Hoge Vogezen met kinderen | De leukste tips

0

Wat doe je tijdens een vakantie in de Hoge Vogezen met kinderen? Judith was er een week op vakantie en deelt haar beste tips.

Verrassend dichtbij Nederland en België, op nog geen 6 uur rijden vanaf Nederland, vind je het prachtige natuurgebied de Vogezen in Noord-Oost Frankrijk.

Vakantie in de Hoge Vogezen met kinderen

Het gebied is erg groen met mooie bossen tegen de berghellingen en leuke dorpjes in de dalen. In de winter is het overigens een populair skigebied. En in de zomer kun je er ook heel veel activiteiten doen.

Dit gebied is een berggebied, met als hoogste punt de Hohneck van 1363 meter. De Vogezen bestaat vooral uit veel bos, en verder zijn er berg- en stuwmeren. Daarnaast vind je er thermale bronnen, watervallen en rivieren.

In de Vogezen is de natuur troef: het is een heerlijke vakantiebestemming voor gezinnen als jullie van het buitenleven en de natuur houden. Daarnaast zijn er allemaal leuke dorpjes en stadjes met huizen in allerlei kleuren om te bezichtigen.

Wij brachten een week door in de Hoge Vogezen met kinderen en delen graag onze tips!

Bezoek een van de prachtige meren

In de Vogezen vind je een aantal prachtige meren. Of je nu van actief houdt of van lekker luieren, je zult er genieten tijdens je vakantie in de Hoge Vogezen met kinderen.

Lac de Longemer
Lac de Longemer

Zo’n beetje elke watersport die je kunt bedenken is er te doen, van SUPpen en windsurfen tot zeilen. Ook zijn er veel grasvelden met bomen er omheen zodat je lekker kunt liggen.

  • Lac de Gerardmer is een meer met zwemplaatsen met faciliteiten waar je moet betalen.
  • Bij het minder bekende Lac de Longemer is het vrij toegankelijk maar daar zijn de faciliteiten dan ook minder uitgebreid.
Hoge Vogezen met kinderen
Kleine waterval Tendon

Vergaap je aan mooie watervallen

In de Hoge Vogezen zijn een stuk of negen watervallen te vinden. Wij bezochten er twee bij Tendon.

Van de kleine waterval liepen we in een half uurtje via bos en veld naar de grote waterval. Maar je kan ook een grote wandeling maken van 2,5 uur van de ene naar de andere waterval. Of, zeker ook leuk, bezoek deze watervallen per huifkar!

Beide watervallen zijn ook gewoon per auto bereikbaar.

grote waterval Tendon
Grote waterval Tendon

Verwonder je over een veld vol stenen

Vlakbij het dorpje Corcieux is een bijzondere plek waar je naartoe kan wandelen: Le Champ de Roches.

Een gletsjer heeft op een grote open plek middenin het bos enorme keien achtergelaten. We vonden het heel bijzonder om te zien. Je kan er een leuke rondwandeling doen door het bos van ongeveer een uur.

Vogezen met het gezin
Champ de roches

Ga op pad: wandelen, fietsen, paardrijden

In de Hoge Vogezen met kinderen kan je volop wandelen, fietsen en paardrijden. Er zijn veel wandelroutes en fietsroutes uitgestippeld, voor recreanten of mountainbikes, het kan allemaal.

Ook voor paardrijfliefhebbers zijn er heel veel mogelijkheden om mee te gaan met een buitenrit of een trektocht.

Wil je wandelen met kinderen in de Vogezen? Op veel plekken zijn routes uitgezet, dat kan je bij de plaatselijke VVV navragen. Op deze Franse website staat een grote verzameling routes. Je kan onder andere selecteren op wandelen of fietsen, afstand en of het een rondwandeling moet zijn.

Bezoek een lokale festiviteit

Deze regio is goed ingesteld op toeristen en heeft erg veel zomerse activiteiten. Van avondmarkten en weekendfestivals in het teken van een ambacht tot paardenspelen. Loop de plaatselijke toeristische info binnen en laat je informeren wat er allemaal te doen is in de Hoge Vogezen met kinderen!

Rodelen Vogezen vakantie

Kinderactiviteiten in de Vogezen

In de Hoge Vogezen met kinderen is nog veel meer te doen. Wij hebben (helaas) lang niet alles kunnen doen vanwege de hitte, maar dit zijn nog wat extra tips voor kinderactiviteiten in de Vogezen.

  • Dierentuin, bekijk hier een groot overzicht,
  • Attractiepark Europa-park is goed voor minimaal een dag vermaak
  • rodelen,
  • klimmen,
  • parapenten,
  • een bezoekje aan een prachtige tuin,
  • het dorpje Colmar (“klein Venetië”).

Het is moeilijk kiezen uit de leuke kinderactiviteiten in de Vogezen. Ook bij slecht weer is er trouwens veel te doen.

Denk aan een bezoek aan een kopermijn, museum, handwerk-ateliers of autoroutes langs plekken die een belangrijke rol speelden in de oorlogen. En uiteraard zijn er ook zwemparadijzen en binnenspeeltuinen te vinden.

Vakantie Hoge Vogezen met kinderen

Wij gaan zelf zeker nog een keer terug naar dit gebied. In de week dat we er waren hebben we lang niet alles gedaan wat we wilden. Het was namelijk lekker warm dus we wilden ook echt naar het zwembad!

De Vogezen bereik je na een uur of zes rijden, dus het is een fijne locatie voor een (korte) vakantie. Eerder plaatsen we een review over het park Les Trois Forets. Dit is een mooi bungalowpark in de buurt van de Vogezen.

In plaats van de auto kan je ook de trein nemen om naar de Vogezen te reizen. In de Vogezen maak je gebruik van het regionale expresnet (TER) van de Elzas, dit bedient 161 station lezen we hier.

Vakanties Hoge Vogezen met kinderen

Wil je in de Hoge Vogezen op vakantie gaan? Dan zijn er veel opties voor overnachten. Dit zijn onze tips voor kindvriendelijke accommodaties:

Hoge Vogezen combineren

Combineer een verblijf in de Hoge Vogezen met kinderen met andere bestemmingen als:

Voor meer informatie kijk je op de website van de toerismedienst.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.