Gouda met kinderen | 11x kinderactiviteiten

Wat is er te doen in de mooie stad Gouda met kinderen, de stad met het historische centrum, bezienswaardigheden en kaas? Wij zochten uit wat er te doen is en delen een aantal leuke kinderactiviteiten!

De stad Gouda ligt in de provincie Zuid-Holland, in het Groene Hart en tegen de Randstad aan. Het is een stad met een mooi historisch centrum en je kent de stad wellicht van stroopwafels, kaarsen en kaas. Daarnaast zijn er een aantal leuke activiteiten voor gezinnen te doen!

Stedentrip Gouda met kinderen

Wil je Gouda met kinderen op een leuke manier ontdekken? Haal dan een speurtocht bij de VVV Gouda. Deze kost € 4,95 en onderweg moet je 20 vragen oplossen in het centrum van deze stad. En in de Chocoladefabriek vind je de Bibliotheek, het Streekarchief, de Drukkerswerkplaats en Kruim: de plek voor koffie,  salades, maaltijden, desserts en zoete lekkernijen. Zeker een aanrader om even langs te gaan.

Siroopwafelfabriek

In de Zuid-Hollandse stad Gouda zijn er allerlei leuke uitjes te doen voor gezinnen. Ook kan je naar de Siroopwafelfabriek. Blogger Jolanda ging erheen en deelt haar ervaringen.

In de voorjaarsvakantie kwamen mijn nichtjes van twaalf en negen jaar logeren. Als activiteit samen met mijn zoon van twee jaar zocht ik iets dat voor alle leeftijden leuk was. Na wat zoeken kwam ik bij de rondleiding van Kamphuisen fabriek uit. Op hun website schreef ik ons in, je kan online tickets kopen. De siroopwafelfabriek zit verstopt achter hun ‘om op te eten’ winkeltje op de Markt in Gouda.

siroopwafelfabriek met kinderen

De spiegels veranderen in een film waar de geschiedenis van familie Kamphuisen en de winkel op  wordt verteld. Door het leuke effect van de film is het ook voor Lucas interessant en luistert iedereen aandachtig naar het verhaal. Als de film is afgelopen mogen we de fabriek in.

We beginnen ons bezoek aan de siroopwafelfabriek met kinderen met het maken van het deeg. Door te rennen in een groot loopwiel bewegen de mixarmen heen en weer en wordt het deeg gekneed. Als we verder lopen komen we bij de sirooptappen. Vijf tappen met verschillende smaken, in welke zit de echte Kamphuisen siroop?

siroopwafelfabriek met kinderen

Glijbaan

Boven staat ook de kluis met het geheimen Kamphuisen recept die de kinderen kunnen proberen te kraken. Als het kraken niet lukt, nemen we de glijbaan. Deze brengt ons aan de andere kant van de fabriek weer beneden. Ben je met kinderwagen of een rolstoel in de siroopwafelfabriek met kinderen, dan is er een andere route.

Als je in Gouda of omgeving bent dan is het een leuk en lekker uitje om naar de Siroopwafelfabriek met kinderen te gaan. Ideaal is dat het uitje leuk was voor zowel de meiden van 9 en 12 als voor mijn zoon van 2. En zijn we een stuk wijzer over hoe de siroopwafels hier gemaakt worden. (tickets online kopen)

De medewerker pakt een warme siroopwafel van de band en via een luikje krijgt iedereen een verse siroopwafel aangereikt.

Kinderboerderij

De Kinderboerderij De Hofsteden ligt aan de rand van Gouda. Natuurlijk zijn er allerlei dieren maar daarnaast kunnen de kinderen ook spelen. Er is een speeltuin met waterspeeltuin en een natuurspeelstrook. Daarnaast kan je hier terecht voor koffie, lunch of een ijsje.

Jumpsquare Gouda

Wat je doet in Gouda als het regent? Ga springen bij JUMPSQUARE, dit is een trampolinepark is. Spring hoger en vlieg verder vanaf de Waterfall Trampoline. Een sprong in het diepe wagen, zonder je zorgen te maken over je landing? Dat kan met de Airbag. En tijdens de Mini Jump is de Jump Arena speciaal gereserveerd voor alle kids van 2 t/m 5 jaar. De kinderen kunnen dan springen, rollen en vallen zonder dat de grote jumpers ze in de weg staan.

Gouda Cheese Experience

Gouda en kaas gaan hand in hand. Tijdens je bezoek aan Gouda met kinderen mag een bezoek aan de Cheese Experience dan eigenlijk ook niet missen. In het mooie pand in het hart van Gouda ga je op een unieke en interactieve reis. Je ontdekt hier hoe kaas wordt gemaakt in de omgeving van Gouda en je mag dingen proberen bij de ontdek-wanden, virtueel melken en kazen keren.

Nederland

Dino Experience Park

Dit uitje willen we al een hele tijd testen maar vanwege corona kan dat even niet. Het Dino Experience Park in Gouda is een plek waar je kan golfen tussen de dinosauriërs en fossielen en dat op een echte Adventure Golfbaan! Met een ticket heb je naast het golfen toegang tot de speeltuin, Dinoscoop, Jump Zone en Dino Dig. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen.

Meer tips Gouda met kinderen

De winkel Playtoday vind je in een monumentaal pand in de historische binnenstad van Gouda. Leuk om te bezoeken vanwege het assortiment, de blokjesmuur, twintig vitrines vol met bouwwerken, de LEGO inspiratiekamer en de LEGO®-museumwand.

De Pannenkoe is het oudste pannenkoekenhuis van Nederland en is gevestigd in een 150 jaar oud pand. Hier eet je natuurlijk pannenkoeken of kies voor poffertjes.

Speeltuin de Sluis is een leuke en vrij grote speeltuin in Gouda met kinderen. Met water, gras en zand en natuurlijk veel speeltoestellen. Ook voor kinderen met een handicap zijn er geschikte speeltoestellen.

De Natuurspeeltuin Het Eiland is een avontuurlijke natuurspeelterrein in Gouda Oost. Hier speel je met water en zand en bouw je hutten. Het terrein is deels geschikt voor grote en kleine mensen met een beperking: kinderen kunnen meespelen bij de zandfabriek en de twee waterlopen. 

Bezienswaardigheden Gouda met kinderen

Sint-Jan

Een beetje cultuur tijdens je stedentrip Gouda met kinderen? Dan moet je eigenlijk wel de Sint-Jan bezoeken! Met 123 meter is dit de langste kerk van Nederland. Van binnen is de kerk erg mooi, vanwege de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen. Als je de tijd neemt dan is het bezoek een ontdekkingstocht langs Bijbelse en historische taferelen.

Museum Gouda

Een andere leuke kinderactiviteit is een bezoek aan Museum Gouda. Leuk om te doen, met kinderen vanaf een jaar of 7, is de nieuwe familietour doen op je mobiel! Schutter Hendrick neemt je mee op pad door dit museum. Aan de hand van filmpjes en opdrachten ontdek je het museum op een actieve manier. Tijdens vakanties zijn er vaak extra kinderactiviteiten te doen.

Het oude stadhuis

Dit oude stadhuis is een historisch gebouw en staat midden op het marktplein. Naast dat het een mooi gebouw is, speelt er een prachtig carillon. Na het halve en het hele uur komen de figuren van de poppenkast voorbij, leuk om te zien!

Reeuwijkse Plassen

Overnachten in of bij Gouda met kinderen

Wil je langer in Gouda blijven, bijvoorbeeld voor een stedentrip? Overnachten kan bij Best Western Plus City Hotel. Het is een modern hotel in het centrum van Gouda en je kan verblijven in een van de familiekamers.

#2 In de omgeving van Gouda kan je overnachten bij het Landal park Reeuwijkse Plassen, direct aan het water, vaak met een eigen aanlegplaats, in een mooi gebied. Het is een nieuw park met 283 duurzaam gebouwde waterwoningen. Op het vakantiepark is er een natuurspeeleiland, overdekt zwembad en supermarkt. Je kan natuurlijk voor een daguitstap naar Gouda gaan maar ook Delft, kindvriendelijk Den Haag en de kust zijn vlakbij.

Gouda met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën