5x Cordoba met kinderen (uitjes!)

0

De stad Cordoba ligt zuidelijk in Spanje, in de regio Andalusië. Veel toeristen komen hier 1 of 2 dagen tijdens een rondreis. Wat je doet in Cordoba met kinderen lees je hier!

De stad staat bekend om de Mezquita moskee-kathedraal en daarnaast zijn er tal van bezienswaardigheden uit de Romeinse en Moorse tijd. Verder zijn onder meer de Joodse wijk, de Romeinse brug en het Alcazar de los Reyes paleis belangrijke bezienswaardigheden. Wat is er te doen voor gezinnen? Dit zijn onze tips!

Cordoba met kinderen | Activiteiten

Mezquita Córdoba

Voor sommige toeristen is de Mezquita Córdoba dé reden om naar Cordoba te gaan. Dit is een grote Moorse moskee die in 1236 is omgebouwd tot een kathedraal. Het is een van de indrukwekkendste monumenten in Spanje, met stijlen van de gotiek, renaissance en barok! (Tickets waardoor je niet in de rij hoeft te staan koop je hier)

Ciudad de los Niños 

Een plek om te spelen en ontdekken in Cordoba met kinderen is de Ciudad de los Niños. Dit is een park met schommels, speeltoestellen, boten, skatepark en meer. Je betaalt een klein bedrag aan toegang en het park is geopend van dinsdag tot en met zondag.

Dierentuin

Naast de Ciudad de los Niños is er een kleinere dierentuin. Dit was een van de eerste dierentuinen in het land. Er leven ruim 100 soorten dieren, waaronder zoogdieren en reptielen. De toegang is een aantal euro per persoon.

Waterpark Aquasierra

Een aantal kilometer buiten Cordoba ligt het waterpark Aquasierra met zwembaden en glijbanen voor jong en oud! In de zomermaanden is dit waterpark geopend vanaf het eind van de ochtend tot en met het begin van de avond.

Botanische tuin

In Cordoba met kinderen kan je ook naar de botanische tuin gaan, dat is voor ons vaak een favoriete activiteit omdat het rustig is. De toegang is een aantal euro, op zondag is het slechts 1 euro. De tuin is van dinsdag tot en met zondag geopend, tussen 9 en 14.00!

  Cordoba met kinderen | Praktisch

  Bereikbaarheid

  Andalusië en Cordoba zijn het makkelijkst te bereiken per vliegtuig, betaalbare tickets koop je bij Skyscanner.

  Daarnaast kan je met de auto naar Zuid-Spanje rijden. Kijk voor tips voor tussenstops in het artikel ‘doorreis in Frankrijk‘ of ‘tussenstops Route du Soleil‘.

  Auto huren Andalusië

  Wij huurden een auto via SunnyCars toen we een familiereis Andalusië maakten. Ideaal is dat de verzekeringen direct geregeld zijn.

  Familiehotels

  #1 Eurostars Maimonides ligt tegenover de beroemde moskee van Córdoba en heeft familiekamers.

  #2 PISO CON SOLARIUM CALAHORRA is een appartement met 2 slaapkamers en wordt beoordeeld met een 9.

  #3 ApartaSuites Alberca Deluxe is gevestigd in een gerestaureerd traditioneel huis in het historische centrum van Cordoba. Er is een klein zwembad bij het appartementencomplex!

  Dat waren onze tips voor Cordoba met kinderen! Lees ook wat je doet in Sevilla, Marbella of Malaga.

  Laat een antwoord achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.