Dinoland Zwolle met kinderen | Review

Onlangs tipten we Dinoland als een van de leukere uitjes in Overijssel. Maar hoe leuk is Dinoland Zwolle met kinderen echt? Nathalie was er met haar 2 jongens. In deze blog deelt zij hun ervaringen.

Tijdens de herfstvakantie kunnen we natuurlijk niet thuis blijven zitten. Dinoland is in mijn woonplaats Zwolle en we waren er al een tijdje niet geweest, dus dat was snel gekozen! Met mijn 2 jongens en van allebei een vriendje zijn we zo rond een uur of 2 ’s middags bij het park. De parkeerplaats was vol, maar we werden vriendelijk verwezen naar een parkeerplaats wat verder weg. Een mooie Amerikaanse schoolbus pendelde heen en weer naar de ingang. Netjes geregeld!

Zwolle met kinderen

Ons bezoek aan Dinoland Zwolle met kinderen

De naam zegt het natuurlijk al. In Dinoland vind je Dinosaurussen. Vlak na de ingang vind je de T-Rex expeditie. Deze expositie is samengesteld in samenwerking met Naturalis en je kunt er alles leren over deze machtige Dino!

Bij de ingang staat een enorm T-Rex skelet op ware grootte. Onze jongens liepen hier in sneltreinvaart doorheen, maar het is wel erg leuk opgezet. Als ik met iets minder kinderen was geweest, hadden ze vast meer rust gehad om dit te bekijken. Buiten, in het park, staan nog veel meer dino’s.

Paleolab

Op het terrein buiten vind je een grote glazen kas (Het Paleolab). De jongste twee kinderen (allebei 6 jaar) zijn hier lange tijd bezig geweest om in het zand met een zeef op zoek te gaan naar edelstenen en dinotanden. De oudste twee (8 jaar) vonden dit ook zeker leuk, maar waren iets sneller uitgezeefd.

In het Paleolab kun je ook nog andere dingen doen zoals een Dino maken van klei, geodes kraken, goud zoeken met een zeef in water en knutselen. Voor een aantal van deze activiteiten betaal je een kleine bijdrage, maar het meeste in inbegrepen in de toegangsprijs. Net iets buiten het lab vind je een opgravingssite waar een T-Rex blootgelegd kan worden! De kinderen kunnen met een kwast aan de slag om voorzichtig de botten tevoorschijn te vegen.

Dinoland Zwolle met kinderen (8)

Activiteiten in Dinoland Zwolle met kinderen

Niet alle activiteiten hebben een directe link met de dino’s maar zijn vooral heel erg leuk! Iedereen krijgt bij binnenkomst een rangerpaspoort waarop staat wat er allemaal te doen is.

De binnenspeeltuin is bij minder weer of gewoon omdat het leuk is kunnen de kids heerlijk hun energie kwijt in de binnenspeeltuin. Voor mij een erg goed moment om mijn boek erbij te pakken voor een klein uurtje rust. Dit kon fijn in het naastgelegen restaurant waar je terecht kunt voor wat te eten en drinken.

De favoriete activiteiten van “mijn” jongens:

  • Het hoogteparcours: Is ook echt heel hoog (!) en toegankelijk voor kinderen groter dan 1.30 m. Alleen voor de grootste twee dus. De kinderen gaan met helm en gezekerd over een parcours met hindernissen.
  • Laagteparcours: onder het hoogteparcours is er ook vlakbij de grond nog een erg leuk parcours voor jongere kids
  • Minigolf: je mag zolang en zoveel als je wilt gebruik maken van de banen.
  • Lasergamen: ook de jongsten vonden dit erg leuk
  • Een klimwand: gezekerd en met helm kun je een flinke klimwand beklimmen!

Dit waren de activiteiten die met name in de smaak vielen bij mijn gezelschap. Toch is dit nog niet alles!

Dinoland Zwolle met kinderen (8)

Verder doen in Dinoland Zwolle met kinderen

Naast alle bovenstaande activiteiten is er ook nog een mooie speeltuin buiten voor de kleine, maar ook de grotere kinderen. Alle dino’s in het park zijn ook te vinden door de gratis speurtocht te volgen die je bij de entree krijgt. Daar zitten ook allerlei vragen en opdrachten in. Een leuke manier om het park te verkennen en te leren over dinosaurussen.

Met de twee jongste jongens (de oudsten waren te druk met minigolf) hebben we ook de theatervoorstelling bezocht. Deze wordt een aantal keer per dag opgevoerd. De kinderen vonden het helemaal leuk en ook best een beetje spannend. Helaas hadden we geen tijd meer om te trampolinespringen. Zóveel is er te beleven!

In de herfstvakantie is er een speciale activiteit; Dino’s in het donker! Het park is tot 20 uur geopend en het park (en de Dino’s) mooi verlicht! Dinoland heeft ieder jaargetijde wel leuke extra activiteiten op het programma. Zo was er deze zomer een speciale Dinotrein die door de binnenstad van Zwolle reed, dus buiten het park dus. Een mooie kans om meer van deze toffe stad te zien! Want in Zwolle met kinderen is heel veel te doen! Lees de praktische tips op de website.

Wij vonden Dinoland Zwolle ontzettend leuk! Er is heel veel te doen, en de activiteiten zijn ook divers. Een aanrader voor een uitje met de kinderen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.