Venetië met kinderen | 19x Uitjes & bezienswaardigheden

Een stedentrip Venetië met kind? Dat is een goed idee! Venetië is grotendeels autovrij en dat is natuurlijk ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Wat is er te doen in Venetië met kinderen en wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Venetië? Na meerdere bezoeken aan deze stad delen de bloggers van Reistipsmetkids hun tips voor de leukste activiteiten met jou!

Venetië staat ook wel bekend als een van de meest romantische steden van Europa. Het is een stad met meer dan 150 kanalen en honderden bruggen. Maar is het ook een stad waar je met het gezin heen wilt gaan, voor een stedentrip of een dagje uit tijdens je vakantie in Italië? Wij vinden van wel! Vanwege de veelzijdigheid van de stad is dit misschien wel, samen met Rome en Bologna, mijn favoriete stad in Italië om met kinderen te bezoeken.

Tijdens onze 3 dagen in Venetië boekten we een dagkaart voor de Vaporetto en stapten op en af. Zo verkenden we zowel de stad als de omliggende eilanden en het strand. Ideaal met kinderen, want het varen met de Vaporetto is toch een stuk specialer dan steeds maar weer lopen.

Daarom naar Venetië met kinderen

Zoek je een kindvriendelijke vakantie Italië, dan is de stad Venetië misschien niet de eerste plek waar je aan denkt. En dat is eigenlijk zonde, want deze stad heeft eigenlijk alles dat je zoekt voor een gezinsvakantie. Er is strand bij Venetië, er zijn leuke campings, mooie musea, de stad is een grote bezienswaardigheid en er is veel te zien. De leukste manier om de stad te verkennen is door vroeg op de ochtend of laat in de middag lekker te gaan dwalen, je verwondert je steeds opnieuw door al het moois dat te zien is.

Volgens mijn zoon is Venetië zelfs zijn ideale plek om op vakantie te gaan in Italië, omdat het zo lekker rustig is. Hij bedoelt daarmee dat hij het prettig vindt dat er geen auto’s en fietsers zijn. Daarnaast vond ik de drukte in Venetië hoogzomer eerlijk gezegd best meevallen, zolang je niet loopt over de hoofdroute vanaf het treinstation naar Rialto en dan door naar San Marco. Eerder tijdens deze rondreis Italië met de trein waren we in Napels en die stad was veel drukker en chaotischer vooral.

wat te doen in Venetië

3x Snelle tips voor een stedentrip Venetië

TIP! Onze belangrijkste tip voor een bezoek aan Venetië is om lekker te gaan dwalen: duik de kleine steegjes en straatjes in. Daar zijn minder toeristen en je komt er allerlei mooie gebouwen tegen.

TIP! En de tweede tip die je ook niet mag missen tijdens een bezoek aan Venetië. Al ben je maar een aantal uurtjes in Venetië met kinderen, neem de Linea Uno van de Vaporetto. Dan zie je het hele Grand Canal, van Piazza Roma naar Piazza San Marco. Onderweg zie je prachtige bezienswaardigheden.

TIP! Plan wat je wilt doen in Venetië. Ik kies meestal voor 2 activiteiten, maar zeker met de sluitingstijden midden op de dag, en de soms lange duur van de tocht met de vaporetto, kan je voor een dichte deur komen te staan als je net als ik weinig vooraf plant. Bedenk wat je echt wilt doen of zien en combineer dat met het heerlijke dwalen door de stad.

alilaguna vliegveld
Alilaguna

Venetië met kinderen verkennen

Wil je Venetië op de meest bijzondere manier zien, dan kies je voor een gondelvaart. Dat is wel de duurste manier direct. Voor een gondelvaart bestaan tegenwoordig vaste prijzen. Volgens mij is dat op dit moment, begin 2019, rond de 80 euro voor 40 minuten.

Dezelfde ervaring beleven maar dan korter en goedkoper? Dat kan met de Traghetto. Deze gondel brengt om passagiers naar de andere kant van het Grand Canal te brengen, vooral bij de vissersmarkt zijn ze te vinden. Dit kost je slechts € 2, -.

vaporetto kanaal

Vaporetto Venetië

De makkelijkste manier om Venetië en de eilanden te ontdekken is om met de Vaporetto te reizen. Dit is een waterbus en dat is veruit de leukste manier voor een stedentrip Venetië met gezin. We geven de tip om een dagkaart te kopen voor het openbaar vervoer, alhoewel je ook een kaart kan kopen dat ruim een uur geldig is. We kochten een dagkaart voor de boot, omdat we ook de eilanden Burano en Murano gingen bezoeken.

De dagkaart of kaart voor 48 uur is niet goedkoop, maar ik vond het wel echt de aanschaf waard. Kinderen tot 6 jaar reizen gratis mee! De belangrijkste route is de vaporetto Lijn 1, deze vaart over de Grand Canal naar Lido en dan wandel je door naar het strand.

Sowieso is het met kinderen makkelijk om een dagkaart te hebben voor de Vaporetto: ze hoeven dan lang niet alles te wandelen en in de boot kunnen ze even bijkomen. Je kan dan op tal van plekken op- en afstappen zonder gedoe! Je kan Venetië goed wandelend bekijken, dit is zeker veel goedkoper natuurlijk, maar reizen met de Vaporetto is ook wel heel gaaf.

Venetie met de trein
Eerste blik op Venetië vanuit het treinstation

Tips Vaporetto

Let altijd op dat je in de juiste boot stapt, die de juiste kant op gaat. Zeker bij kleinere haltes komen de boten in beide vaarroutes bij dezelfde steiger. En onze favoriete plek op de vaporetto was helemaal achterin, dan zit je buiten te genieten van het zicht op de stad vanaf het water. Ik lees nu dat je de AVM Venezia official app kan downloaden uit de PlayStore. Hier zie je de vaartijden van de vaporetto en de beste route om van A naar B te komen.

En let ook op de duur van de rit. Wij wilden de stranden en de zonsondergang zien vanaf Lido. We stapten ruim op tijd op de vaporetto, maar deze nam een enorme omweg en daardoor kwamen we pas aan toen de zon al onder was. Wel hebben we de prachtige zonsondergang rondom San MArco gezien vanaf het water.

Venetië met kinderen

Eilanden Venetië met kinderen

Burano en Murano

Blogger Alyt begon haar stedentrip Venetië met gezin op de eilandjes Burano en Murano. Bezoek deze eilandjes zo vroeg mogelijk, want het wordt er behoorlijk druk. Murano is het eiland van de glasblazers. Neem een kijkje terwijl ze aan het glasblazen zijn. Er zijn talloze glaswerk souvenirs en Venetiaanse maskers te koop. En als je er op zoek gaat tref je meerdere glaskunstwerken gewoon op straat aan.

Burano is het eiland van de kleurrijke huizen en dat is prachtig om te zien. Wandel een rondje over het eiland en bekijk bijvoorbeeld de San Martino kerk. In een uur heb je het meeste wel gezien, maar je blijft je wel verwonderen over de schoonheid van dit eiland. Je wandelt vanaf Burano door naar het eilandje Mazzorbo, er is een brug. Dit eilandje wordt vaak overgeslagen, maar is juist leuk omdat het rustiger is. Dit eiland staat in het teken van wijn en landbouw, met artisjokvelden en fruitbomen. Stap eventueel al uit bij de halte Mazzorbo en wandel naar Burano door het wijngaard (5 minuten lopen). Op Mazzorbo is een speeltuin.

Je kan ook naar het eilandje Torcello varen, stap eventueel uit bij de eilanden Murano en Burano en vaar dan door naar Torcello. Het eilandje Torcello is bijna onbewoond en staat bekend om de mozaïek in de kathedraal. Hier wandel je rond in alle rust. Ook kan je de klokkentoren beklimmen.

San Giorgio
San Giorgio

San Giorgio

Wij voeren ook naar het eilandje San Giorgio, tegenover het San Marco plein. De meeste mensen gaan hierheen voor de kerk Chiesa di San Giorgio Maggiore en de toren Campanile di San Giorgio. Voor € 6 (2023 prijspeil) kan je de toren beklimmen. Voordelen zijn dat het er veel rustiger is dan op het San Marco plein én de uitzichten zijn beter dan vanaf de Campanile de San Marco. Verder is er op het eilandje een jachthaven.

Op het eiland San Giorgio Maggiore ligt een park met het Borges-labyrint. Dit is gemaakt als eerbetoon aan de beroemde Argentijnse schrijver. Op 11 juni 2021, tien jaar na de oprichting, werd het labyrint geopend voor het publiek. Het pad van het doolhof is ongeveer een kilometer lang en een bezoek duurt 45 minuten en het labyrint is behalve woensdag elke dag open. Helaas is het geen doolhof om in te verdwalen, maar meer een route met audiotour.

Wij zaten hier een tijd bij het San Giorgio Café, naast de jachthaven. Het was voor ons het duurste terrasje van Venetië, maar meestal kiezen we ook voor to go en eten we de dingen op in een stadspark. Wel was dit ook een van de fijnste plekken waar we zaten, met het zicht op Venetië, de boten en de rust.

bezienswaardigheid Venetie

Lido in Venetië met kinderen bezoeken

In een overzicht van wat je doet in Venetië met kind mag het eiland Lido natuurlijk niet missen. Dit eilandje is smal, maar wel bijna 12 kilometer lang! Lido vormt een barrière tussen de lagune en de Adriatische Zee!

Wij gingen hierheen voor de stranden, maar je kent het eiland waarschijnlijk ook van het Venetiaanse Filmfestival. Daarnaast is er art deco-architectuur te ontdekken. Je kan het eiland met de fiets ontdekken trouwens, met een fietstour en je kan er ook gewoon fietsen huren zodat je zelf rond kan fietsen. Er zijn kinderzitjes beschikbaar en fietsen voor kids vanaf 8 jaar. We zagen veel mensen fietsen en dat was ideaal, want het eiland is vlak en met een lengte van bijna 12 kilometer kunnen sommige plekken ver lopen zijn.

Vanaf de vaporetto wandelden we rechtdoor over de Granviale Santa Maria Elisabetta, een lange straat met veel restaurants en terrasjes. Onderweg kwamen we langs de speelhal voor kinderen, de Sala Giochi Parco Delle Rose. Aan het eind, bij de rotonde, gingen we naar links. Daar is een speeltuin bij het stadsparkje. En aan de overkant van de weg zijn er allerlei betaalde stranden, sommige met een buitenzwembad, en verderop is er een gratis strand. Tegen de tijd dat wij er waren, was het helaas al donker en zat het er vol met muggen. Wel was er een speeltoestel.

Venetië met kinderen verkennen

Bezienswaardigheden Venetië met kinderen

Canal Grande

We noemden het Canal Grande al hierboven, maar als je wilt weten wat te doen in Venetië dan mag deze bezienswaardigheid echt niet missen. Dit kanaal is 3,5 kilometer lang en onderweg zie je prachtige architectuur. Vanwege de lengte en de vele gebouwen is dit natuurlijk een van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. En in combinatie met de kleur van het water maakt dit van een boottocht een fantastische ervaring. Bewonder het stadspaleis Ca’ Dario en zie de Rialto-brug vanaf het water.

 • Heb je een dagkaart, stap dan ook in een vaporetto bij zonsondergang of in het donker en bekijk het Canal Grande weer op een andere manier.

Rialto-brug

Een van de bezienswaardigheden in Venetië met kinderen die je wilt zien is de Rialto brug. Dit is is de oudste en bekendste van de vier bruggen over het Canal Grande. Het is ook de drukste brug, met veel toeristen, winkeltjes en restaurants. Het is wel een prachtige brug en als je de vaporetto neemt door het kanaal, zie je deze vanaf het water. Je kan natuurlijk afstappen.

 • Betaalbaar eten in Venetië kan ook om de hoek van de Rialto-brug. Tot grote vreugde van onze tiener was er een pasta-to-go concept. Daar zijn we iedere dag geweest. Bij We Love Italy fresh pasta to go aan de Calle de l’Orso kies je uit pasta’s en sauzen.
San Giorgio eiland
San Giorgio eiland

Campanile van Venetië

Een van de leuke bezienswaardigheden in Venetië is de Campanile van Venetië van bijna 100 meter hoog. Leuk eraan is dat je deze mag beklimmen. Vanaf boven heb je een schitterend uitzicht over de stad. Hier heb je én een mooi uitzicht en het is een stuk minder druk dan op het San Marco plein. Win-win dus!

 • Wel zin in het uitzicht, maar geen behoefte aan de klim? De San Giorgio Maggiore kan je ook op, maar dan met een lift!

Leeuwenjacht

Ga ook op een leeuwenjacht! De gevleugelde leeuw is een icoon in Venetië. Je vindt het beeldje overal door de stad, op deuren, gebouwen en bruggen. Een leuke manier voor kinderen om de stad te ontdekken is door zoveel mogelijk leeuwen te vinden.

Joodse wijk
Joodse wijk

Joodse wijk

Tijdens de stedentrip Venetië met kinderen wil ik op zoek gaan naar het Joods museum. Dat blijkt helaas gerenoveerd te worden, maar de Joodse wijk zelf is ook heel indrukwekkend om te zien. In deze vrij rustige wijk zijn er tal van winkels en koffietentjes. Dwaal hier rond, dat vond ik echt een aanrader.

In de wijk kan je een rondleiding boeken, dan ga je ook allerlei gebouwen in. Omdat ik even kort aan het dwalen was, heb ik dit niet geboekt. Ik weet ook niet of het een aanrader is als je met jonge kinderen in Venetië bent. In de synagogen ontdek je het leven van de joodse gemeenschap in Venetië. In 1943 werden de meeste Joodse Venetianen helaas gedeporteerd naar concentratiekampen en maar 37 bewoners zijn daarna teruggekeerd.

Joodse wijk Venetië

San Marco plein

Het San Marco plein is het bekendste plein van Venetië, dit plein ligt voor de San Marco kathedraal. Deze kathedraal bezoek je gratis en dat is absoluut de moeite waard. Vaak is het op het plein erg druk. Er zijn veel terrasjes aan het San Marco plein, maar je betaalt hier de hoofdprijs. De gondels die aan het San Marco plein liggen zijn werkelijk waar een plaatje. Wie weet spot je wel een politie- of ambulanceboot, al het vervoer gaat tenslotte via het water.

De klokkentoren van San Marco is te bezoeken, je gaat met de lift omhoog en vanaf boven heb je een mooi uitzicht over de stad. Het is een mooi uitkijkpunt, maar ook erg bekend en daarom moet je soms lang wachten.

Dogepaleis

Een van de mooiste bezienswaardigheden Venetië is het Dogepaleis. Dit paleis is direct ook een van de populairste bezienswaardigheden, dus als je hierheen wilt gaan is het een aanrader om direct bij de opening in de ochtend al voor de deur te staan. Bezoek hier bijvoorbeeld het Dogepaleis. Dit werd in de 9e eeuw op deze plek gebouwd, maar werd al snel verwoest door een grote brand. Het gotische paleis dat nu op het plein van San Marco staat dateert uit de 14e eeuw.

Palazzo Contarini del Bovolo

Ga ook naar het Palazzo Contarini del Bovolo met de beroemde wenteltrap. Het staat niet bekend als een van de populairste bezienswaardigheden, maar vanwege de externe wenteltrap met meerdere bogen én het uitzicht is het wel de moeite waard om hierheen te gaan met het gezin. De bijzondere spiraaltrap is 28 meter hoog en je komt dan langs zes verdiepingen.

 • Hier kan je alleen naartoe met een online reservering en ieder half uur kan er een groep mensen naar binnen.

Boekhandel Libreria Acqua Alta

De bijzondere boekhandel Libreria Acqua Alta in de wijk Castello is leuk om te bezoeken. Hier ligt een gondel vol met boeken middenin de winkel, maar als je helemaal doorloopt naar achter heb je een prachtig uitkijkje over een kanaal. Er staat een mooie stoel waar je in mag zitten, het is een idyllische plek. En op het buitenplaatsje kun je op een boekentrap even gluren over het muurtje, wederom met uitzicht op het kanaal.

speeltuin stadspark Venetië

Stadsparken Venetië met kinderen + speeltuinen

Bijkomen van de bezienswaardigheden en kinderactiviteiten in Venetië kan natuurlijk in een van de stadsparken, liefst met een speeltuin. Er zijn een aantal opties in de stad en je kan natuurlijk ook naar het strand bij lido gaan. Als we met kinderen op stedentrip zijn, zoeken we altijd naar een stadspark om even bij te komen.

1 In Venetië is Giardini Della Biennale een aanrader: met een groot grasveld en er zijn meerdere speeltuinen. Het is in dit gedeelte van Venetië veel rustiger dan op bijvoorbeeld het San Marcoplein.

2 Het stadspark Giardini Reali met wandelpaden en bankjes ligt wel aan het San Marcoplein.

3 Om de hoek van ons appartement zat het Parco Savorgnan, dit is vlakbij het treinstation. Dit park heeft een speeltuin met een deel voor kleinere kinderen en een stuk met speeltoestellen voor oudere kinderen. Daarnaast zijn er picknickplekken en er is een waterkraan. Hier zijn we een aantal keer geweest. Wat opviel was de mix tussen locals die er met hun kinderen waren en ook toeristen die hier aan het picknicken waren.

 • Tussen het treinstation en het stadspark haalden wij graag ijsjes bij Gelateria Artigianale Il. Favoriet van mijn dochter was het dropijs.

4 Ook het Giardini Papadopoli ligt in de omgeving van het treinstation. Ook in dit stadspark is een speeltuin, met onder meer schommels en een klimtoestel.

Speeltuinen in Venetië met kinderen

Ook in Venetië zijn leuke speeltuinen, een aantal tips:

 1. Sant’ Elena-park met een speeltuin
 2. Op het eiland Lido zijn meerdere speeltuinen
 3. Giardini Pubblici heeft speeltuinen
 4. Bij het Park Savorgnan zijn speeltuinen
 5. En bij het museum Ca’Rezzonico is een tuin met speeltuin
 6. Op Burano aan de rechterkant van de Strada di Corte Comare is een speeltuin.
museum Venetië kind
Natuurhistorisch Museum

Museum Venetië met kinderen

Daarnaast zijn er in Venetië een aantal musea om te bezoeken, sommige daarvan zijn ook interessant voor een bezoek met kinderen. Toen ik in Venetië was gaf ik mijn kinderen de keuze uit een aantal kinderactiviteiten om te bezoeken. Hun keuze viel op het Natuurhistorisch museum. Hier zijn we al vroeg op de dag naartoe gevaren met de vaporetto.

Natuurhistorisch museum

Bij het Natuurhistorisch museum koop ik tickets aan de kassa, maar dit is net zo duur als via de ticketwebsites & dan sla je het contact met de ietwat chagrijnige medewerkers over. Beneden zie je wel het skelet van een baleinwalvis en een jonge potvis.

Het museum is gevestigd in een groot gebouw en je wandelt via een vaste route naar beneden. Een deel staat in het teken van fossielen, een deel gaat over de evolutie en daarnaast zie je veel opgezette dieren. Er zijn wel een aantal interactieve gedeelten, maar er is weinig echt op kindermaat. Mijn jongste is enorme dierenfan en hij vond dit museum heel erg leuk! Dus zeker met dierenfans is het een aanrader. Daarnaast is de binnentuin van dit museum een oase van rust.

Museo Leonardo da Vinci

Een van de andere keuzes die ik mijn kinderen gaf van de kinderactiviteiten in Venetië was het Museo Leonardo da Vinci. Dit museum staat in het teken van zijn ingenieuze uitvindingen. Deze worden tentoongesteld binnen de thema’s van de 4 elementen aarde, water, vuur en lucht. Mijn kinderen kozen hier helaas niet voor, ik was heel benieuwd naar de uitvindingen en de tentoonstelling. Er staan zo’n 60 installaties, onder meer oorlogsmachines, civieltechnische machines en zijn ontwerpen voor een “Ideale Stad”. Was jij hier wel, laat in de reacties weten wat je van het bezoek vond!

Peggy Guggenheimmuseum

Houden je kinderen van kunst? Dan is het Peggy Guggenheimmuseum een aanrader, met op zondag ook gratis workshops voor kinderen. Het schijnt een van de beste musea voor moderne kunst te zijn in Europa. Er hangen werken van onder meer Picasso, Dalí, Pollock, Kandinsky en Magritte. Ook is er een beeldentuin waarin je rustig kan rondlopen. Het museum is gevestigd inn Palazzo Venier dei Leoni aan de Canal Grande in Venetië.

binnentuin museum
Binnentuin Natuurhistorisch museum

Lido di Jesolo

Venetië grenst overal aan water. Het water in de kanalen, daar wil je niet in gaan. Maar op het eiland Lido is een heel groot strand dat openbaar toegankelijk is. Heerlijk voor de kinderen om even bij te komen van de indrukken in de stad. Veel gezinnen die langer in deze omgeving blijven kiezen daarom voor een verblijf in Lido di Jesolo.

Dit is een plaats aan de Adriatische zee met heel veel zandstranden, wel 15 kilometer lang. De stranden lopen geleidelijk af, waardoor je er ook prima met kinderen even kan pootjebaden. En Venetië ligt om de hoek!

 1. Aqualandia is een enorm waterpark met veel glijbanen en shows. Ideaal als je kinderen al goed kunnen zwemmen.
 2. Het Tropicarium park is een dierenpark met onder andere roofdieren en een aquarium.
 3. Waterpretpark Caribe Bay is al meerdere keren uitgeroepen tot het beste waterpretpark van Italië. Er zijn 27 attracties en professionele shows. Natuurlijk zijn er ook allerlei glijbanen.
camping Venetië
PRA DELLE TORRI

Campings Venetië met kinderen

Welke camping bij Venetië is leuk? Er zijn meerdere campings in Venetië die geschikt zijn voor een gezinsvakantie. Fijne aanbieders van campings zijn onder meer Eurocamps en Vacanceselect!

PRA DELLE TORRI is een kindercamping en deze is zeer kindvriendelijk ingericht. Ook voor gezinnen met jonge kids, want er is een stacaravan die helemaal is ingericht op een vakantie met baby’s en jonge kinderen. Direct aan een zandstrand, met waterpark, zwembaden en speeltuinen! In het spectaculaire waterparadijs zijn er meerdere zwembaden, glijbanen en speel op het grote piratenschip. 

 • Direct aan een heerlijk zandstrand
 • Oneindig veel faciliteiten
 • Miniclub en speeltuin

Pakketreizen citytrip Venetië

Je kan ook een citytrip Venetië met kids boeken met vlucht en hotel! In plaats van een vakantie naar Venetië kies je dan voor een stedentrip van een aantal dagen. Dat hebben wij ook gedaan en dit beviel ons heel goed. Dit zijn onze tips voor kindvriendelijke hotels.

#1 Verblijven bij CENTRALE betekent overnachten in een eenvoudig hotel en het is een goede uitvalsbasis voor je stedentrip naar Venetië. Er zijn kamers voor vier personen.

 • Piazzi Ferretto op 50 m!
 • Bus naar Venetië voor de deur

Naar Venetië met kinderen

Bereikbaarheid Venetië

AUTO! Venetië is bereikbaar per auto, wel raden wij aan om te overnachten onderweg omdat het een lange rit is. Dit zijn onze tips voor tussenstops naar Italië.

TREIN! Je kan er ook met de trein naartoe reizen, boek tickets via NS International. Of boek net als wij via een Interrail pas en ga op vakantie via Interrail. Op een pas kunnen 2 kinderen tot en met 11 jaar meereizen. De prijs is vaak goedkoper dan het vastleggen van de reis in 1 ticket. Daarnaast ben je flexibel én je kan je reis gemakkelijk onderbreken in bijvoorbeeld Zuid-Duitsland of Zwitserland.

VLIEGEN! Daarnaast kan je goedkoop naar Venetië vliegen, dat is waarschijnlijk de gemakkelijkste en snelste manier. Vergelijk alle prijzen van maatschappijen bij Skyscanner.

Appartement Palazzina Riello

Tijdens de stedentrip verblijven wij in Palazzina Riello, dit is een appartement met 1 slaapkamer. Wij vonden dit tijdens onze stedentrip met de trein ideaal. Je wandelt in ongeveer 5 minuten naar het treinstation en toch ben je vrij centraal in de stad.

Je hebt naast de woon- en slaapkamer een keuken met een vaatwasser en een oven plus een badkamer. De koelkast stond vol met drankjes, ideaal! Daarnaast zijn de appartementen vrij nieuw, wat ook wel prettig is als je ergens overnacht.

 • Wil je echte luxe dan kies je voor een verblijf in het Belmond Hotel Cipriani. Met 5 sterren en een buitenzwembad.
appartement italie stedentrip
Straatje bij appartement Palazzina Riello

Vliegveld naar de stad – Alilaguna boottransfer

Vanaf het vliegveld reis je bijvoorbeeld over het water naar de stad met de boottransfer Alilaguna. Pak een van de drie lijndiensten tussen de Venetiaanse luchthaven en het centrum, Lido, Murano en Rialto.

bruggen Venetië

Veel gestelde vragen over een stedentrip Venetië met kinderen!

Hoe bereid je een stedentrip Venetië met kind voor?

Een goede voorbereiding is key voor een leuke citytrip Venetië met gezin. Je wilt weten hoe je je verplaatst, waar je moet zijn voor de bezienswaardigheden en speeltuin. De stad is groot en zeker in de zomermaanden is het warm en druk. De reisgids Wat? En Hoe? is recent (2022), goed betaalbaar en ook beschikbaar als e-book.

En een leuke manier om je kind voor te bereiden op een citytrip Venetië is met de LEGO® interpretatie van de skyline van Venetië! Eerder was er een goed betaalbare bouwset, nu is er helaas enkel deze die een heel stuk duurder is.

Zijn er kinderreisgidsen Venetië?

Wil je de kinderen op een leuke manier voorbereiden op Venetië, lees dan een van deze kinderboeken:

Kan de buggy of kinderwagen mee naar Venetië?

Ik zou de wandelwagen thuislaten voor een bezoek aan Venetië met kinderen, dat is niet te doen met al die bruggetjes en de trappen. Een draagzak is een stuk handiger. En op het eiland Lido kan je bijvoorbeeld bij Bajabikes een fiets huren met kinderzitje, wel zo makkelijk.

Hoe navigeer je in Venetië?

Je hebt in de smalle straten niet overal een goede verbinding dus als je denkt dat je met Google Maps de weg wilt vinden kom je soms bedrogen uit. Neem voor de zekerheid een plattegrond mee. Die kun je kopen bij Tronchetto parkeerplaats (uit een automaat).

Waar kan je parkeren in Venetië?

Wij parkeerden de auto in Tronchetto parking. Dit ligt net over de lange brug, voor Venetië. Van hieruit pakten we de Vaporetto (openbaar vervoersboot) richting de Rialto brug. Dit is de brug die je gezien moet hebben.

zonsondergang

Kan je met de trein naar Venetië met kinderen?

Absoluut! Sterker nog, wij reisden tijdens de zomervakantie met de trein naar Venetië! Vanaf Nederland of België is een overnachting onderweg aan te raden, breek de treinreis op in 2 delen. Kies een leuke stad of bergregio in Zwitserland als tussenstop langs de treinroute. Reis bijvoorbeeld met Interrail, dat is goed betaalbaar en je bent flexibel wanneer je in de trein stapt.

Is een stedentrip Venetië duur?

Als je op de prijzen let is Venetië goed betaalbaar. Denk wel om de prijzen van bijvoorbeeld cappuccino en eten. Het kan enorm schelen als je net even wat verder wegloopt van de toeristische plekken. Ook is het veel goedkoper om aan de bar een koffie te drinken dan als je op een stoel zit.

Leent Venetië zich voor een kindvriendelijke vakantie Italië?

Absoluut, want Venetië is een prachtige en kindvriendelijke stad. Er zijn leuke musea, kinderactiviteiten en speeltuinen. Daarnaast zijn er stranden en leuke campings bij Venetië voor een gezinsvakantie. Je hebt alles wat je zoekt voor een kindvriendelijke vakantie Italië!

Verder lezen na dit artikel over Venetië met kinderen? Lees de tips voor Verona met kinderen en ook Bolzano in Noord-Italië is leuk!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën