Gouda met kinderen | 11x kinderactiviteiten

0

Wat is er te doen in de mooie stad Gouda met kinderen, de stad met het historische centrum, bezienswaardigheden en kaas? Wij zochten uit wat er te doen is en delen een aantal leuke kinderactiviteiten!

De stad Gouda ligt in de provincie Zuid-Holland, in het Groene Hart en tegen de Randstad aan. Het is een stad met een mooi historisch centrum en je kent de stad wellicht van stroopwafels, kaarsen en kaas. Daarnaast zijn er een aantal leuke activiteiten voor gezinnen te doen!

Stedentrip Gouda met kinderen

Siroopwafelfabriek

Blogger Jolanda bezocht de Siroopwafelfabriek met kinderen en dat uitje was veel leuker dan je misschien verwacht van een bezoek aan een fabriek. Je vindt dit uitje verstopt achter hun winkel op de markt in het centrum van de stad.

Tijdens je bezoek ontdek je hoe dit koekje wordt gemaakt, wat de juiste siroop is, je ziet een film en je mag natuurlijk heel veel proeven. Een leuk uitje voor jongere kinderen maar ook tof voor tieners! (tickets online kopen)

Kinderboerderij

De Kinderboerderij De Goudse Hofsteden ligt aan de rand van Gouda. Natuurlijk zijn er allerlei dieren maar daarnaast kunnen de kinderen ook spelen. Er is een speeltuin met waterspeeltuin en een natuurspeelstrook. Daarnaast kan je hier terecht voor koffie, lunch of een ijsje.

Jumpsquare Gouda

Wat je doet in Gouda als het regent? Ga springen bij JUMPSQUARE GOUDA! Een trampolinepark is veel meer dan een paar trampolines naast elkaar. Vermaak je met een groot variatie aan verschillende soorten attracties die gegarandeerd staan voor uren jumpplezier. Spring hoger en vlieg verder vanaf de Waterfall Trampoline. Deze trampoline is speciaal ontworpen om je gemakkelijk richting de Foam Pit of de BigAirBag® te leiden, door zijn rond aflopende zijde word je automatisch de juiste richting op geveerd.

Een sprong in het diepe wagen, zonder je zorgen te maken over je landing? Dat kan met de Airbag! Dit is hét ultieme landingskussen. Ben je in Gouda met peuter of kleuter? Tijdens de Mini Jump is de Jump Arena speciaal gereserveerd voor alle kids van 2 t/m 5 jaar. De kinderen kunnen dan springen, rollen en vallen zonder dat de grote jumpers ze in de weg staan.

Speurtocht door de stad

Wil je Gouda met kinderen op een leuke manier ontdekken? Haal dan een speurtocht bij de VVV Gouda. Deze kost € 4,95 en onderweg moet je 20 vragen oplossen in het centrum van deze stad.

Chocoladefabriek

In de Chocoladefabriek vind je de Bibliotheek, het Streekarchief, de Drukkerswerkplaats en Kruim: de plek voor koffie,  salades, maaltijden, desserts en zoete lekkernijen. Zeker een aanrader om even langs te gaan.

Gouda Cheese Experience

Gouda en kaas gaan hand in hand. Tijdens je bezoek aan Gouda met kinderen mag een bezoek aan de Gouda Cheese Experience dan eigenlijk ook niet missen. In het mooie pand in het hart van Gouda ga je op een unieke en interactieve reis. Je ontdekt hier hoe kaas wordt gemaakt in de omgeving van Gouda en je mag dingen proberen bij de ontdek-wanden, virtueel melken en kazen keren. (Tickets)

Nederland

LEGO winkel

Playtoday vind je in een monumentaal pand in de historische binnenstad van Gouda. Leuk om te bezoeken vanwege het assortiment, de blokjesmuur, twintig vitrines vol met bouwwerken, de LEGO inspiratiekamer en de LEGO®-museumwand.

Pannenkoe

Pannenkoe Gouda is het oudste pannenkoekenhuis van Nederland en is gevestigd in een 150 jaar oud pand. Hier eet je natuurlijk pannenkoeken of kies voor poffertjes.

Speeltuin de Sluis

Speeltuin de Sluis is een leuke en vrij grote speeltuin in Gouda met kinderen. Met water, gras en zand en natuurlijk veel speeltoestellen. Ook voor kinderen met een handicap zijn er geschikte speeltoestellen.

Natuurspeeltuin Het Eiland

Natuurspeeltuin Het Eiland is een avontuurlijke natuurspeelterrein in Gouda Oost. Hier speel je met water en zand en bouw je hutten. Het terrein is deels geschikt voor grote en kleine mensen met een beperking: kinderen kunnen meespelen bij de zandfabriek en de twee waterlopen. 

Dino Experience Park

Dit uitje willen we al een hele tijd testen maar vanwege corona kan dat even niet. Dino Experience Park in Gouda is een plek waar je kan golfen tussen de dinosauriërs en fossielen en dat op een echte Adventure Golfbaan! Met een ticket heb je naast het golfen toegang tot de speeltuin, Dinoscoop, Jump Zone en Dino Dig. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen.

Bezienswaardigheden Gouda met kinderen

Sint-Jan

Een beetje cultuur tijdens je stedentrip Gouda met kinderen? Dan moet je eigenlijk wel de Sint-Jan bezoeken! Met 123 meter is dit de langste kerk van Nederland. Van binnen is de kerk erg mooi, vanwege de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen. Als je de tijd neemt dan is het bezoek een ontdekkingstocht langs Bijbelse en historische taferelen. (tickets online boeken)

Museum Gouda

Een andere leuke kinderactiviteit is een bezoek aan Museum Gouda. Leuk om te doen, met kinderen vanaf een jaar of 7, is de nieuwe familietour doen op je mobiel! Schutter Hendrick neemt je mee op pad door dit museum. Aan de hand van filmpjes en opdrachten ontdek je het museum op een actieve manier. Tijdens vakanties zijn er vaak extra kinderactiviteiten te doen.

Het oude stadhuis

Dit oude stadhuis is een historisch gebouw en staat midden op het marktplein. Naast dat het een mooi gebouw is, speelt er een prachtig carillon. Na het halve en het hele uur komen de figuren van de poppenkast voorbij, leuk om te zien!

Overnachten in of bij Gouda met kinderen

#1 Wil je langer in Gouda blijven, bijvoorbeeld voor een stedentrip? Overnachten kan bij Best Western Plus City Hotel. Het is een modern hotel in het centrum van Gouda en je kan verblijven in een van de familiekamers.

#2 In de omgeving van Gouda kan je overnachten bij het Landal park Reeuwijkse Plassen, direct aan het water, vaak met een eigen aanlegplaats, in een mooi gebied. Het is een nieuw park met 283 duurzaam gebouwde waterwoningen. Op het vakantiepark is er een natuurspeeleiland, overdekt zwembad en supermarkt. Je kan natuurlijk voor een daguitstap naar Gouda gaan maar ook Delft, kindvriendelijk Den Haag en de kust zijn vlakbij.

  • Bootverhuur, fietsverhuur
  • Natuurspeeleiland
  • Overdekt zwembad
Gouda met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.