Almere met kinderen | 15 Kinderactiviteiten

0

Wat is er te doen in Almere met kinderen? Wij kwamen al meerdere keren in deze stad in Flevoland en delen onze tips voor een dagje uit.

Dit is de jongste stad van Nederland en deze stad ligt, afgezien van de dijken, geheel onder zeeniveau. Almere bestaat uit een aantal stadsdelen, waaronder Stad, Haven en Buiten. Wij delen tips voor alle stadsdelen.

Doen in Almere met kinderen

PIT Veiligheidsmuseum

Een van de leuke kinderactiviteiten in deze stad is het PIT Veiligheidsmuseum bezoeken. In dit museum ligt de focus op de verschillende hulpdiensten: politie, brandweer en ambulance. Je komt het een en ander over hulpverleningsdiensten te weten.

Er is een vaste collectie, er zijn interactieve spellen en er zijn soms speciale tentoonstellingen. Zeker in de vakantieperiodes zijn er leuke extra activiteiten voor gezinnen. Als je kinderen gek zijn op auto’s en/of politie/brandweer dan is dit kindvriendelijke museum in Almere een aanrader!

Jumping Jack

Wat minder leerzaam maar absoluut niet minder leuk is de indoor trampolinehal Jumping Jack. Goed voor heel wat vermaak op de trampolines!

Kids Playground

Een ander indoor uitje is de Kids Playground. Deze indoor speeltuin is bedoeld voor kinderen van 0 – 12 jaar. Voor de jongsten, tot vier jaar, is er een apart gedeelte. En voor de oudere kinderen zijn er onder andere glijbanen, tunnels, trampolines en springkussens.

Dierenpark Almere Jungle

Dit dierenpark staat hoog om op lijstje om te bezoeken in Almere met kinderen. Het is een combinatie van een dierenpark en een botanische tuin. De dieren hier zijn of afgestaan of gedumpt en op deze plek hebben ze een mooi en goed nieuw opvangadres. Er zijn onder andere wasberen, schildpadden en alpaca’s. In dit dierenpark zijn verschillende speurtochten uitgezet.

’t Pannekoekschip

Heb je honger gekregen tijdens je bezoek aan Almere met kinderen? Een leuke plek om met de kinderen wat te eten is op ’t Pannekoekschip. Dit schip ligt in Almere Haven en je hebt zicht op het Gooimeer.

Watersporten in Almere met kinderen

Almere ligt aan het water en het leuke daarvan is dat je dan allerlei watersporten kan doen. Bij Sail Today kan je onder andere suppen, windsurfen en kitesurfen. In de zomervakantie zijn er kinderkampen.

Bij Haddock Watersport kan je onder andere familiekano’s huren, waardoor je met het gezin kan gaan kanoën. Zwemvesten zijn in diverse maten beschikbaar.

Fun Forest Almere 

Een leuke en actieve kinderactiviteit in Almere is klimmen bij Fun Forest Almere. Er zijn hier vijf verschillende parcoursen en, extra leuk, je vindt hier de langste ziplines van Nederland!

Voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar (vanaf 120 cm) is er de Monkey Trail. Bij dit parcours klim je tot zeven meter hoogte en er zijn drie ziplines. De route klimmen duurt ongeveer 30 minuten en voor € 13,95 mag je kind 1,5 uur klimmen.

Lasergamen

Voor kinderen vanaf 8 jaar is er de Crazy Laser Kids Party, zeker een aanrader voor een feestje in Almere met kinderen. De kinderen gaan op pad met een camouflagepak, een super moderne lasergame-gun en een Bush-hat.

Een van de losse activiteiten voor kinderen vanaf 9 jaar is de kinder paintball.

Strand

Almere ligt aan het water en daarom zijn er op verschillende plekken fijne strandjes te vinden. Een aantal aanraders zijn:

  • Het Erkemederstrand: dit is het langste strand van Flevoland, het is 3 kilometer lang. Met strandpaviljoen “De Jutter”, fietscrossbaan, kinderboerderij, speelbos en speeltuinen.
  • Marina Muiderzand: ook hier is een mooie speeltuin.
  • Noorderplassen
  • Stedenwijk Strand
  • Strandbad Duin: met speelplaats

Kabouterpad

In Almere is een leuk kabouterpad gemaakt voor de kleinsten. Als het Buitencentrum Almeerderhout  geopend is kan je daar een knapzak en een kabouterboek (€ 6, – per kind) halen en dan ga je op pad. Op zoek naar de sporen van kabouters. Je loopt een route van 500 tot 1500 meter.

Kinderboerderijen in Almere met kinderen

In Almere met kinderen kan je terecht bij een aantal kinderboerderijen. Zeker een aanrader voor jonge kids.

  • Kinderboerderij Den Uylpark: met allerlei activiteiten en de speurtocht ‘Varken Vinny Verkent’.
  • De Kinderboerderij De Stek
  • Kinderboerderij de Beestenbende

Speeleiland De Meridiaan

Leuk uitje voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar is het Speeleiland De Meridiaan. Dit is een speelplek van 1,5 hectare en deze bestaat vooral uit natuurlijke materialen. Het is echt een avontuurlijke speelplek met een uitkijktoren.

Vroege Vogelbos

Het Vroege Vogelbos is een van de oudste bossen van Almere. Voor € 1, – koop je de speurtocht ‘Lammetje Luit’ voor de kinderen.

Zuiderzeespeelbos

Bij het Stadslandgoed De Kemphaan vind je dit speelbos met vier speelplekken. Zo is er een gedeelte met zand en een gedeelte met water. Kortom: trek oude kleding aan en neem schone kleding mee.

Wat er heel leuk uitziet en wat bijna opengaat: de Indoor Mountainbike met de Indoor Boshut.

Overnachten in Almere met kinderen

Waar kan je kindvriendelijk overnachten in Almere? Dit zijn enkele tips:

Meer tips voor uitjes? Lees ons overzicht met aanraders.
In de buurt: ga naar het Muiderslot met kinderen!
Of bezoek Batavialand

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.