Milaan met kinderen | 9 Kinderactiviteiten

0

Wat doe je in Milaan met kinderen? Blogger Anouk was met haar zoon in Milaan op stedentrip en deelt al haar tips.

Milaan is natuurlijk bij uitstek de Italiaanse stad om te gaan shoppen maar gelukkig is er heel wat meer te doen. Mijn zoontje (toen zes jaar) houdt niet van winkelen, dus we hebben vooral andere dingen gedaan. Dit zijn mijn tips!

Milaan is een mooie stad en niet al te groot. Met de metro kun je alles gemakkelijk bereiken, en deze metroritjes zelf vond mijn zoontje al een belevenis op zich.

Stedentrip Milaan met kinderen

1. Duomo

De Duomo is het middelpunt van de stad en deze kathedraal is zeker een bezoekje waard. De kathedraal is groot en statig van binnen. Via een wandelingetje door het gebouw kan je ook boven op de kathedraal komen, dat vonden wij erg leuk.

Het dak loopt dakpansgewijs wat af, mijn zoontje zag in dit dak een super speelplek en liet zijn autootjes het dak afrijden. Dat is verboden hebben we gemerkt! Maar vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Het is verstandig om de Duomo gelijk ‘s ochtends vroeg te bezoeken, zodat je de lange wachtrijen om naar binnen te gaan kunt vermijden.

stedentrip Milaan met kinderen

2. Voetbal

Ook een leuk uitje is een bezoek aan het voetbalstadion San Siro waar AC Milan en Inter Milan allebei voetballen. Hier krijgen kinderen en volwassenen natuurlijk ook de kans om achter de schermen te kijken in dit bijzondere stadion. De kleedkamers, de tunnel en een blik op de grasmat. In het museum zie je meer dan 100 jaar voetbalhistorie.

castello Milaan

3. Castello Sforzesco

WIj waren in Milaan tijdens de herfstvakantie en toen was het nog heerlijk weer! Zo hebben we Castello Sforzesco bezocht in het zonnetje. Midden in de stad ligt dit kasteel dat in de vijftiende eeuw werd gebouwd en het is verschillende keren gerenoveerd. Het gebouw is mooi met haar torens, verdedigingsmuren, kasteeltuinen en de verschillende kamers.

Voor kinderen die kunst en cultuur weten te waarderen is het zeker een aanrader om ook de exposities te bezoeken. Je vindt hier werken van Leonardo da Vinci en Michelangelo. Voor wie daar niet van houdt: lekker overslaan, want hier is weinig interactief.

In het park achter het kasteel hebben wij  een (Italiaans natuurlijk!) ijsje gegeten.

4. Risotto

Een andere echte Milanese aanrader qua eten is de risotto, zeker die met safraan. In de wijk Navigli hebben we aan het kanaal heerlijk risotto gegeten (op het terras). Navigli is sowieso een leuke wijk om te bezoeken, met overal winkeltjes en restaurants.

5. Kindvriendelijke musea in Milaan

Er zijn verschillende musea in Milaan, en zeker een aantal zijn geschikt om met kinderen heen te gaan.

Wij bezochten het Nationaal museum voor Wetenschap en Technologie en hier is echt van alles te zien is. Hele vliegtuigen staan in het museum, maar ook uitvindingen van Leonardo da Vinci. Het was erg leuk om te bekijken.

 Andere musea, waar wij helaas geen tijd voor hadden zijn onder andere het MUBA museum, het museum voor kinderen, en het Wow Space Comic museum over stripfiguren.

museum Milaan

6. Het aquarium

Het aquarium van Milaan is het oudste aquarium van Europa. Het is gebouwd in 1906 en inmiddels is het al een keer opnieuw ontworpen. Ideaal is dat deze kinderactiviteit in Milaan gratis is voor het hele gezin!

7. Het planetarium

Niet gratis, maar met een entree van € 3, – goed betaalbaar is het planetarium. Je kan hier van alles zien over het sterrenstelsel.

8. Prehistorisch park

Het Parco della Preistoria is fantastisch voor kinderen die van dino’s houden. Er staan hier enorme dino’s. Daarnaast zijn er ook een aantal “echte” dieren als paarden en geiten.

9. Flamingo’s kijken

Een bijzonder bezoek is een bezoek aan de Villa Invernizzi. De villa zelf, daar gaat het niet om. Kijk door het hek en je ziet de flamingo’s staan! Dat verwacht je toch niet direct in zo’n stad!

Stedentrip Milaan met kinderen | Onze indrukken

Wij vonden een stedentrip Milaan heel erg leuk. We raden deze stad zeker aan, of voor een “losse” stedentrip, of voor een bezoek als je op vakantie bent in Noord-Italië.

De stedentrip was relatief goedkoop vanwege het goedkope vliegticket, de kamer via AirBnB en een metrokaart.

Wat zijn jouw tips voor een stedentrip Milaan met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.