Euromast met kinderen – Onze ervaringen in Rotterdam

De Euromast in Rotterdam is een van de bekendste gebouwen van de stad, al sinds 1960 kun je vanaf 100 meter hoogte over de stad uitkijken. Sinds dit jaar is een bezoekje aan de Euromast met kinderen nog leuker. Met de nieuwe Euroscoop ga je nog hoger en heb je een uniek uitzicht over de stad. Wij gingen het in de herfstvakantie uitproberen tijdens een dagje Rotterdam.

Als we over de snelweg richting Rotterdam rijden hangt er nog een flinke ochtendmist over de weg, we vragen ons af of we straks wel iets gaan zien als we bovenop de Euromast staan. Maar we hebben geluk, zodra we de stad inrijden komt langzaam de zon tevoorschijn en wordt het alsnog een prachtige dag. We starten onze dag in Rotterdam bij de Euromast.

Bezoek aan de Euromast met kinderen

Op de begane grond stappen we in een supersnelle lift die ons naar de 98e verdieping brengt. Hier gaan we naar buiten het panoramaterras op waar het uitzicht gelijk indruk maakt. We kijken uit over de Maas en zien de Erasmusbrug en de Kop van Zuid waar een cruiseschip aangemeerd ligt. We proberen ook de Markthal te vinden, maar hoe goed we ook ons best doen, die zien we niet, die zit waarschijnlijk verstopt achter de hoogbouw.

Euroscoop
Euroscoop

Euroscoop

We klimmen nog wat hoger naar 112 meter om hier aan boord te gaan van de Euroscoop. De Euroscoop kan ik het beste omschrijven als een ronde panorama lift die als een soort ring om het bovenste deel van de Euromast al draaiend langzaam omhoog gaat. Binnen in de Euroscoop gaan we zitten op banken met ons gezicht naar de nog geblindeerde ramen. Dan start de muziek en gekleurde lampen en gaan we langzaam omhoog, de stad verschijnt weer voor ons. Een voice-over vertelt ondertussen meer over Rotterdam en de geschiedenis van de stad. Doordat de Euroscoop draait hebben we vanaf onze zitplaats 360 graden zicht op de stad.

De Euroscoop heeft nog een ander uniek uitzicht en wel onder onze voeten. Door een glazen vloer die van mat naar transparant gaat kijken we een enorme diepte in.

De auto’s die op de weg onder ons rijden lijken wel speelgoedautootjes. Iedere zitplaats heeft een eigen raam en een knop die de vloer weer blindeert als je daar behoefte aan hebt, handig voor mensen met hoogtevrees. De Euroscoop gaat tot 185 meter hoogte en de hele rit duurt ongeveer 7 minuten.

Eten en drinken

In de Euromast vind je op 92 meter hoogte een brasserie waar je kunt lunchen of dineren. Op de begane grond is er naast een kleine souvenirwinkel ook een gezellige Deli waar je iets kunt eten en drinken. Hier is voor de allerkleinste ook een speelhoek.

Voor wie echt geen genoeg kan krijgen van het uitzicht zijn er ook twee suites waar je kunt overnachten.

dagje uit Rotterdam

Wat is er verder nog te doen in de Euromast?

Voor jonge kinderen un je bij de kassa de spacetocht speurtocht kopen. Op zondag en bepaalde dagen tijdens schoolvakanties is er de Euromast kidsclub in de Deli op de begane grond. Ben je 16 jaar of ouder dan kun je ook van de Euromast abseilen. Tijdens ons bezoek zagen we een groep dappere mensen precies dit doen. Gaaf om te zien, maar zij liever dan ik.

Stap ook even de lift uit op de 92e verdieping, ook als je niet naar de brasserie gaat. Hier staan direct voor de de lift een aantal grappige lachspiegels.

Euromast

Praktische informatie bezoek Euromast

Entree

Entreekaarten voor volwassen zijn er vanaf 12,50 euro en voor kinderen vanaf 9 euro. Het tarief is afhankelijk van de dag van de week en het tijdstip. Voor de Euroscoop betaal je een toeslag.

  • Tip: kaarten die je vooraf online koopt zijn voordeliger dan aan de kassa, je bespaart hier op het moment tot € 4,- per ticket mee. Kijk daarvoor op de website.

Hoe kom je er

Met het openbaar vervoer: vanaf Rotterdam CS is de Euromast te bereiken met tram 8 richt Spangen. Je kunt genieten van de stad tot je bij tramhalte Euromast moet uitstappen. Of stap op Rotterdam Centraal Station in de metro. Metrolijn E naar Slinge en een overstap op station Beurs naar lijn A, B richting Schiedam Centrum of C richt de Akkers. Je stapt uit bij station Coolhaven.

Met de auto: de Euromast is ook goed per auto te bereiken. Tegenover de Euromast ligt een grote parkeerplaats, hier kun je tegen betaling parkeren. Check de website voor actuele tarieven.

Conclusie

We zijn wel vaker in Rotterdam geweest, maar de Euromast hebben we tot nu toe altijd overgeslagen en dat is zonde. De stad ziet er vanaf 185 meter toch weer heel anders uit. Wij hebben in totaal iets meer dan een uur op de Euromast doorgebracht. Een mooie start van onze dag in Rotterdam. Het uitzicht is echt fantastisch en we hadden mazzel dat het mooi weer was.

Lees voor meer tips voor een dagje of een weekend Rotterdam het blog met tips voor een stedentrip ROTTERDAM!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.