerderij De Huif. Voor € 1, – per persoon kan je de rondkijken op de boerderij en eventueel paarden borstelen, dieren voederen of meerijden met de huifkar. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor kinderfeestjes.

Zwembad De Koploper

Het Zwembad De Koploper is zeker een aanrader als je in Lelystad met kinderen bent. Zo zijn er vijf zwembaden en er is een buiten waterspeeltuin. Leuk voor de kinderen is het piratenbad met scheepswrakken en waterkanonnen. Daarnaast is er onder andere een bubbelbad, stroomversnelling, een lange glijbaan en een babybadje.

Aviodrome

Aviodrome

Anouk bezocht ook Aviodrome met haar zoon. Dit is een mix tussen een museum en een themapark met veel speelruimte. Leuk is dat het luchtvaartthema in allerlei details is doorgetrokken. Vanaf de ingang, met de douanecontrole, tot aan de speeltuinen: er is overal aan het luchtvaartthema gedacht. Dit is op een hele toffe manier overal tot uiting gekomen. Hoogtepunt was wel de 4D-film.

Ook ideaal is de combinatie van leren, spelen en ervaren. Een super uitje voor iedereen die gek is op vliegen. Zeker een reden om eens een bezoek te brengen aan Lelystad met kinderen!

Oostvaardersplassen

Vlakbij Lelystad ligt het natuurgebied de Oostvaardersplassen. Vanaf het startpunt, Buitencentrum Oostvaardersplassen, zijn allerlei routes uitgezet door dit gebied.

Dit zijn veelal korte routes, tussen de 1 en de 5 kilometer, waardoor je hier ook goed kan wandelen als je met kleine kids op pad gaat. Onderweg kom je allerlei uitkijkpunten tegen.

Oostvaardersplassen
Oostvaardersplassen

Batavia Stad

Als je wilt shoppen in Batavia Stad Fashion Outlet dan willen ook de jongste kinderen wellicht mee als ze horen dat er een leuke speeltuin is. Deze vind je bij restaurant La Place. Onder andere met een glijbaan en een grote schommel.

Speeltuin Schateiland

De Speeltuin Schateiland aan de Voorstraat 503 is een begrip in Lelystad. Deze grote speeltuin is gratis toegankelijk.

Houtribhoekstrand

Is het een mooie dag en wil je naar het strand? Het grootste strand hier is het Houtribhoekstrand, aan het IJsselmeer. Voor de kinderen is er een gedeelte in het water afgezet met een ballenlijn.

Hier kan je gezellig eten bij het Eetcafé @ The Beach, op de menukaart staan allerlei opties voor de kinderen.

Ballorig

Een tip die niet mag missen in het overzicht van wat er te doen is in Lelystad met kinderen, is de binnenspeeltuin Ballorig. Deze speeltuin is geschikt voor kinderen tot en met 13 jaar. Voor de jongsten, tot en met 4 jaar, is er een apart gedeelte.

De Polderpannenkoek

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant in Lelystad? Dan is restaurant De Polderpannenkoek misschien wat je zoekt. Met allerlei soorten pannenkoeken en American pancakes.

Surfschool Paradiso

Lelystad ligt aan het water. In de zomermaanden is dat extra leuk, want bij Surfschool Paradiso kan je dan onder andere surfen, suppen, catamaran zeilen en kanoën.

Marker Wadden

Het natuurgebied Marker Wadden is in ontwikkeling maar als je wilt kan je dit gebied nu al bezoeken. Met je eigen boot als je die hebt of je gaat mee met een veerboot. Dit is echt een nieuw stuk natuur. Er zijn een aantal wandelroutes maar verder zijn er nog amper voorzieningen. Bekijk hier de opties voor dagtochten en de veerdienst.

Natuurpark Lelystad

In het Natuurpark Lelystad staat een mooi speeltoestel: De Beestentoren en een speeltuin. Daarnaast zijn er bij het Bezoekercentrum Natuurpark Lelystad diverse rugzakroutes voor kinderen vanaf een jaar of 6 te verkrijgen.

Onderweg kan je allerlei dieren tegenkomen, waaronder przewalskipaarden, edelherten, ooievaars en zwijnen. Iedere dag om 15.00 worden de otters gevoerd. Door het bosrijke natuurgebied zijn allerlei wandel- en fietsroutes uitgezet. Het restaurant is dagelijks geopend.

Verblijven in Lelystad met kinderen

Langer in deze omgeving verblijven?

#1 Lelymare Logies ligt op een landelijke locatie, aan de rand van Lelystad. Het biedt appartementen met meerdere slaapkamers, eigen kookgelegenheid en een privéterras met uitzicht op de tuin. 

#2 B&B de Valkenhorst heeft kamers voor 4 personen, gratis WiFi en tegen een toeslag kan je gebruikmaken van de wellnessfaciliteiten, zoals een sauna, een hot tub en een solarium. 

#3 Waterparc Veluwemeer ligt op ruim 15 kilometer van Lelystad en is een kindvriendelijk vakantiepark met watersportmogelijkheden. Je kan verblijven in een van de appartementen of villa’s.

  •  Watersporten op het Veluwemeer
  •  Binnen- en buitenzwembad
  •  Indoor speelparadijs en Kids Club

Meer tips lezen na deze blog over Lelystad met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.