Torhout met kinderen | 8x Kinderactiviteiten

Torhout ligt ten zuiden van Brugge, ten noorden van Roeselare en op zo’n half uur rijden van de kustplaats Middelkerke. Wat is er te doen in Torhout met kinderen, in deze stad in West-Vlaanderen? Wij zochten het uit en delen een aantal leuke activiteiten!

Wil je de bezienswaardigheden in de stad bekijken, wandel dan de Erfgoedwandeling. De erfgoedwandelroute is ruim 2 kilometer lang en deze is beschikbaar op de ErfgoedApp. Of wandel naar een van de Poëziepunten!

Doen in Torhout met kinderen

Kinderboerderij d’ Oude Smelterij

Bij het domein kinderboerderij van 4,5 hectare kan je goed terecht met het gezin. Op de kinderboerderij is er veel te doen. Er zijn allerlei boerderijdieren, een moestuin, boomgaard en een grote speeltuin. Daarnaast is er een cafetaria met mooi en zonnig terras.

Vanaf dit domein start de wandeling Moereveld, deze is 7,5 kilometer lang. Ook start er hier een skeelerroute van 10 kilometer.

Brasserie Heuvelhof

Deze kindvriendelijke brasserie ligt naast het historisch kasteel van Wynendaele en de bossen. Er zijn hier twee speelpleinen. Eentje voor de allerkleinsten en een voor wat oudere kinderen, van 4 t/m 8 jaar.

Kasteel van Wijnendale

De historische waterburcht Kasteel van Wijnendale ligt ten noorden van het centrum van Torhout en wordt omringd met 180 hectare bos. Dit kasteel heeft een lang verleden. In het museum ontdek je het leven in het kasteel en je komt het een en ander te weten over Leopold III tijdens de meidagen 1940, de graven van Vlaanderen en hertogen van Bourgondië. Je kan het kasteel met je gezin bezoeken en daarna wandel je door de bossen!

Provinciedomein d’Aertrycke

Provinciedomein d’Aertrycke bij Torhout is een uniek kasteelpark met een vijver, weides en bossen. In het midden is er het sprookjesachtige kasteel d’Aertrycke met restaurant. In het koetshuis kan je terecht voor een pannenkoek of kleine snack! Er zijn hier diverse wandelpaden, waaronder routes van 1,5 en 4 kilometer.

Groenhove bos

In het Groenhove bos heb je diverse wandelpaden, het joggingparcours, een visvijver met speelweide en een leuke speeltuin. Daarna ga je wat eten of drinken bij restaurant en cafetaria de Groene Specht.

Speeldomein De Warande

Speeldomein De Warande is een grote en omheinde speeltuin. Je kan hier gratis spelen. Op het terrein is het Tordale café, alhoewel dat voorlopig gesloten is vanwege corona.

Een overzicht van speelpleintjes in Torhout vind je hier! Ook is er bij het stadspark een skatepark, vlakbij het zwembad.

IJsboerderij Moereveld

De IJsboerderij is natuurlijk haast een must om te bezoeken als je in Torhout met kinderen bent. Zou je het Moereveldpad wandelen dan kom je hier langs.

Elke dag maken ze van eigen melk dagvers ambachtelijk ijs in diverse smaken. Bestel een of meerdere bolletjes, of eet een lekkere coupe op het terras.

Speelbos Torwoud

Er werd in 2018 een bufferbekken aangelegd langs de Kersouwkensstraat. Je vindt hier een waterspeelzone, speelbos en verschillende avontuurlijke speeltoestellen.

Overnachten in Torhout met kinderen

Blijf je langer dan een namiddag? Dan zijn dit wellicht leuke plekken om te overnachten:

  • ‘t Bloemetje ligt in Torhout. Het appartement beschikt over 3 slaapkamers, een flatscreen-tv met satellietzenders, een uitgeruste keuken met een vaatwasser en een magnetron, een wasmachine en 2 badkamers met een douche. 
  • A secret garden biedt een tuin, een terras, gratis WiFi en gratis privéparkeren. Dit vakantiehuis heeft 3 slaapkamers, een keuken met een vaatwasser en een magnetron, een flatscreen-tv en een zithoek. Er is 1 badkamer met een douche.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën