China Light ZOO Antwerpen (Review!)

Hoe leuk is het om de China Light ZOO in Antwerpen te bezoeken? Blogger Marjon was er afgelopen weekend met haar gezin en deelt haar indrukken.

Een bezoek aan Antwerpen vinden wij altijd een goed idee. Maar in de maanden december en januari zeker! In de Antwerpse binnenstad twinkelt de feestverlichting je tegemoet en verspreid over de stad is een gezellige kerstmarkt neergestreken met wel 100 kleine chaletjes.

Op de Groenplaats staat een 1200 vierkante meter grote ijspiste en op het Steenplein is het reuzenrad van wel 55 meter hoog een echte blikvanger. Maar wat wij aan ons bezoek het allerleukste vonden, is het prachtige China Light Festival in de Antwerpse ZOO. Echt een bezoek waard!

Kerstmarkt Antwerpen

China Light ZOO bezoeken met kinderen

Helaas hebben wij wat pech met het weer. De regen valt met bakken tegelijk naar beneden. Maar dat mag de pret niet drukken vinden wij en bemand met paraplu’s gaan we op pad. De Antwerpse ZOO is gelegen naast het prachtige Centraal Station en daar nemen we dan ook nog even een kijkje. De kids vinden de centrale hal heel indrukwekkend maar kunnen niet meer wachten om naar het China Light Festival te gaan.

De ingang van de ZOO zit verstopt achter een prachtig verlichte poort vol gekleurde lotusbloemen. Dat belooft wat en Mike en Milou rennen naar de ingang.

China Light Zoo

De ZOO organiseert het China Light Festival jaarlijks, maar heeft dit jaar extra uitgepakt in verband met haar 175e verjaardag. Zo’n 130 artiesten en lichtkunstenaars hebben de dierentuin omgetoverd tot een magisch verlichte plek.

Wij wanen ons een avondje in China en zien de meest fantastische verlichte taferelen.  Drakenboten, honderden lampionnen en een heus Chinees paleis die vooral Milou het allermooiste vindt. We beleven een magisch sprookje verwerkt in 30.000 lichtjes.

China Light Zoo

Bij de mooie wensboom kun je een wens de wereld in sturen. Door je hand in de zuil te drukken en een wens uit te spreken, worden de vlinders één voor één verlicht en zal je wens uitkomen. Mike hoopt dat dit ook echt zo is. Het is in ieder geval een leuke ervaring.

Op verschillende plekken kun je rond de vuurkorven genieten van een hotdog of een smoutebol (soort oliebol). Of je warm drinken met een lekkere chocomel of een glühwein. We vergeten wel een beetje dat we in een dierentuin zijn, want met uitzondering van de zeehonden liggen alle dieren lekker te slapen. Wij hebben ze in ieder geval niet gezien dus verwacht niet dat je ook een dierentuin beleving hebt.

Maar geloof me, de ruim 70 lichtgevende kunstwerken maken dat helemaal goed.

China Light Zoo

Praktische informatie

Je kunt het festival China Light ZOO nog bezoeken tot en met 13 januari 2019. Je bezoek start tussen 18.00 en 20.00 uur, je kunt kiezen voor 3 verschillende aanvangstijden. Kaartjes variëren van 10 tot 17 euro. Je kunt een buggy huren bij de ingang voor € 3,00. Mocht je de Dierentuin overdag willen bezoeken dan heb je daar een los kaartje voor nodig.

De ZOO is handig gelegen, pal naast het centraal station. Mocht je met de auto komen dan kun je parkeren in de parkeergarage Station ZOO. Laat je parkeerkaartje op de terugweg scannen bij de kiosk van de dierentuin, je krijgt dan een gereduceerd tarief.

Wij hebben ondanks de regen echt genoten van ons bezoek aan de China Light ZOO in Antwerpen. Alle vier waren we onder de indruk van de sprookjesachtige magische sfeer. Een aanrader!

Meer Antwerpen: 10 leuke kinderactiviteiten

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Categorieën