NAPELS met kinderen | 11 x Leukste uitjes

Op zoek naar de leukste kinderactiviteiten in Napels? Of je nu arriveert in Napels vanwege een rondreis Zuid-Italië, in Napels op stedentrip bent of een excursie erheen maakt: om deze stad kun je niet heen als je in Campanië bent. En er is veel te doen. Hier lees je een aantal tips voor leuke activiteiten in Napels met kinderen.

In 2018 planden we een stedentrip Napels. Vanwege een vliegtuigstaking kwamen we in 2018 niet in de stad, wel waren we toen in Pompei, op de Vesuvius, Amalfi en zuidelijk van de stad. En in 2023 kregen we gelukkig een herkansing.

Omdat het zo warm is tijdens de stedentrip, boven de 35 dagen, besluiten we steeds om in de ochtend een activiteit te doen en dan terug te gaan naar ons appartement bij het station (Flyresidence Garibaldi met 2 slaapkamers en airco). Daardoor hebben we niet alles kunnen doen dat ik wilde, maar dat geeft een mooi excuus om nog eens naar deze bijzondere stad te reizen.

Daarom naar Napels met kinderen

Na een kort bezoek in 2018 zijn we in 2023 terug in Napels, in de hitte wel, tijdens een Interrail rondreis. De kinderen zijn nu 9 en 11 en samen struinen we door Napels en de omgeving. Wat een ontzettend goede indruk maakt deze stad. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. De ober die achter wespen aanjaagt, locals die ons uit de metro halen omdat we de volgende moeten hebben: zulke vriendelijke mensen kom je niet vaak tegen.

Napels is een stad in Zuid-Italië en heeft een rauw randje. Je houdt van de stad of vindt het niets. Wat zo leuk is, is dat je in de stad zelf tal van leuke uitjes hebt en ook in de directe omgeving zijn er zoveel opties. Ga naar een van de eilanden als Capri, bezoek de opgravingen of ga naar Sorrento of de Amalfikust.

Fijn aan deze stad is dat je zowel in de drukte van deze stad kan zijn, als aan het water of juist bij een van de historische bezienswaardigheden of eilanden in de omgeving. De stad is niet al te duur, waardoor het een leuke plek is voor een stedentrip met gezin.

Napels is geen stad die vol met speeltuinen staat of waar de bezienswaardigheden er steeds uitspringen, zoals Rome of Venetië. Wel is het een hele bijzondere stad! Daarnaast vonden wij het een veilige stad. In de avond liepen we weleens naar een speeltuin in de omgeving van het centraal station en we hebben ons niet onveilig gevoeld. Het is een grote stad, dus je moet wel opletten met wat je doet natuurlijk

Napels met kinderen

Napels met kinderen verkennen

Napels is een grote stad en er zijn meerdere manieren om de stad te verkennen! Dit zijn een aantal manieren waarop je Napels en omgeving kan ontdekken. Bij een verblijf in de stad zou ik geen auto huren. En naar de Amalfikust en de eilanden bij Napels kan je natuurlijk met de boot reizen.

Wandelroute Napels met kinderen

Via de onderneming Ontdek Napels kan je online een wandeltour door Napels boeken. Deze tour met kinderenvolledig privé, samen met een van de Nederlandstalige gidsen, waardoor de kinderen alle aandacht hebben. De tour wordt afgestemd op jullie interesses en tempo.

Openbaar vervoer

Een van de gemakkelijkste, en goedkopere, manieren om je te verplaatsen in Napels is per OV. Er zijn bussen, metro’s, treinen en kabelbanen. Deze laatste verbinden de lager gelegen delen van de stad met de hoger gelegen delen. Hiervoor gebruik je dezelfde tickets als voor de metro en bus! De Funicolare di Montesant verbindt het centrum met het Castel Sant’Elmo.

Reis je met de metro, ga dan naar Metrostation Toledo met lijn 1. Dit wordt gezien als het mooiste metrostation van Europa. De mozaïeken op het plafond en muren zijn prachtig.

Tickets voor bus, metro en kabelbaan koop je bij een kiosk of een automaat. Er zijn 24-uurs tickets of een 7 dagen ticket beschikbaar, afhankelijk natuurlijk van hoelang je in de stad blijft. Mocht je een Arte Card kunnen bemachtigen, dan kan je daarmee gratis naar musea en ook gratis reizen met het openbaar vervoer in de stad.

bezienswaardigheden Napels

Hop On Bus

Omdat het een vrije grote stad is, kan het een optie zijn om gebruik te maken van de hop on hop off bus. Op die manier zie je veel van de stad, zonder dat de kinderen gaan klagen over het lopen. Je hebt toegang tot de 2 verschillende routes die deze bus rijdt, waarvan 1 langs het water gaat.

Fietstour Napels

Je kan Napels met kinderen ook op de fiets ontdekken, dat kan met een tour van Bajabikes. Tijdens deze rondleiding krijg je een goed beeld van het bruisende leven van de hoofdstad van Campanië en zijn charmante wijken. Er zijn kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar en het is een leuke manier om meer van de stad te ontdekken.

Bezienswaardigheden Napels met kinderen

Een aantal snelle tips voor bezienswaardigheden:

 • Duomo van Napels met de verschillende koepels, deze is gratis toegankelijk.
 • Piazza del Plebiscito is het grootste plein van Napels, hier staat ook het Koninklijk Paleis
 • Het mooie plafond van de winkelpassage Galleria Umberto

Kastelen

In de stad, bij de haven, staan kastelen. Castell dell’Ovo en Castel Nuovo had ik graag bezocht! Castell dell’Ovo is een hele bekende, deze ligt in de Baai van Napels en vanuit de goede hoek zie je de Vesuvius. Bij Castel Nuovo stoppen veel boten die naar de eilanden bij Napels en de Amalfikust varen. Ga je naar deze kastelen in Napels met kinderen, bezoek dan ook direct de boulevard. Bij de boulevard kan je fietsen en steps huren. Heerlijk ook met het uitzicht op zee.

Een hele gave is het Castel Sant’Elmo, deze ligt op een heuvel in de stad. Dit leek mij ook zo’n mooie plek om te bezoeken, met het uitzicht over de stad. En ook weer even buiten de echte drukte. Je kan met een funicolare het grootste gedeelte van de klim overslaan.

Napels met kinderen

Spaccanapoli

In het historisch centrum is de Spaccanapoli straat een van de bekendste straten. Deze is zo’n 3 kilometer lang. Vanaf boven zie je dat deze straat als een rechte lijn door Napels loopt. Wandel een stukje door deze straat! Een andere bekende straat in het centrum is San Biagio dei Librai. Hier kan je hele hele jaar kerstspullen komen in allerlei winkeltjes.

San Lorenzo Maggiore

Tijdens een bezoek aan de San Lorenzo Maggiore verken je de Chapter Hall, Sisto V Hall, het museum en de ondergrondse wereld van de Neapolis Sotterrata. Bewonder de schoonheid van de San Lorenzo Maggiore-kerk en de Franciscaanse fresco’s. De basiliek is gratis toegankelijk, voor de andere delen heb je een ticket nodig.

Catacomben van San Gennaro

De Catacomben van San Gennaro zijn de belangrijkste catacomben van Zuid-Italië. Tijdens een tour onder de grond ontdek je wat er onder straatniveau ligt. Er zijn onder andere fresco’s en Byzantijnse schilderijen uit de 9e tot de 10e eeuw na Christus te zien. Je kan dit ondergrondse gedeelte van de stad alleen met een tour bezoeken, een rondleiding is niet al te duur.

Chiostro di Santa Chiara

Een andere mooie bezienswaardigheid in Napels is het Chiostro di Santa Chiara. Dit is een van de mooiere plekken van de stad. En zeker ook de binnentuin met 72 kolommen met kleurrijke tegels is prachtig om te zien.

Maradona

De stad Napels en Don Diego Armando Maradona zijn met elkaar verbonden. In de jaren tachtig van de vorige eeuw voetbalde hij bij de voetbalclub in deze stad en zorgde hij voor grote successen, met onder meer de landstitel en de EUFA Cup. Ben je in de wijk Quartieri Spagnoli, dan zie je hem op allerlei momenten terugkomen. Vaak in een muurschildering of poster en soms zelfs als een altaar.

Uitjes Napels met kinderen

Na de bezienswaardigheden in deze stad in Zuid-Italië gaan we verder met de uitjes. In deze stad zijn er een aantal leuke kinderactiviteiten te doen.

Speeltuinen Napels

In Napels zijn er, anders dan in veel andere Italiaanse steden, niet bijzonder veel speeltuinen. Wij verbleven in het deel rondom het centraal station, wel zo makkelijk tijdens een treinvakantie, en daar was het echt zoeken naar een fijne speeltuin.

 • Op een heuvel bij Villa Floridiana is er een park met een speeltuin (Via Cimarosa 77)
 • In het Mascagna-park, ofwel het Giardinetti in via Ruoppolo, is er een grote speeltuin.
 • In het Spiaggia della Colonna Spezzata, een stadspark bij het water, is er een speeltuin.

Het pretpark Edenlandia wordt vaak aangeraden om te bezoeken met het gezin, dit ligt naast de dierentuin. Op dit moment, in 2023, is het gesloten. Het zou worden vernieuwd en heropend.

Parken Napels

Bovenin Napels ligt het grote openbare park Real Bosco (Google Maps). In het park is een museum gevestigd. Dit park is gratis toegankelijk en heeft onder andere een gedeelte voor kinderen en een picknickplaats. Ideaal om bij te komen van de kinderactiviteiten in Napels.

Het park Parco Virgiliano ligt in de rijkere wijk Posillipo en biedt prachtige uitzichten. 

Spiaggia della Colonna Spezzata ligt in de baai van Napels, met het aquarium, een gratis toegankelijk strand en een speeltuin.

Show Bowl-arcade

Wil je leuk vermaak, ga dan met de kinderen naar de Show Bowl-arcade (Via Augusto Righi 17) met 2500 vierkante meter aan speelmogelijkheden verdeeld over twee niveaus.. Hier kan je je uitleven in de bowlingbanen, met videogames, casino’s, bestel eten en drinken en in het weekend zijn er live-evenementen.

bezienswaardigheden Napels

Città della Scienza Interactief Museum

Leuk tijdens een stedentrip Napels is een bezoek aan het Città della Scienza Interactief Museum. Dit museum staat in het teken van de wetenschap van het menselijk lichaam en de geheimen van het universum. Dit wordt gedemonstreerd en ontdekt door de vele interactieve tentoonstellingen. Dit museum ligt een stuk buiten het centrum van de stad.

Pizzeria

Botanische tuin

Napoli is een hele drukke stad. De botanische tuin geeft je een klein beetje het gevoel van rust tussen alle kinderactiviteiten in Napels door. De tuin is gratis toegankelijk, maar je moet wel vooraf een afspraak maken. Dat kan – volgens de toeristengidsen – zelfs op de dag dat je erheen wilt. Bekijk op de website hoe dit kan.

Aquarium

Een leuk uitje in Napels met kinderen is een bezoek aan het Acquario di Napoli. Dit ligt in een stadspark en bij het gratis toegankelijke Mappatella Beach. Dit is een klein aquarium waarin je met name het zeeleven van de ecosystemen en biodiversiteit van de Golf van Napels en de Middellandse Zee kan zien. In het stadspark is een speeltuin.

Dierentuin Napels

Weer zo’n tip om de centrum te vermijden in Napels met kinderen: bezoek de dierentuin (Zoo di Napoli). Deze dierentuin ligt een stuk buiten het centrum. Je betaalt € 10 toegang. In deze kleine dierentuin leven onder andere katachtigen, stokstaartjes en papegaaien.

 • Ben je in de zomermaanden in Napels dan combineer je een bezoek aan de dierentuin gemakkelijk met zwemmen bij het Fritz Dennerlein Swimming Pool. Deze twee activiteiten liggen bijna naast elkaar.

Waterpark Valle dell’Orso

Aan de andere kant van Napels, onder het park rondom de Vesuvius, kan je naar het waterpark Valle dell’Orso gaan. Er is het grote zwembad, een ontspanningsbad, spraypark, lagunes en glijbanen voor oudere kinderen en kleine kinderen. Ze hebben trouwens ook een klimpark, geschikt voor kinderen vanaf 1 meter. Info over beide parken staat op de website.

 • Een ander waterpark, Ditellandia, ligt op 20 kilometer van Napels, tussen de steden Castel Volturno en Mondragone. Er zijn allerlei leuke attracties, als de Anaconda-glijbaan (rodelbaan), vijf kinderglijbanen, tien zwembaden en een lagune. Voor kinderen zijn er ook recreatieruimtes met trampolines. 

Museum Napels met kinderen

Het archeologische museum, Museo Archeologico Nazionale, is wereldberoemd. Er is onder andere een tentoonstelling over de vulkaanuitbarsting bij Pompeï. Het museum staat in het teken van het dagelijks leven in de Romeinse tijd. Dit museum ligt in de buurt van de botanische tuin.

Niet voor ieder kind geschikt, maar mijn kinderen houden van kunst en kunstmusea en het Palazzo delle Arti Napoli stond daarom hoog op onze lijst om te bezoeken. Ook is er het Museum of Contemporary Art Donna Regina, een museum van moderne kunst. Dit ligt op een minuut of 20 lopen vanaf het centraal station.

Het Spoorweg Museum van Pietrarsa staat in het teken van treinen. Tijdens een bezoek ga je ver terug in de tijd, naar 1839, toen de eerste spoorlijn van Italië werd ingehuldigd, tot aan de modernere tijden. Er zijn locomotieven, machines en modelspoorwegen te zien. Je bereikt dit museum uiteraard door een trein te nemen op de lijn Napels-Salerno. Je stapt uit bij het station Pietrarsa-San Giorgio a Cremano. Geen grote treinfan? Dit museum ligt tussen de zee en de Vesuvius en biedt spectaculair uitzicht over de Golf van Napels. Er is een prachtige botanische tuin met planten uit de hele wereld.

bezienswaardigheden Napels

Pizza’s eten

Pizza’s zijn bedacht in Napels, dus je kan een bezoek aan een pizzeria echt niet overslaan. In Google Maps had ik een aantal aanraders opgeslagen. Hoe goed ze echt zijn hoor ik graag van jou! De pizza’s die wij hebben gegeten in en rondom Napels waren allemaal heel erg lekker. De aanraders die ik vond op internet/in reisgidsen en die ik heb opgeslagen voor een bezoek aan Napels met kinderen zijn:

 • Pizzeria Da Attilio, Via Pignasecca, 17, 80134 Napoli
 • 50 Kalò, Piazza Sannazaro, 201/B, 80121 Napoli
 • Bekend van het boek”Eat, pray, love”: Via Cesare Sersale, 1

En het beste ijs in Napels vind je op het adres: Piazza Cosimo Fanzago, 118

Napels met kinderen

Omgeving Napels

Wij vonden Napels en de omgeving ontdekken erg leuk om te doen met de kinderen. Een deel van dit gebied, Pompei en Amalfi, is al heel bekend onder toeristen maar een ander deel nog totaal niet! Reis naar het zuiden en je komt amper nog toeristen tegen!

Paestum

Het Paestum ligt ten zuiden van Napels en is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Deze plek is ontstaan in de Grieks-Romeinse tijd en er zijn drie oude Griekse tempels en een museum. Hier is het een stuk minder druk dan in Pompei. Deze plaats werd gesticht door de oude Grieken en je kan nu de Tempel van Hera, de Tempel van Neptunus en de Tempel van Ceres zien! Daarnaast is er een interessant museum.

Amfitheater van Pozzuoli

Een andere, minder bekende bezienswaardigheid in de omgeving van Napels is het Amfitheater van Pozzuoli. Deze werd in de 1e eeuw na Chr. gebouwd en er was plek voor ongeveer 20.000 toeschouwers. Het amfitheater werd tussen 1839 en 1845 en daarna tussen 1880 en 1882 opgegraven, pas in 1947 was het volledig uitgegraven. 

bezienswaardigheden Napels
Opgravingen Herculaneum

Herculaneum

Wij bezochten het wereldberoemde Pompeii met de kids. Kleiner, rustiger en minder bekend is het Herculaneum en op een vroege zondagochtend stappen we in Napels in de metro naar de opgravingen. Deze opgravingen zijn zo ontzettend gaaf om te bezoeken. Het is kleiner dan Pompeïï, maar er is veel meer te zien en ontdekken. Je kan door gebouwen lopen en er zijn mooie dingen bewaard gebleven. Hier kan je heerlijk dwalen en de mooiste gebouwen ontdekken. Echt een aanrader voor een bezoek aan Napels met kinderen.

Tickets kan je kopen via bijvoorbeeld GetYourGuide, maar doe dit niet. Je betaalt ongeveer 3-4x zoveel als aan de kassa. Voor 3 personen scheelde het bij ons € 40, – met een ticket kopen bij GetYourGuide. De rij voor de kassa was er niet.

In het Virtueel Archeologisch Museum van Herculaneum, vlakbij de ingang van de opgravingen, komt de geschiedenis tot leven door middel van virtual reality-ervaringen.

Napels met kinderen
Herculaneum

Vesuvius

Bij Napels met kinderen zit je vlakbij een vulkaan en dan moet je er heen ook natuurlijk. Wij bezochten de Vesuvius met onze kinderen, genoten in een restaurant en waren blij met het uitzicht. Wandel naar boven vanaf de ingang, dat is een route van ongeveer 30 minuten. Zeker op hete dagen kan dit voor kleine kinderen erg zwaar zijn. Wel is het staan op de vulkaan natuurlijk een hele gave ervaring!

Deze vulkaan is wereldberoemd vanwege de uitbarsting waarbij Pompeï werd verwoest. Vanaf de vulkaan kijk je uit over de omgeving, de stad Napels en de Golf van Napels.

Er zijn allerlei dagtours waarbij je de Vesuvius kan zien, soms is dat in combinatie met varen naar een eiland bijvoorbeeld. Je kan met het openbaar vervoer naar de Vesuvius reizen en via Tiqets boek je deze pendeldienst! Als je met de metro naar station Ercolano-Scavi reist, dezelfde halte als voor Herculaneum, staat daar de pendeldienst voor je klaar. Met de auto neem je de Autostrada A3 Napels-Salerno. Bij de afslag Ercolano ga je eraf en rijd je naar het parkeerterrein op de Vesuvius.

Pompeii

De ontzettend bekende stad Pompei wil je natuurlijk niet missen als je in Napoli bent met het gezin. Wij waren er een dag en bezochten zowel de opgravingen, als het nieuwe gedeelte van de stad. Vanaf de toren heb je prachtig uitzicht over de opgravingen en de verdere omgeving.

Vanuit het nieuwe gedeelte van de stad, loop je vrij snel naar de opgravingen. Volgens Google Maps duurt het ruim 40 minuten, maar er is een tweede ingang. Even een klein beetje geschiedenis. 79 na Christus explodeerde de Vesuvius. Hierna werd Pompeï bedolven onder een laag lava, as en modder. Vanaf de achttiende eeuw vinden er opgravingen plaats. Tijdens je bezoek aan deze stad ontdek je hoe het dagelijks leven twee eeuwen gelden was. Lees hoe wij een bezoek aan Pompei met kinderen vonden en wat er te doen is.

 • Online kan je bij allerlei ticketwebsites entreebewijzen kopen voor de verschillende opgravingen. Bekijk eerst op de websites wat de prijzen bij de officiële sites zijn, dit kan een stuk lager liggen dan bij aanbieders.
Pompeii met kind
Pompei

Vesuvius

Ook de vulkaan is een bezoek waard als je de omgeving Napels met kinderen wilt ontdekken! Vanaf Napels ben je in ongeveer een uur met het openbaar vervoer bij de Vesuvius. Vervolgens kan je met een andere bus verder, die doet er ongeveer 20 minuten over. Het laatste gedeelte wandel je omhoog.

Paleis van Caserta

Het dorpje Caserta met het paleis en de paleistuinen is ook echt een dagtrip vanuit Napels waard. De tuinen zijn prachtig en het paleis behoort tot de mooiste van Italië. Eventueel combineer je je bezoek met restaurant Pepe In Grani, een van de beste pizzeria’s van het land. Wij wilden hierheen gaan (Caserta en de pizzeria), maar vanuit de Amalfikust was het 2 uur heen en 2 uur terug door het donker. Dat zagen wij niet zitten, met al die smalle bergweggetjes en de gekte op de weg.

Amalfikust
Amalfikust

Eilanden Napels

De rust opzoeken? In plaats van de parken van Napels bezoeken kan je ook op een boot stappen en naar een van de eilanden varen. De omgeving Napels met kinderen ontdekken kan ook door middel van een trip naar de eilanden! Voor de kust van Napels liggen een aantal bewoonde eilanden, waarvan Capri bij uitstek het bekendst is. Maar ook de eilanden Ischia en Procida zijn een bezoek waard.

Je kan er een dagje heen, maar een langer verblijf zou zich ook echt lonen. Op deze website lees je over wat er op de eilanden te doen is. Het kleurrijke Procida bezoeken stond het hoogst op mijn lijst. Dit eiland is klein, mooi en je kan alles aanlopen. Helaas hadden we geen tijd meer voor een bezoek. En in het hoogseizoen was het ook vrij prijzig om heen en weer te varen voor een dag, richting € 100, – voor een dag. Ik las dat veel prijzen lager zijn buiten het hoogseizoen.

Als je naar Capri gaan, dan valt er echt veel te ontdekken! Er is onder ander een kabelbaan. Je kan op dit eiland in de bus stappen, ook zijn er veel leuke restaurants. Zoals al eerder geschreven, als je de tijd hebt is het erg leuk om op de eilanden te overnachten. Op Capri kan dat bijvoorbeeld bij het Hotel Syrene. Hier is een buitenzwembad en een tuin met uitzicht op de bergen en de zee. De kamers zijn modern en licht ingericht en bieden gratis WiFi.

Napels met kinderen

Amalfikust

De Amalfikust wordt wel de mooiste kust ter wereld genoemd. De kust ligt vlakbij Napels en je kan er daarom een dagje heen. Normaal raad ik altijd aan om een auto te huren en dan zelf op ontdekkingstocht te gaan. Deze trip is een uitzondering: het is hier zo ontzettend druk dat parkeren een uitdaging is.

 • Ga je met je eigen auto in het hoogseizoen, dan ben je alleen maar aan het zoeken naar een parkeerplaats.
 • Ga je met een toeristenbus, dan stap je uit en op de afgesproken tijd staat de bus weer voor je klaar. Je bezoekt dan onder andere Positano, Ravello, Scala, en Amalfi.

Sorrento

Het stadje Sorrento ligt vlakbij de Amalfikust en is ook erg mooi. Ben je in Napels op stedentrip, dan kan je een rondje maken via Sorrento. Stap in de trein en ga eerst naar Pompeii of de Vesuvius. Vervolgens stap je weer in de trein naar de eindhalte Sorrento. Daar wandel je rond, geniet van de uitzichten en daarna kan je met de boot terug naar Napels varen.

Naar Napels

Bereikbaarheid

Napels bereik je het snelst met het vliegtuig! Wij stapten op het vliegveld in de bus naar de stad, er zijn 3 haltes in de stad. Stap in de Alibus, volg hiervoor de borden op het vliegveld.

Auto huren

Wil je meer van de omgeving van Napels ontdekken met het gezin? Huur een auto via Sunny Cars, zodat je goed verzekerd op de weg gaat.

Overnachten hotel Napels met kinderen

Als je op stedentrip naar Napels gaat dan zoek je waarschijnlijk ook een fijne plek om te overnachten met de kinderen. Een aantal aanraders in Napels:

Een goede locatie en een mooie kamer? Dan zit je goed bij B&B Depretis19.

Hotel Bella Napoli zit ook centraal en biedt schone kamers.

Hotel Romeo beschikt over twee zwembaden op de dakterrassen. Ook zit je vlakbij de boot naar de eilanden.

Wat zijn jouw tips voor kinderactiviteiten in Napels? En lees ook de tips voor Rome, met de sneltrein ben je in een uurtje vanuit Napels met kinderen in Rome! Wij reisden verder naar Venetië, met een directe trein stonden we daar in 5,5 uur.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën