Museum voor Natuurwetenschappen | Onze review

Hoe leuk is het Museum voor Natuurwetenschappen met kinderen, een groot en mooi museum in het centrum van hoofdstad Brussel? Blogger Lynn ging erheen met haar dochter van 4 en deelt haar indrukken!

Toen ik mijn dochter vertelde dat we naar echte dinosaurusskeletten gingen zien, sprong ze letterlijk een gat in de lucht. Zo leuk vond ze het idee om echte dino’s te zien. Ik ben dan zelf niet zo’n fan van musea, maar het Museum voor Natuurwetenschappen doet mij aan mijn mening over musea twijfelen.

Museum voor Natuurwetenschappen

Bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen

Nog maar aan de inkom staat er al een reusachtige dino. Hier heeft mijn dochter zeker een 20 minuten heeft gespendeerd om alles aan te raken. Eens binnen is het eigenlijk gigantisch groot. Maar het geheel is wel mooi verdeeld volgens de eeuwen.

Wij hebben eerst gekozen om alle opgezette dieren te doen en de natuur, zodat we erna extra lang bij de dinosaurus ruimte konden blijven. Dit bleek een goede keuze te zijn.

Museum voor Natuurwetenschappen

Museum voor Natuurwetenschappen met kinderen

Er is zoveel te zien, zoveel te lezen, zoveel te ontdekken. Het museum is op een hele leuke manier leerrijk, voor zowel het kind als de ouders. Eens aangekomen bij de dinosauruszaal, kan je niet anders dan verbazend van de ene naar de andere kijken. Er staan levensgrote opgezette skeletten en er is een klein zandbakje waar je ‘echte’ botten kan opgraven. Een heel erg leuk idee, wat mij betreft had deze bak groter mogen zijn.

Het is inmiddels al een paar uur verder en we gaan naar de bovenste verdiepingen. Hier valt nog veel meer te ontdekken. Zo zijn er de hedendaagse dieren, afdrukken van dieren en planten op stenen. Onze dochter was helemaal weg van die planten op stenen en vond het allemaal zo mooi en indrukwekkend.

Erna gingen we nog eens terug naar de dinosauruszaal. Mijn dochter wilde alles nog eens bezichtigen en dubbel checken of er niet meer botten waren om op te graven.

Museum voor Natuurwetenschappen

Tentoonstelling ‘Mijn teddybeer en ik’

Daarna zijn we naar de speciale tentoonstelling geweest in het Museum voor Natuurwetenschappen van ‘Mijn teddybeer en ik’. Deze tentoonstelling was er tot en met 09/01/2019. Het vertelt het verhaal van de beer, in alle mogelijke manieren. Alle soorten beren, hoe beren door de eeuwen ‘gebruikt’ werden of veranderd zijn. Vrij imposant, interessant. En een beetje droevig zelfs, als je bij het gedeelte komt waarbij beren gebruikt werden als circusdieren.

Hierna zijn we naar de zaal gegaan, waarbij de evolutie van de mens was. Heel leuk gedaan, met beelden van alle soorten homo sapiens. Kinderen mogen deze aanraken en ook zijn er onderweg opdrachten en spelletjes.

Museum voor Natuurwetenschappen, een aanrader!

Deze dag was heel geslaagd in het Museum voor Natuurwetenschappen. Ik zou dit museum deze zeker aanraden voor iedereen. Al heb je slechte ervaringen eventueel met musea (saai, niet kind-vriendelijk, duur). Dit museum laat je alle slechte ervaringen vergeten. Waarschijnlijk zal je zelfs een paar keer terugkomen naar dit bepaald museum. Bekijk de praktische informatie op de website.

Meer lezen? 
Dinoland Zwolle voor nog meer dino’s!
Dit doe je tijdens een stedentrip Brussel

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën