Halle met kinderen | 8x Kinderactiviteiten

Wat is er te doen in Halle met kinderen, een stad in Vlaams-Brabant? Wij gingen op onderzoek uit en delen enkele leuke tips voor een uitstap naar deze stad in België. Halle ligt even ten zuiden van Brussel. Je bereikt de stad gemakkelijk met de auto of met de trein. Informatie over de stad krijg je bij Toerisme Halle, aan de Grote Markt.

Als je naar deze stad gaat dan mag je een bezoek aan de Sint-Martinusbasiliek niet overslaan! Je ziet er de rijke geschiedenis van de stad en er hangen enkele meesterwerken uit de kunstgeschiedenis. Leuk voor families met kids vanaf ongeveer 8 jaar is dat er een ‘basiliekdoolhof’ is. Dit is een gratis leidraad waarbij de kinderen worden uitgedaagd om te ontsnappen.

Doen in Halle met kinderen

Street art in de Paterskerk

Een andere kerk in Halle die een bezoek waard is, is de Paterskerk. Hier is een mooi street art-project te bewonderen. Het lijkt alsof je in een oerwoud staat, als je hiernaar kijkt. Dit kunstwerk is te zien tijdens de opendeurdagen.

Warandepark en speeltuinen Halle

Genoeg kunst en cultuur gehad? De kinderen kunnen spelen in het Warandepark. Hier staat een leuk klauter- en speellandschap voor kinderen van zes jaar en ouder.

Ook bij het Kasteeldomein Lembeek vind je een leuke speeltuin voor kids. Houden je kinderen van skaten, dan ga je in Halle naar Skatepark De Bres. De speeltuin Kasteeldomein vind je in de Heldenstraat, Lembeek. Met speeltoren, klimbruggen en een grote autobandschommel. 

Zwembad in Halle

Ben je in Halle met kinderen en heb je zin om te gaan zwemmen, dan kan je terecht bij het Hallebad. Met een sport-en wedstrijdbad, glijbaan, versnellingen en een peuter- en kleuterzone.

Streekmuseum Den Ast

Leuke daguitstap hier is om naar het Streekmuseum Den Ast te gaan. Voor kids is hier veel te doen, waaronder een gratis museumspel waarbij je allerlei opdrachten uitvoert. Er is een variant voor wat jongere kinderen (5 – 7 jaar) en een variant voor kinderen tot en met ongeveer 12 jaar.

Wandelroute ‘Op Weg met Maria’

Als je wandelend door de stad en de omgeving wilt gaan dan is deze wandelroute, van zo’n 5 kilometer, echt de moeite waard. Het is een van de oudste processiewegen van België. Onderweg kom je langs allerlei kapelletjes. Je wandelt zowel door het centrum als door de omgeving. Het startpunt is aan de Basiliek op de Grote Markt en de route is gemarkeerd met blauwwitte bordjes.

Binnenspeeltuin Kinderplaneet

Wil je met de kinderen naar een binnenspeeltuin in de omgeving van Halle, dan kan je naar Kinderplaneet gaan. Buiten de schoolvakanties (alle dagen geopend) zijn ze open op woensdag, zaterdag en zondag. Er is een gedeelte voor kinderen van 0 tot 3 jaar, een gedeelte voor 3 tot 12 jaar en een Avonturenparcours voor kindjes vanaf 4 jaar.

Provinciedomein Huizingen

Provinciedomein Huizingen is vanaf Halle in 10 minuten bereikbaar met de auto. Je vindt hier twee speeltuinen, je kan roeien of waterfietsen huren. Daarnaast is er de Rotstuin “Bloemendal” en je kan wandelen in het Arboretum. Ook is er een dierenpark, toeristentreintje en in de zomermaanden is het buitenzwembad geopend!

Hallerbos

Net buiten Halle begint het Hallerbos. Dit bos is bekend vanwege een paars tapijt van wilde hyacinten, te zien rond midden april. In dit bos zijn diverse korte wandelingen uitgezet. In de bloeitijd zijn er twee speciale wandelingen.

Overnachten in Halle met kinderen

Niet enkel een daguitstap naar Halle maar wil je hier ook overnachten? Bij Hotel De Kaai zijn er familiekamers. Er is gratis WiFi, roomservice en een restaurant.

Verder lezen? Lees dan onze tips voor een bezoek aan Leuven met kids!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën