Louwman Museum met kinderen | Ons bezoek

Onlangs was Esmeralda met haar vader en haar zoon bij het Louwman Museum in Den Haag. In deze blog deelt zij hoe leuk het Louwman Museum met kinderen is.

Altijd al wilde ik mijn vader eens meenemen naar het Louwman Museum. Dit is een automuseum, maar niet zomaar één. Aangezien ook mijn zoon (8 jaar) van auto’s houdt, leek me dit een leuk uitje voor Vaderdag. Ze waren allebei aangenaam verrast dat we gingen en bleven dit ook!

Louwman Museum met kinderen

Bezoek aan het Louwman Museum met kinderen

De aankomst is al indrukwekkend. Een mooie poort, met daarna een oprijlaan met struiken geknipt in autovormen. Het straalt een behoorlijke luxe uit, evenals het gebouw. Wat een mooi gebouw voor een museum.

De auto kun je in de ondergrondse parkeergarage zetten, maar daar betaal je dan wel 6 euro voor. Bovenop de toegangsprijs van € 15 euro voor een volwassene en € 7,50 voor een kind (5 tot en met 12 jaar), vind ik dat nog best een groot bedrag. Maar als je een museumkaart hebt kun je gratis naar binnen.

We werden hartelijk ontvangen. Voor mijn zoon was er een uitgebreid speurtocht, die hij met veel plezier heeft gemaakt. Ook is er een app te downloaden die extra informatie geeft, door middel van filmpjes.

Louwman Museum met kinderen

Het Louwman Museum

Het museum is groot! Echt groot! Maar mijn zoon heeft zich geen seconde verveelt, terwijl hij wel van auto’s houdt, maar geen enorme autogek is. Ook mijn vader heeft zich vermaakt, maar hij is dan ook wel echt een autofreak te noemen.

Het was ook geweldig om de mannen samen te zien. Want waar mijn zoon misschien minder interesse had in een auto, wist mijn vader hem een leuke anekdote te vertellen, waardoor hij toch weer geboeid was. Er staat echt van alles in het museum. Vanaf het allereerste begin (paard en wagen, zonder paard in het museum dan) tot de nieuwste exemplaren. Je maakt echt een reis door de tijd. Overal is aan gedacht.

Het museum is uiterst schoon, geen vuiltje te bekennen en erg netjes ingericht. Hier wordt zeker zorg aan besteed. De meeste indruk hebben de bijzondere auto’s gemaakt, zoals een auto in de vorm van een zwaan, een auto die eruit zag als een boot, maar niet kon varen en de grootste brandweerwagen. Ook staan er ontzettend veel miniatuurautootjes in vitrines, erg indrukwekkend.

We hebben er 3,5 uur doorgebracht, zonder ergens echt lang te zijn blijven hangen. Wat we misten was een plekje waar je je eigen boterhammetje op kon eten. Aan het eind is een ontzettend leuk plein, met allemaal winkeltjes, zoals ze die vroeger hadden. Het ziet er heel gezellig uit. De winkeltjes zijn niet echt maar nagemaakt. Op het terras kun je iets eten en drinken.

Aan het eind is nog een museumwinkel, waar je leuke autospullen kunt kopen en hier kun je ook de oplossing van de speurtocht laten weten. Je krijgt dan een leuk cadeautje mee naar huis. Het was nog wel een flinke puzzel, want je moet bijna 30 vragen beantwoorden en daarna de letters in de juiste volgorde zetten. Maar als je kind kan lezen, dan komt hij hier prima uit. Voor jongere kinderen is deze speurtocht minder geschikt, maar wellicht hebben ze daar een andere voor.

Louwman Museum met kinderen, een aanrader?

Wij zijn ruim 3,5 uur in het museum geweest en hebben het erg naar ons zin gehad. Het is een ontzettend mooi en uitgebreid museum, waar een autoliefhebber zich uitstekend kan vermaken. Zonder Museumjaarkaart is een bezoek met het hele gezin niet goedkoop, maar wel de moeite waard!

Bekijk de openingstijden op de website
Bekijk meer uitjes in Den Haag met kinderen

Louwman Museum met kinderen
Louwman Museum met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.