Roeselare met kinderen | 7x activiteiten

Wat is er te doen tijdens een bezoek aan Roeselare met kinderen? Wij delen enkele leuke activiteiten en restaurants in deze Belgische stad.

Roeselare ligt centraal in de provincie West-Vlaanderen. Belangrijke bezienswaardigheden zijn onder andere de belforttoren en het Klein Seminarie. 

Doen in Roeselare met kinderen

Het kasteel van Rumbeke is een van de oudste renaissancekastelen in België. Bij dit middeleeuwse kasteel, ten zuid-westen van de stad, is een bistro met een leuke speeltuin voor de kids.

In de stad is het een aanrader om de 256 trappen van de Sint-Michielstoren te beklimmen. Vanaf boven geniet je van een mooi uitzicht over de stad.

Koersmuseum Roeselare

Het vernieuwde Wielermuseum opende in september 2018 en is leuk om te bezoeken als je in Roeselare met kinderen bent. Hier maak je een interactieve rit door de geschiedenis van het fietsen.

Met de kinderen kan je op een zoektocht door het museum gaan met een musette (dat is een etenszakje). Test en fiets uit de 19e eeuw, lees de wedstrijduitslagen in de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport en ontdek hoeveel koers er in jouw dorp aanwezig is.

Sportoase Schiervelde

Wil je zwemmen als je in Roeselare met kinderen bent, dan ga je naar Sportoase Schiervelde. Er is een sport- en wedstrijdbad, er zijn glijbanen, er is een golfslagbad en er is een gedeelte voor peuters en kleuters.

Binnenspeeltuin in Roeselare met kinderen

Mini-world is een indoorspeeltuin met volwaardige cafetaria en een zonnig terras. Zowel binnen als buiten kunnen de kinderen hier spelen.

Speeldorp Boebalu is een andere binnenspeeltuin in Roeselare met kinderen om te ontdekken. Hier zijn er drie verschillende speelzones.

Pastoorsbos in Beveren

Buiten Roeselare, in Beveren, is er het Pastoorsbos. Dit is een avontuurlijk terrein, van zo’n anderhalve hectare. Met wandelpaden, picknicktafels en natuurlijk veel leuke klim- en klautertoestellen.

Kindvriendelijke restaurants Roeselare

  • Mokkabar is een koffiebar met een terras. Met snacks, taartjes en natuurlijk koffie.
  • Mister Spaghetti Roeselare: hier kom je natuurlijk om spaghetti te eten.
  • Pizzeria Trattoria Piccola Italia: als je zin hebt in een pizza.

Overnachten in Roeselare met kinderen

Langer in Roeselare verblijven? Dan zijn dit wellicht leuke opties om te overnachten:

Mercure Roeselare ligt op 10 minuten rijden van het centrum van Roeselare en heeft een restaurant. Er zijn familiekamers.

Hotel Ter Zuidhoek is gevestigd in een 18e-eeuwse boerderij in een landelijke omgeving buiten Roeselare, maar met 5 minuten sta je in Roeselare. Je verblijft in een suite. Overnachten is inclusief ontbijt!

Lees ook de tips voor Kortrijk bezoeken met gezin. Of bekijk de kindvriendelijke uitjes België en lees tips voor de stad Torhout!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën