Biesbosch Museumeiland met kinderen – Review

Het Biesbosch Museumeiland met kinderen bezoeken in Zuid-Holland, hoe leuk is dat? Blogger Vero ging er onlangs heen met haar gezin en deelt hun ervaringen.

Op een tropisch warme zondag trokken wij met onze kinderen (van 10 en 13 jaar oud) naar Nationaal Park De Biesbosch. De rit ernaartoe was al een avontuur op zich want we namen een veerboot – met de auto – en dat was al een hele belevenis! Ik deel wat wij van het Biesbosch Museumeiland vonden.

Museumeiland Biesbosch met kinderen

Dit beschermd natuurgebied in de buurt van Dordrecht is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa en het is een wirwar van wilgenbossen, eilanden en kreken.

Biesbosch Museumeiland met kinderen bezoeken

Op pad met een rondvaartboot

Op het Biesbosch Museumeiland lag de fluisterboot van schipper John al klaar voor vertrek. Samen met een 20-tal medepassagiers werden we ingewijd in de geheimen van de Biesbosch. Waar de bevers hun burchten bouwen, hoe de Biesbosch ontstaan is, welke boerderijen er nog overgebleven zijn, welke (water)vogels er zoal leven.

rondvaart Zuid-Holland

De schipper was een enthousiaste verteller, maar voor onze kinderen was het moeilijk om hun aandacht erbij te houden. De dochters hielden het al snel voor bekeken. Gelukkig konden zij achteraan op het dek genieten van water, zon en wind. De zoon heeft het langer volgehouden, maar de gegidste boottocht van 75 minuten duurde iets te lang voor onze (en de meeste?) kinderen.

Leuk extraatje: schipper John maakte er een avontuurlijke tocht van door ons langs waterwegen te loodsen die maar net diep genoeg waren om te bevaren. In plaats van de “laag water route” koos hij immers – bij laag water! – de gewone vaarroute. Spannend, maar het kwam helemaal goed!

Biesbosch Museum

Biesbosch Museumeiland met kinderen

Bij alle boottochten is een bezoek aan het Biesbosch Museum inbegrepen. Na onze boottocht zijn we dan ook onmiddellijk in het museum op ontdekking gegaan. Al vrij snel kregen we te horen dat het museum bijna ging sluiten. Oeps! We dachten dat we alle tijd van de wereld hadden. Niet dus.

We hebben niet elke ruimte van het Biesbosch Museumeiland met kinderen kunnen bezoeken, daarvoor was de tijd te kort. We waren wel onder de indruk van de inrichting van het museum: heel kindvriendelijk en interactief met videobeelden en verhalen die je via hoofdtelefoons kon beluisteren. Er was echt veel te zien én te horen. Heel leuk voor kinderen die graag nieuwe dingen ontdekken of leren.

Biesbosch beleving

De Biesbosch Beleving

Een belangrijk onderdeel van het Museumeiland is de “Biesbosch Beleving” in de openlucht. Dit is de Biesbosch in het klein: een schaalmodel met polders, dijken en water, waarin kinderen mogen spelen, spetteren en ontdekken. Ze kunnen er sluisjes open en dicht zetten en zo de realiteit nabootsen. Echt heel leuk bij mooi weer. Jammer dat we er pas tegen sluitingstijd waren. Onze kinderen wilden er gerust nog wat langer blijven!

Biesbosch beleving

Hoe leuk is het Biesbosch Museumeiland met kinderen

Wij hadden een zonnige, leuke dag in de Biesbosch. De boottocht met gids vonden wij minder geschikt voor kinderen – tenzij je heel leergierige kinderen hebt – maar het museum is zeker een aanrader. Bekijk de praktische info op de website. Wij combineerden het Museumeiland met een bezoek aan een nabijgelegen zwemvijver (met avontuurlijke speeltuin) en we eindigden in een kindvriendelijke brasserie/hotel voor een lekkere afsluiter. Daarna gingen we moe maar voldaan weer naar huis.

Lees ook onze tips voor Rotterdam en Tilburg

Museumeiland Biesbosch met kinderen
Zuid-Holland kindvriendelijk museum
Zuid-Holland kindvriendelijk museum

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën