Plantentuin Meise met kinderen – Review

Na een middag in Mini-Europa besloten we om nog even verder op ontdekking te gaan rondom Brussel. Het was een heel zonnige dag, en ik had iets gelezen over een blotevoetenpad in de Plantentuin Meise. Een goed moment om dat eens te bezoeken! Hoe leuk is Plantentuin Meise met kinderen om te bezoeken? Lynn deelt haar ervaringen.

Parkeergelegenheid is er genoeg voorzien, dat was alvast een mooie start. Je wordt er vriendelijk onthaald. Ook krijgt je direct allerhande boekjes mee, om eventueel dingen te verzamelen voor je kind. Wat ik wel een heel leuke gedachte vond.

Bezoek aan Plantentuin Meise met kinderen

De geschiedenis van de Plantentuin gaat terug tot 1796. Daarmee is de instelling ouder dan het koninkrijk België en hebben ze dus al meer dan twee eeuwen ervaring met planten. De Plantentuin omvat 92 hectaren met heel wat historische gebouwen, waaronder een kasteel met een toren uit de 12e eeuw, zeer grote serres met alle soorten planten, bloemen en klimaten.

Er zijn ook talloze evenementen gans het jaar door, dus best even de moeite om op de website te gaan kijken.

Wat een leuke en fijne plek is dit! De Plantentuin met kinderen ontdekken en beleven staat centraal en voor kinderen is er heel wat te doen. Zo zijn er diverse wandelingen door het park uitgezet, of bezoek het kasteel! In de zomermaanden is er dan een Verwonder-Je-Voeten-Pad, een hele leuke ervaring op blote voeten.

Ook tof is dat je naast het restaurant De Oranjerie een speelbos hebt. Voor kleine kinderen is er op het terras een zandbak. Persoonlijk vond ik het bezoek aan de Plantentuin Meise een toppertje. Dit uitje lijkt helaas niet echt bekend leek te zijn bij het grote publiek dat niet in Brussel of omgeving woont.

Wij gaan alvast één keer per maand hier de sfeer opsnuiven, aangezien er na een paar uur wandelen, nog verschillende hoekjes van het terrein overbleven om te (her)ontdekken. – Website

Lees ook: doen in Brussel met kinderen en leuke activiteiten in Mechelen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën