METZ met kinderen | 11x Uitjes

Veel mensen kennen Metz als een handige overnachtingsplek op weg naar Zuid-Frankrijk. Maar wist je dat Metz met kinderen, op zo’n 5 uur rijden vanaf Utrecht, ook de moeite waard is om te bezoeken? Wij verkenden deze stad tijdens een weekendje weg en hier lees je onze tips voor leuke uitjes en activiteiten.

Blogger Anouk en haar zoon van 9 bezochten deze stad in de regio Lotharingen midden in de zomervakantie. Een hele leuke stad voor een stedentrip, of voor een kort verblijf op doorreis naar je vakantieadres. Anouk combineerde Metz met een vakantie in de Belgische Ardennen! Je combineert Metz ook gemakkelijk met een stedentrip Straatsburg, een bezoek aan Nancy of een vakantie in de Elzas.

Naar Metz met kinderen

Metz is een gezellige oude Franse stad in Noord-Frankrijk, gelegen aan de Moezel. De stad heeft Duitse invloeden, en dat zie je in het straatbeeld. De gezelligheid in deze stad komt vooral door de verschillende straatjes met restaurants en terrassen. ‘s Avonds zijn er veel mensen op de been en zitten de terrasjes goed vol. Dat geeft direct een vakantiegevoel!

Het is een leuke en wat kleinere stad met een aantal toffe kinderactiviteiten. Er zijn geen grote attracties, die vind je wel verderop in Amneville. Daar is onder andere een dierentuin, klimpark, skihal en een aquarium.

Metz met kinderen

Doen in Metz met kinderen

Le petit train

Vanaf het centrale plein voor de kathedraal start een treintje ‘le petit train’ waarmee je de stad kunt verkennen. Sowieso heel handig om op deze manier meer van de stad te zien. Ook interessant is het omdat je een koptelefoon (de tour is beschikbaar in 7 talen, waaronder Nederlands) uitleg krijgt over de stad.

Zeker met kinderen een aanrader, mijn zoontje vond het erg leuk! De tocht duurt ongeveer 45 minuten. Op de website staan de vertrektijden.

kathedraal Loteharingen

Kathedraal

De kathedraal is ook prachtig om te bezoeken. Deze Saint-Étienne kathedraal is verrassend groot (qua grootte de derde van Frankrijk). Aan het plein waar je de kathedaal ziet zit ook het kantoor van de VVV, en ook hier vind je allerlei terrasjes.

Rondvaart door Metz met kinderen

Een andere manier om de stad te bekijken is via het water. Je kunt in Metz kano’s en waterfietsen huren of juist meegaan met een grote rondvaartboot.

Wij voeren mee met een klein bootje, maximaal 6 deelnemers, dat op zonne-energie vaart. Onze boot voer natuurlijk door de stad. Daarnaast zagen we een stuk van de omgeving van Metz. Hier kwamen we reigers en ijsvogels tegen. De schipper vertelde ons allerlei details over de stad en de omgeving. Bekijk de mogelijkheden van een rondvaart hier.

musea in Metz

Kindvriendelijke musea in Metz

In Metz met kinderen kun je verschillende musea bezoeken. Middenin de stad ligt het archeologisch museum Musée de la Cour d’Or en net buiten het centrum (nog steeds op loopafstand) ligt het Centre Pompidou. Wij bezochten beide musea.

In museum La Cour d’Or zijn allerlei Romeinse en middeleeuwse opgravingen en schilderijen te zien. In een prachtig en statig huis midden in de stad wandel je door de geschiedenis.

Het Centre Pompidou is juist het tegenovergestelde: heel modern en futuristisch. Dit museum is een dependance van het beroemde museum in Parijs. In dit indrukwekkende gebouw zijn wisselende tentoonstellingen te zien, waarbij het dus een beetje van de smaak afhangt hoe je het vindt. Het is sowieso al de moeite waard om het gebouw, ontworpen door een Japanse architect, te bekijken. Tegenover het museum staat een groot warenhuis. Dus om lekker te shoppen of wat te eten is dit ook een handige combinatie. 

musea in Metz

Zomeractiviteiten in Metz voor gezinnen

Naast al deze activiteiten die het hele jaar door te doen zijn, worden er in Metz extra activiteiten georganiseerd in de zomer. Zo kun je op vrijdag- en zaterdagavond om 22.30 en 23.00 de ‘dansende fonteinen’ bekijken. Dit jaar werden de zeven wereldwonderen geprojecteerd op een ‘doek’ van water, waarbij de fonteinen verlicht op muziek een voorstelling gaven.

Daarnaast hebben wij spectaculaire shows gezien die onderdeel uitmaken van de ‘Constellations de Metz’. Dat is een digitale kunstfestival wat de hele zomer via drie verschillende routes te bekijken is. Wij zagen onder andere een lichtshow op muziek, die op de kathedraal werd geprojecteerd. Dit festival duurt nog tot begin september, en wordt jaarlijks in de zomer georganiseerd, en meer informatie is te vinden op deze site.

  • Ook leuk is de Metz Plage, het stadsstrand waar kinderen lekker met water kunnen spelen. Er staan trampolines en je kunt er voetballen en volleyballen. 

Avonturenpark Pokeyland

Tussen Metz en Nancy in, zo’n 20 minuten rijden vanaf Metz, ligt het outdoor Avonturenpark Pokeyland. Daar verheugde mijn zoon zich al enorm op! Ondanks de hitte (40 graden) hebben we hier een toffe dag gehad.

Middenin het bos is een mooi aangelegd park, met een aantal stoere activiteiten. Er is een klimbos en er zijn trampolines en een kinderboerderij. Lasergamen of paintballen kan hier ook.

Maar het tofste voor ons was het quad en jetski rijden. Naast de skelterbaan ligt een quadbaan voor jongere kinderen (tot 10 jaar), en er is ook een baan voor 10+ en volwassenen. In een grote vijver kunnen de kinderen op een (niet al te snelle) jetski rondjes varen, erg leuk! En bij elke activiteit staat iemand om instructie te geven, of je kind even te helpen, veilig en handig.

Het park bezoeken is niet goedkoop, maar daar staat tegenover dat je wel veel (doorgaans dure) activiteiten kunt doen. Bekijk de info op de website.

Pokeyland

Praktische info Metz met kinderen

Overnachten Metz met kinderen | Familiehotels

In Metz zijn verschillende hotels, wij verbleven in het Novotel Metz Centre. Tijdens onze trip was het bloedheet in de stad en we waren daardoor extra blij met dit fijne hotel. Het familiehotel staat namelijk middenin de stad en heeft zowel airco als een zwembad. Ideaal na een dag sightseeing.

Ga je naar Metz met kinderen voor een tussenstop onderweg naar Zuid-Frankrijk? Goede ervaringen hebben we met het concept van ibis budget Metz Technopole. Dit is betaalbaar overnachten langs de snelweg, met gratis parkeren. Het is wel een stuk buiten het centrum van de stad

Uit eten Metz met kinderen

Qua restaurantjes is de keuze reuze! Dit zijn een aantal leuke restaurants die wij getest hebben in Metz:

  • Er is een drijvend terras op de Moezel waar wij heerlijke pizza’s hebben gegeten.
  • Achter de kathedraal, aan het plein Place de Chambre zitten verschillende restaurants en bistro’s. Wij hebben gegeten bij Le Bistronome.
  • En ook in de zijstraten in de stad, zoals Rue du Faisan zijn er allerlei terrasjes. Wij aten heerlijke gamba’s en toetjes bij Bistro de G.

Daarnaast kan je Metz combineren met een natuurvakantie. Denk aan het Müllerthal in Luxemburg, de Hoge Vogezen of de Ardennen zoals wij deden.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën