Getest: Plantentuin Meise met kinderen

Na een middag in Mini-Europa besloten we om nog even verder op ontdekking te gaan rondom Brussel. Het was een heel zonnige dag, en ik had iets gelezen over een blotevoetenpad in de Plantentuin Meise. Een goed moment om dat eens te bezoeken! Hoe leuk is Plantentuin Meise met kinderen om te bezoeken? Lynn deelt haar ervaringen.

Parkeergelegenheid is er genoeg voorzien, dat was alvast een mooie start. Je wordt er vriendelijk onthaald. Ook krijgt je direct allerhande boekjes mee, om eventueel dingen te verzamelen voor je kind. Wat ik wel een heel leuke gedachte vond.

Bezoek aan Plantentuin Meise met kinderen

De geschiedenis van de Plantentuin gaat terug tot 1796. Daarmee is de instelling ouder dan het koninkrijk België en hebben ze dus al meer dan twee eeuwen ervaring met planten. De Plantentuin omvat 92 hectaren met heel wat historische gebouwen, waaronder een kasteel met een toren uit de 12e eeuw, zeer grote serres met alle soorten planten, bloemen en klimaten.

Er zijn ook talloze evenementen gans het jaar door, dus best even de moeite om op de website te gaan kijken.

Plantentuin Meise met kinderen

Wat een leuke en fijne plek is dit! In de Plantentuin staat ontdekken en beleven centraal en voor kinderen is er heel wat te doen. Zo zijn er diverse wandelingen door het park uitgezet, of bezoek het kasteel! In de zomermaanden is er dan een Verwonder-Je-Voeten-Pad, een hele leuke ervaring op blote voeten.

Ook tof is dat je naast het restaurant De Oranjerie een speelbos hebt. Voor kleine kinderen is er op het terras een zandbak. Persoonlijk vond ik het bezoek aan de Plantentuin Meise een toppertje. Dit uitje lijkt helaas niet echt bekend leek te zijn bij het grote publiek dat niet in Brussel of omgeving woont.

Wij gaan alvast één keer per maand hier de sfeer opsnuiven, aangezien er na een paar uur wandelen, nog verschillende hoekjes van het terrein overbleven om te (her)ontdekken. – Website

Lees ook: doen in Brussel met kinderen en leuke activiteiten in Mechelen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.