Aviodrome met kinderen | Onze review!

Op de middelbare school heb ik er weleens van gedroomd om piloot te worden. Dat is er nooit van gekomen. Maar tijdens een uitje naar het Aviodrome met kinderen in Flevoland komt dat ineens weer bovendrijven! Hoe leuk is het Aviodrome met kinderen? Anouk was er met haar zoon van bijna 9 en deelt hun ervaringen.

Met mijn zoontje van bijna 9 bezocht ik dit museum in Lelystad. Voor de tweede keer, meer dan 4 jaar geleden waren we er ook. En dat kon hij zich dat nog herinneren: het Aviodrome had indruk gemaakt!

Aviodrome met kinderen

Het Aviodrome is een mix tussen een museum en een themapark met veel speelruimte. Ik vind het leuk dat het luchtvaartthema in allerlei details is doorgetrokken. Zo krijg je geen toegangskaartje, maar een vliegticket, en je gaat door een douane-scanner bij de ingang. Ook de aanwijs-borden zien eruit alsof ze op een vliegveld hangen.

Bovendien zijn er allerlei (oudere) medewerkers die op verschillende plaatsen kinderen helpen of net even wat meer vertellen over het vliegtuig waar je naar kijkt. Dat maakt het nog levendiger!

Aviodrome met kinderen

De geschiedenis van de luchtvaart

Een deel van het Aviodrome vertelt het ontstaan en de geschiedenis van het ontstaan van de (Nederlandse) luchtvaart. Zo loop je langs de eerste modellen tot je uiteindelijk in de ruime hal komt, waar allerlei vliegtuigen, helikopters en dergelijke staan. Overal staat uitleg bij, de kinderen kunnen een speurtocht volgen. Gedurende de dag zijn er (gratis) rondleidingen die je kunt volgen voor nog wat meer uitleg.

En wat voor nieuwsgierige kinderen leuk is: op allerlei plekken kan je in vliegtuigen stappen, in de cockpit kijken, en bijvoorbeeld in een simulator zelf vliegen. Dat laatste deed mijn zoontje met veel enthousiasme, maar ook met moeite: ‘als ik een echt vliegtuig zou moeten besturen, komt het niet goed mam’.

Boven loopt een lange balustrade zodat je ook vanuit die hoek de hal met de vliegtuigen kunt bekijken, en daar is ook een kleine tentoonstelling over de ruimtevaart en Andre Kuipers.

Aviodrome met kids

Speelruimte in en om de vliegtuigen

In de grote hal met de vliegtuigen is ook een speelgedeelte, maar in de centrale hal is een grotere speelplek. Ook weer in het thema van de luchtvaart. Buiten gaat dit verder, naast een ‘gewone’ speeltuin, zijn er ook meerdere speelplekken met vliegtuigen.

En je kunt een heuse Boeing 747 in, en zo hebben we ook eens de businessclass kunnen bekijken.

Het Aviodrome is gevestigd in Lelystad en zit naast het reguliere vliegveld(je). Tijdens ons bezoek kwamen er ook veel vliegtuigjes stijgen/landen vanaf dit vliegveld, wat het buiten extra leuk maakt om vliegtuigen te spotten. 

Filmtheater

Voor mijn zoontje was het hoogtepunt van ons bezoek aan Aviodrome met kinderen de 4D-film. Deze wordt een paar keer per dag getoond. Zijn ervaring: de 4D-film was leuk, alleen de brillen zaten niet zo goed. Het was ook leuk om in vliegtuigen te gaan. De 4D-film laat op een speelse manier een aantal vliegtuig-types zien, en door de effecten is de film extra levendig.

Voor mij zelf zat het wegdromen meer bij het bekijken van de echte vliegtuigen, maar voor mijn zoontje juist in het kijken van de film!

vliegtuig lelystad

Avoidrome met kinderen – een aanrader?

Het blijkt al uit deze blog: we kwamen ontzettend enthousiast terug van onze dag in Aviodrome. Wat heel goed is uitwerkt is het vliegtuig/luchtvaartthema. Vanaf de ingang, met de douanecontrole, tot aan de speeltuinen: er is overal aan het luchtvaartthema gedacht. Dat hebben ze heel goed gedaan.

Ook ideaal is de combinatie van leren, spelen en ervaren. Een super uitje voor iedereen die gek is op vliegen.

Ook naar Aviodrome? Bekijk de praktische info op de website en bestel ook alvast je tickets!

Ook leuk in Flevoland is de indoor Orchideeën hoeve

vliegtuig

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Florence met kinderen | 23x Uitjes voor het gezin

Een stedentrip Florence met kinderen, is dat de moeite waard? Waarom ga je naar...

Categorieën