7x Chur met kinderen | Activiteiten en hotels

14

Chur met kinderen is echt erg leuk! In dit artikel laat ik je zien dat Chur meer is dan een stad langs de snelweg, er is zelfs heel veel te doen met kinderen! Ik deel bezienswaardigheden in Chur en tips voor activiteiten met kinderen.

In Graubünden bracht ik een dag door in de studentenstad Chur. Deze stad is heel mooi, alhoewel niet veel Nederlanders dit weten. Vaak zien ze de stad als één van de plekken op weg naar Italië. Ook zijn er veel leuke kinderactiviteiten in de stad. Ik deel mijn beste tips voor Chur.

Doen in Chur met kinderen

Klein Waldegg restaurant

Toen ik in Chur aankwam ging ik met een gids een stuk wandelen. Tijdens deze wandeling kwamen we langs het restaurant Klein Waldegg. Een enorme aanrader: het eten is puur en heerlijk. Daarbij is er een heel groot deel voor kinderen, inclusief glijbaan. -> Dit restaurant is helaas gesloten inmiddels!

Klein Waldegg restaurant

Achter het restaurant loop je zo het bos in, niet veel later zie je de stad in het dal liggen. Vanaf daar wandel je naar beneden en je loopt het oude centrum van de stad in. Vraag bij het toerismebureau op het station welke bus je neemt. Echt een aanrader want kindvriendelijk en een fijne, niet te lange wandeling.

Bündner Naturmuseum

Een museum over de mineralen die in het gebied worden gevonden, over biologie en geografie. Ook voor kinderen is dit museum erg interessant, er valt veel te ontdekken en te zien!

Huisberg Brambrüesch

Direct naast de stad Chur ligt Brambrüesch, de huisberg. Met een gondel ga je naar boven en geniet je van het uitzicht. Op de berg zijn veel wandelingen, je kan er mountainbiken en er is een restaurant.

En dit is gelijk waarom ik deze stad zo heerlijk vind: de natuur en de stad gaan hand in hand. Je hebt alle cultuur en restaurantjes vlakbij je, tegelijkertijd sta je vrij snel in de natuur! Voor kinderen is er een speeltuin en ook zijn er plekken waar je kampvuren mag maken.

Zwembad Sand

Middenin de oude stad ligt een zwembad. Het is niet groot, een vijftig-meter bad met een duikplank van één meter hoog. Bij de kiosk haal je wat versnaperingen.

In dit artikel is een overzicht van speeltuinen in de stad. 

Stadspark

In het westen van Chur ligt een groot park, inclusief kinderboerderij. Ook is er een grote speeltuin en een restaurant. Het park is geopend vanaf het voorjaar tot de winter, kinderen tot zes jaar kunnen gratis naar binnen.

Rodelbahn en Seilpark Pradaschier

Naar het dal op een baan van 3100 meter! Met 31 bochten en een hoogteverschil van 480 meter is dit een hele leuke glijbaan. Je bent zeven tot tien minuten onderweg. De baan is het hele jaar open!

Overnachten in Chur met kinderen

Verblijven in Chur is een aanrader, ook als overnachting langs de snelweg in Zwitserland. De stad heeft voldoende leuke activiteiten, cafés en restaurants plus hotels en appartementen. Daarnaast is Chur een goede uitvalsbasis om Graubünden te ontdekken. Dit zijn fijne plekken om te overnachten:

 • Voordelig overnachten kan bij het VIVA Hostel in het centrum van Chur. Kies voor een eigen kamer met badkamer.
 • De kamers bij het Hotel Drei Könige zijn ruim en het hotel wordt goed gewaardeerd.
 • Chur als tussenstop? Dan is het Ibis Chur een perfect hotel met
  moderne kamers, parkeerfaciliteiten en een McDonald’s.
 • Bij Casa Dorma Bain verblijf je in een chalet op een camping net buiten de stad. Ideaal is de ruimte er omheen.

Meer over Zwitserland lezen? Bekijk mijn tips voor Zwitserland met kinderen en dit doe je in Bern en het Berner Oberland!

14 Comments
 1. Nanouk | Samen de wereld ontdekken zegt

  Wat super leuk dat je in Chur bent geweest! Ik heb leren skiën in Churwalden. Ik ben de tel kwijtgeraakt, maar ik ben ongeveer 20x op wintersport geweest in dat gebied (ik overdrijf niet…). En de rodelbahn is geweldig hè! 🙂

  1. Karlien zegt

   Wow wat gaaf dat je daar zo vaak bent geweest! Ik heb een jaar in Zwitserland gewoond maar ben nooit in Chur of directe omgeving geweest. Vond het prachtig en het gebied eromheen is ook heel mooi plus er is veel te doen.

 2. Yvonne zegt

  Is het heel erg als ik zeg dat ik nog nooit van Chur gehoord heb?! Haha… zo te zien is er genoeg te beleven met kinderen. Leuk.

  1. Karlien zegt

   HAha helemaal niet erg 😀 Ik heb een jaar in het land gewoond en kende t alleen als de stad die regelmatig voorbij kwam op het station.

 3. sanne zegt

  Van bijna heel Europa ben ik dus nog niet in Zwitserland geweest, stom he?

  1. Karlien zegt

   Snel eens heen gaan dan. Met EasyJet vlieg je er voor weinig geld heen!

 4. Stéphanie zegt

  Zwitserland vind ik zo’n mooi land. Vaak rijd ik er doorheen onderweg naar, vroeger ging ik er soms wintersporten, maar ik stop zelden in een stad. Iets wat ik best vaker zou kunnen doen want de Zwitserse steden hebben veel te bieden. Chur lijkt mij een leuke stad, en de omliggende natuur maakt het helemaal goed!

 5. Kelly | Dutchie on the Road zegt

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van Chur had gehoord. Weer wat geleerd. Overigens ben ik ook nog nooit in Zwitserland geweest, maar het lijkt me wel hartstikke mooi.

 6. ivonne zegt

  Ik ben tot nu toe eigenlijk alleen maar door Zwitserland gereden op weg naar Italië. Elke keer vind ik het er zo mooi uitzien. De laatste keer wilden we op de terugweg een nacht slapen maar het regende zo hard dat we maar door zijn gereden.

 7. Jessica | Corners of the World zegt

  Wat een schattig plaatsje zeg, zo leuk! Ik ga komend jaar naar Zwitserland. Sowieso naar Zürich, maar misschien plan ik het wel zo in dat ik ook nog een andere bestemming bezoek 🙂

  1. karlien zegt

   Wat leuk Zürich. Vanaf daar kan je makkelijk een dag naar Chur. Je hebt voor de trein speciale dagkaarten, waardoor het niet zo duur is. Veel plezier alvast.

 8. Maud - Maudgeniet.nl zegt

  He, wat leuk! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit zo snel aan Zwitserland denk voor een vakantie.. Stom eigenlijk!

 9. Aniek - travelwriter.nl zegt

  Ik schaam me te moeten zeggen dat ik in Zwitserland ook vooral vaak de snelweg zie. Zonde, want er zijn zoveel mooie plekken die je kan bezoeken. Zelfs wanneer je maar kort de tijd hebt.

 10. Carolien | Dream the World zegt

  Ik vind Zwitserland supermooi. Ik ben gek van bergen ☺ Van Chur had ik nog nooit gehoord..weer wat geleerd.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.