Getest: Mini-Europa met kinderen | Brussel

Als je de bloggers van Reistipsmetkids vraagt wat je zeker moet doen in Brussel met kinderen, dan hoor je Mini-Europa. Lynn was onlangs in Mini-Europa met kinderen en deelt waarom je erheen wilt en wat je er doet!

Mini-Europa, de naam zegt het al, is Europa in het klein. Leuk is dat alle maquettes gemaakt zijn op een schaal van 1:25. Eerst en vooral, de eerste indruk blijft fascinerend, voor groot en klein. Je komt er nog maar net aan, zelfs al bij de autoparking en je ziet de gigantische bollen van het Atomium. En dan daar ligt gans Europa ‘onder je voeten’.

Ons bezoek aan Mini-Europa met kinderen

Een dagje Mini-Europa met mijn gezin, ik keek ernaar uit! Ik kan me zelfs niet meer herinneren hoe lang het geleden is dat ik zelf erheen ben geweest. Sowieso eens met school vroeger, toch al een jaar of 20 geleden vrees ik. Maar toch is dit me altijd bijgebleven als kind.

Hierdoor was ik dan ook heel enthousiast toen we hier een dagje heen gingen. Mijn dochter van 4 jaar was ook enthousiast nadat ze foto’s had gezien, en ze wist dat ze voor één dag een reus mocht zijn.

Mini-Europa met kinderen

Indrukken van Mini-Europa

Mijn dochter van vier jaar was direct onder de indruk van dit gegeven. Bij elk miniatuurtje hebben we zeker minstens tien minuten geweest. Ik denk dat ik in het dagelijks leven de momenten op één hand kan tellen, waarbij ze stil blijft staan en gefascineerd naar iets kan kijken voor 10 minuten. Dus dat wil al heel wat zeggen!

Mijn dochter was tijdens het bezoek zeer geïnteresseerd in de treinen die heel de tijd passeren. En ook de bootjes op afstandbediening waren een succes. Ook is er een leuke self-service restaurant, eigenlijk niet duur voor wat je krijgt. Er is veel plaats om te zitten, wat vrij aangenaam is.

Op het eerste zicht lijkt Mini-Europa klein als je binnenkomt. Je krijgt direct een heel overzicht van wat je kan bekijken. Maar toch kan je er een paar uurtjes spenderen, en elke keer opnieuw kan je andere details bespeuren. Ik denk dat je voor een bezoek 2 tot 4 uur uit moet trekken.

Zijn je kinderen ouderen, en hebben ze topografie op school, dan geeft het bezoek weer een andere beleving. De kinderen zullen heel wat herkennen al uit de lessen! En voor jongere kinderen, als mijn dochter, is het dan ook een hele leuke beleving in Mini-Europa.

Mini-Europa met kinderen bezoeken tijdens je stedentrip aan Brussel is dus zeker een aanrader! Lees de praktische informatie op de website.

Lees ook onze tips voor Brussel met kids en de tips voor kinderstad Mechelen

Mini-Europa met kleuter bezoeken

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Categorieën