Kindermuseum Villa Zebra – Dagje weg in Rotterdam met peuters

Op een regenachtige zondagmiddag gingen wij met onze drie kids (5, 3,5 en 1,5 jaar) naar Villa Zebra in Rotterdam. En echt, van de buitenkant werd ik al enthousiast. Kunstpilaren dienen als ‘speeltuin’ voor de kids en een echte regenboog toverde zich in de lucht. Bij binnenkomst werden we gigantisch vriendelijk ontvangen en werd de kinderen uitgelegd wat ze allemaal konden doen in Villa Zebra. Wij laten je weten hoe leuk kindermuseum Villa Zebra is!

Villa Zebra bestaat uit twee tentoonstellingen, namelijk Zelf! en Diep in het bos. Zelf! is voor kinderen van 3 tot 7  jaar en vind je op de begane grond van Villa Zebra. Diep in het bos is voor kinderen van 7 tot 12 jaar en is te vinden op de eerste verdieping.

Museum Rotterdam peuter

Ons bezoek aan Kindermuseum Villa Zebra

We gingen op zoek naar het circus en het eiland in de Tentoonstelling Zelf. Schoentjes uit en lekker spelen. En niet alleen de kids. In het circus worden we een clown en een circusdirecteur. De kids geven een optreden aan ons. Iedereen geniet!

Op het eiland in kindermuseum Villa Zebra gaan we met een boot door de jungle heen. Net Thailand hè, zegt Sam! De kinderen zijn onder de indruk en zoeken naar een schat op het onbewoonde eiland. We lezen boekjes met elkaar en in de ‘keuken’ maken we eten. Heerlijk dat de kids lekker aan alles mogen zitten en lekker kunnen spelen. Ze fantaseren er op los!

Workshop

De lieve mevrouw die deze workshop leidde vertelde onze kids over Het Kleurenmonster. Ze liet het boekje zien en vertelde dat het monster allerlei emoties kan hebben; boos, blij, bang enzovoorts. Iedere emotie heeft een andere kleur. De kinderen mochten een kleurtje uitzoeken en een eigen monster maken. Alle drie onze kids vonden het leuk, lekker plakken, knippen en kleuren. Uiteraard ging het monster mee naar huis. Het is een leuke manier om kids wat te leren over emoties.

Villa Zebra Rotterdam

Tentoonstelling “Diep in het bos”

Onze kinderen zijn onder de 7 jaar, maar toch hebben we even een kijkje genomen in het bos tijdens ons bezoek aan kindermuseum Villa Zebra. Met een zaklampje gingen we het donker in. We kwamen een kampvuur tegen, we hoorden verschillende spannende geluiden, keken door een verrekijker en zagen bosachtige kunst hangen. Onze oudste (5 jaar) vond het een beetje spannend. Ook op deze afdeling is een workshop te doen.

Restaurant

In Villa Zebra heerst een ‘woonkamersfeertje’. Het is er heel gemoedelijk. Vlakbij de entree staan een aantal grote tafels waar je wat kunt drinken. Koffie, thee, poffertjes of een muffin! Rondom de tafels kunnen de kinderen lekker spelen met Lego of boekjes lezen. Ook is er een groot poppenhuis te vinden, wat onze dochter van 3 jaar erg leuk vond.

Rotterdam kindermuseum

Onze ervaring in kindermuseum Villa Zebra

We hebben een top middag gehad in Villa Zebra. De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt en ze konden zich flink uitgeleefd. Gek gedaan in het circus, hoge huizen gebouwd en boekjes gelezen. Heerlijk om zo met je kind te kunnen spelen. Onze kinderen hebben zich alle drie ontzettend vermaakt! Of we nog een keer terug zouden willen? Zeker weten! Wat ons betreft is dit museum echt een aanrader.

Lees ook over een bezoek aan Rotterdam met gezin
En bekijk de openingstijden en actuele tentoonstellingen op de website!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën