Toscane met kinderen | 20+ Tips & kinderactiviteiten

0

Toscane ligt in centraal Italië en is niet voor niets een populaire vakantiebestemming: de mooie steden, glooiende heuvels, heerlijke pizza’s, de natuur en de stranden zijn maar een paar redenen om Toscane met kinderen te bezoeken. Wij delen de leukste tips voor deze Italiaanse regio. 

Blogger Alyt was in de meivakantie in de Toscane en gaf aan dat er dan een aantal voordelen zijn ten opzichte van de zomer. Zo zijn de accommodaties goedkoper, er zijn minder toeristen en het is minder warm.

Dit doe je in Toscane met kinderen

Toscane is een super mooie bestemming voor een vakantie met het hele gezin. Stedentrips, wandelen, strand, natuur, museums, wijnboerderijen, cipressen: noem maar op. In dit blog beschrijf ik wat wij in twee weken vakantie Toscane met kinderen allemaal hebben ondernomen. We beginnen met de tips voor leuke stedentrips.

Stedentrips in Toscane

Florence met kinderen – activiteiten

Florence is de beroemdste stad in Toscane en alleen al daarom een bezoek waard. Het is de stad met de ontelbare musea en in iedere straat en op elk plein is wel iets moois te ontdekken! Florence ontdek je eenvoudig met de Hop On, Hop Off bus, maar de stad is overzichtelijk genoeg om de bezienswaardigheden aan te lopen.

Als je met kinderen Florence bezoekt, bekijk dan de leukste verkeersborden met ze! De Franse kunstenaar Clet heeft heel wat verkeersborden “een grapje” meegegeven. Zo is er een verkeersbord met een pijl dat een hartje erbij heeft gekregen. Of een verboden in te rijden bord kreeg een Pacman erop. Jij slentert door de prachtige en sfeervolle straten en de kinderen zijn spelenderwijs op zoek naar kunst.

Doen in Florence met gezin

 • Palazzo Vecchio Familie Museum is leuk voor kinderen vanaf drie jaar. Er zijn twee kleine theaters in dit museum, waar voorstellingen worden gegeven voor diverse leeftijden. Leuk is dat het publiek actief betrokken wordt bij de voorstellingen. Ook kan je een fresco maken. (tickets)
 • Toeristisch en leuk om te doen is een bezoek brengen aan het beeld van een groot everzwijn, dit staat op de Mercato Nuovo. Zijn snuit is gaan glimmen omdat die heel vaak gekust en geaaid is. omdat die door duizenden mensen is gekust of geaaid. Lees over het waarom in de oude legende. Heb je echt geluk nodig, of willen je kinderen een uitdaging, gooi dan het muntje tussen de poten van het everzwijn. Zorg ervoor dat het muntje direct in het rooster valt.
 • De Boboli-tuinen staan bekend als de allermooiste tuinen in Florence. Zeker een aanrader om met kids te bezoeken, inclusief vijvers, fonteinen en kunstwerken. (tickets met tijdslot)
 • Lees alle tips voor een stedentrip Florence met gezin!

Pisa met kinderen

In een dag bezochten wij Pisa, Lucca en San Gimignano. We gingen echt voor de hoogtepunten, en dan is het zeker te doen om deze steden op een dag te bezoeken. We vertrokken al vroeg in de ochtend. Rond 10:00 parkeerden we in Pisa op de Via Paparelli (hier kun je gratis parkeren, behalve op woensdag en zaterdag als er markt is, dan is het verboden).

Van hieruit loop je in 10 minuten naar het plein Piazza dei Miracoli, waar de toren van Pisa staat. Uiteraard hebben wij de traditionele foto’s gemaakt. Vanaf acht jaar mag je de toren beklimmen, de kosten daarvoor zijn € 18,- per persoon. Wij hadden geen zin om zoveel geld uit te geven en onze jongste dochter zou niet naar binnen mogen. (tickets online kopen) Na een rondje op het plein te hebben gelopen en een cappuccino te hebben gescoord (en voor de meiden ijsthee) gingen we weer terug naar de auto.

Pisa met kinderen

Siena met kinderen bezoeken

Siena ontdek je aan de hand van dieren. Deze stad is verdeeld in zeventien wijken en deze wijken hebben bijna allemaal een dier als symbool. Ga met je kinderen op ontdekkingstocht. Vinden ze de uil, een rups de fontein met een schildpad en de dolfijn? Ook mooi in Siena is Piazza del Campo, een plein in de vorm van een schelp. Op dit plein staat een hele mooie fontein, de Fonte Gaia. Palazzo Pubblico, de toren op dit plein, kan je beklimmen.

 • Niet ver hiervandaan vind je indrukwekkende Duomo di Siena (entreebewijs). Het is heerlijk koel in deze prachtige kathedraal en er is in de schilderingen op het plafond en de muren zoveel te zien dat ook kinderen onder de indruk zijn van een bezoek.
 • Bij Nannini koop je de lokale specialiteit; Ricciarelli amandelkoekjes of een lekker Italiaans ijsje.
 • Vanaf deze parkeergarage liepen we onder een stadspoort door. Hier zit ook een cafeetje waar klanten ook even naar de wc kunnen (veel schoner dan die in de parkeergarage). We namen we zo’n acht roltrappen omhoog en stonden ineens midden in Siena. Wat een hoogteverschil!
Siena met kinderen

De 17 wijken van Siena

We liepen richting Piazza del Campo en kwamen hele mooie straatjes en steegjes tegen. Ik zag een fotograaf in een steegje foto’s nemen en was wel even benieuwd waarvan. Een prachtig steegje met een oud, houten wiel van een paardenwagen. Ja, die foto moest ik ook even nemen. Mijn oudste meid had oog voor detail en ontdekte mooie deurknoppen in de vorm van een paard en hoefijzers. Ik bleef maar foto’s maken.

Siena bestaat uit 17 wijken. Elke wijk heeft zijn eigen vlag, kerk, fontein en symbool (een dier). Wij liepen door de wijk van het nijlpaard (Contrada della Selva). En ja, we hebben de fontein met het nijlpaard gezien, de sociëteit, maar helaas geen vlaggen. Voor een volgende keer is het leuk om de andere wijken te ontdekken en hun symbolen. Het Piazza del Campo was echt heel mooi, denk een van de mooiste pleinen van Italië (en ja, ik heb er heel veel gezien). Hier vindt jaarlijks de beroemde palio (paardenrace) plaats. Niet voor te stellen hoe druk het dan is. Midden op het plein staat een prachtige fontein, even bij gekeken.

Daarna zijn we nog langs winkelstraatjes gelopen om vervolgens weer terug te lopen naar de auto. We waren onder de indruk van deze prachtige stad en komen graag weer eens terug. In zo’n 3 uurtjes hebben we Siena verkend. Voor de drukte weer terug, naar de camping.

Lucca met kinderen

De groene stad Lucca is nog vrij onbekend onder de toeristen maar deze stad is echt een aanrader in Toscane met kinderen. Met kinderen is het een goede stad om te ontdekken omdat de binnenstad bijna helemaal autovrij is. Om 12:30 waren we in Lucca. Net buiten de stadsmuren konden we de auto kwijt. Om de stadsmuren zijn allemaal betaalde parkeerplekken, dat is niet eens zo duur. In een paar minuten liepen we door een stadspoort het centrum binnen. Het centrum is nagenoeg autovrij en dat is ideaal.

De hoge, brede muren vielen ons als eerste op. Bovenop de stadsmuur heb je schitterend uitzicht over de stad. Na een hapje te hebben gegeten zijn we een rondje door het centrum gelopen.

Wandelen en fietsen over de stadsmuren

Ook een aanrader is om Lucca met kinderen (en omgeving) per fiets te ontdekken. We kwamen een aantal fietsverhuurbedrijven tegen. In Lucca kun je onder andere over de stadsmuren fietsen, en dit is ook wat veel toeristen doen. Een familiefiets voor vier personen kost rond de € 18,-. Wij gingen liever wandelen.

Al snel liepen we langs de San Martino, de kathedraal, en mooie pleintjes om vervolgens richting Piazza dell’Anfiteatro te lopen. Dit plein is gebouwd op de plaats van het vroegere Romeinse amfitheater. Het is een prachtig plein met allemaal terrasjes. Als laatste wandelden we een stuk over de stadsmuur. Wat een belevenis. In Lucca zijn er trouwens heel wat speeltuinen, zeker een aanrader om hier met kinderen heen te gaan dus.

De toren met bomen aan de top is Torre Guinigi. Je kan naar boven klimmen via een steeds smaller wordende trap. Voor kinderen is dit heel erg leuk! Vanaf boven heb je een heel mooi uitzicht over de stad.

San Gimignano

Tijdens haar vakantie in Toscane was blogger Alyt een dagje in San Gimignano. Deze stad had ooit meer dan 70 toren, inmiddels staan er nog 13. Je ziet deze direct staan. Buiten het centrum heb je verschillende betaalde parkeerterreinen. Vanaf de parkeerplaats is het nog 10 minuten lopen naar het centrum.

We waren er rond 16:30 en de eerste bussen met toeristen verlieten de stad al. Om de meiden wat tegemoet te komen hadden we ze een ijsje en pizza beloofd. In San Gimignano zit ijssalon Gelateria Dondoli (Piazza Cisterna) die al eens tot de beste van de wereld is verkozen. En ja, dat wilden wij wel even uittesten. Er stond een lange rij voor, wij besloten eerst maar een rondje te gaan lopen en later terug te komen.

We liepen door prachtige straatjes, langs torens en pleintjes (echt heel middeleeuws). En even later stonden we weer voor gelateria Dondoli. De rij was al een stuk korter. We werden vlot geholpen. Het begon te regenen dus aten we ons ijsje op onder een van de galerijen. Ik heb zelf ook twee jaar in Italië gewoond (Novara) en ik vond het ijs nou niet echt verschillend van wat ik andere ijssalons gewend was, lekker was het wel in ieder geval. In een piepklein restaurantje, gingen we nog een pizza eten.

vakantie Toscane met kinderen

Pitigliano met kinderen

Pitigliano is een klein dorpje bovenop op een klif, opgebouwd uit turfsteen. Wauw, toen we er dichtbij waren was het werkelijk waar een plaatje om te zien. Het het leek wel op een burcht. We kwamen aan in de stromende regen. Helaas was de Toeristeninfo dicht. Ik wilde graag wat meer info over de Etruskische wandelpaden (le vie cave).

De Etrusken hebben deze wandelpaden uit rotsen gehakt. Ik kwam dit ergens tegen op internet en werd direct enthousiast. Maar er was verder weinig informatie over te vinden. Omdat het centrum autovrij is konden we maar moeilijk een parkeerplekje vinden. Ergens buiten het centrum geparkeerd en in de auto hebben we de ergste buien afgewacht. Gelukkig had ik thuis een wandelpadenkaart van de ‘vie cave’ uit kunnen printen, maar het was even uitzoeken welke van de paden we wilden gaan bewandelen en waar we konden parkeren.

Via cave della Madonna delle Grazie

Allereerst reden we naar het pad ‘via cave della Madonna delle Grazie’. Op dit parkeerplekje kunnen maar een paar auto’s staan. Er stond niemand, want wie wil er nou in de regen lopen. Via een smal pad dat naar beneden liep daalden we af, over een uitgehakt pad (met gootje).

Wel goed opletten waar je liep, kon wel wat glad zijn, de ene keer liep je over rotsen en anders over een harde ondergrond, al slingerend langs rotswanden kwamen we uit bij een oude waterplaats. Ik denk dat we zo’n drie kwartier onderweg waren. Maar jongens, wat gaaf om te doen. Het is een wirwar van paden en echt een rondje lopen zit er niet bij. We hadden al besloten om dezelfde weg terug te lopen.

Omdat de ‘via cave di Fratenutti’ ook werd beschreven op internet besloten om daar naar toe te rijden. We parkeerden langs de weg, kunnen ook maar een paar auto’s staan. Van hieruit kun je bij twee paden beginnen. We moesten eerst een stukje langs de weg lopen om bij het begin te komen en toen stond ons eerst een uitdaging te wachten, een riviertje oversteken, over keien. Op sommige plekken stond het water tot kniehoogte, er doorheen lopen kon echt niet. Maar we hebben het gered.

Weer liepen we langs rotswanden, het was prachtig. Na een kwartiertje besloten we weer terug te lopen. Bij de picknicktafels die bij de parkeerplaats stonden viel het mij op dat bij het andere pad ‘via cave di San Giuseppe’ graftombes waren te bezichtigen (Necropoli Etrusca). Deze kans wil ik niet laten schieten. Na zo’n 10 minuten waren we er. Ik meende dat er zo’n negen graftombes waren. Uitgehakt uit de rotsen.

Leuke bezienswaardigheden in Toscane met kinderen

Bolgheri

Na een dagje in Cavallino Matto of aan de Toscaanse kust rij je in 10 minuten zo door naar het kleine Bolgheri. De weg hierheen gaat over de bekende Viale dei Cipressi, Een lange laan die aan beide zijden wordt geflankeerd door de voor Toscane zo typerende cipressen. Bolgheri wandel je in door de poort van het kasteel. Het is een klein sfeervol dorpje met een aantal restaurants, leuke winkeltjes en een goede ijssalon. Zeker een leuk uitje in Toscane met kinderen.

Toscane met kinderen

Maanlandschap Crete

Ten zuidoosten van het stadje Siena vind je wellicht het meest bijzondere landschap van Toscane. Crete is een gebied dat lijkt op een maan. Het bestaat uit witgrijze vlakken die er als kraters uitzien. Een ander bijzonder landschap vind je bij het stadje Volterra. Er is een diep ravijn ontstaan door aardverschuivingen en erosie een diep ravijn ontstaan. Dit ravijn groeit nog steeds en er is al een klooster in verdwenen en ook zijn enkele kerken gesneuveld!

Cinque Terre met kinderen

Cinque Terre ligt in de streek Ligurië en is bekend vanwege de prachtige, rotsachtige kust met gekleurde huisjes en kleine strandjes. Hier liggen vijf mooie dorpjes, waarvan wij er drie bezochten. Onze tips lees je in de uitgebreide blog over Cinque Terre met kinderen.

Baratti met kinderen

Kust en strand in Toscane met kinderen

De Etruskische kust

De Etruskische kust is ongeveer honderd kilometer lang en heuvelachtig en je vindt er middeleeuwse dorpen. Zeker een bezoek waard als je in Toscane met kinderen bent.

Toscaanse archipel

Voor de Toscaanse kust liggen zeven eilanden, waaronder het bekende Elba, Giglio en Gorgona. Deze eilanden worden samen de Toscaanse archipel genoemd en dit is ook het Parco Nazionale dell’Arcipelago Toscano. Het is leuk om een van deze eilanden te bezoeken tijdens een dagtrip, of ga zoals blogger Anouk op vakantie naar Elba met kinderen.

Golf van Baratti

Leuk met kinderen is de golf van Baratti: het water is helder en het wordt heel langzaam diep. In deze mooie baai kun je zelf je handdoek neerleggen op het vrije strand of een bedje huren bij een van de strandtenten. Net achter het strand is een groot grasveld waar op de hitte van de dag veel Italianen een kleine siesta houden onder de mooie hoge pijnbomen. Bij Bagno Baratti zit je goed voor een heerlijke koffie of een lekker ijsje met uitzicht op zee.

Castiglione delle Pescaia

Castiglione delle Pescaia is ook leuk, met veel leuke restaurants en een prachtige blauwe zee.

Cecina Mare

Cecina Mare is populair onder de Italianen. Neem wel zandschoenen mee want het is een kiezelstrand.

Kinderactiviteiten in Toscane

Parken en waterparken in Toscane met kinderen

Als je in Toscane bent met je kinderen, willen ze wellicht wel naar een waterpark of pretpark. Er zijn een aantal leuke opties bij ons in de omgeving.

 • Acqua Village Cecina is een waterpark met fantastische glijbanen en een aantal zwembaden. Een daarvan is een golfslagbad.
 • Parco avventura Fosdinovo is een natuurpark. Er zijn een aantal survivalbanen van verschillende niveaus. Dit loopt op van een baan voor kinderen tot een baan voor de echte “die hards”. Naast de survivalbanen is er ook een mountainbikeparcour en een quadbaan.
 • Pinocchio park in Collodi is een heel leuk park! Er zijn beelden van het sprookje van Pinocchio. Ook zijn er heel wat speeltuinen.
 • Elbaland in Portoferraio is een dierenpark met ezels, schapen, geiten, konijnen, vogels en paarden. Ook is er een vlindertuin en speeltuin.

Pretpark Cavallino Matto

Een van de leukste pretparken van Toscane is Cavallino Matto aan de kust bij Marina di Castagneto Carducci. Dit sympathieke park heeft attracties voor alle leeftijden, je kunt hier met gerust hart zowel je kleuter als puber mee naartoe nemen. Jonge kinderen kunnen in de Speedy Gonzales achtbaan en de echte thrillseekers kunnen hun lol op in de Freestyle.

Een gigantische achtbaan waar je staand met 100 km per uur door een looping gaat. Voor dino liefhebbers is er de dino show en de geweldig leuke Jurassic River waterbaan. 

Pretpark Cavallino Matto

Ook hartje zomer is het hier goed uit te houden, het pretpark is een en al bomen waardoor er veel schaduw is. En wat een bezoek aan Cavallino Matto extra fijn maakt zijn de korte wachttijden bij de attracties, wij waren hier midden in het hoogseizoen en hebben een enkele keer een kwartier in de rij gestaan. Zo kun je nog eens een keer in je favoriet attractie.

Tip: Koop met korting je kaarten vooraf online en check de openingstijden, op sommige dagen gaat het park pas half elf open.

Dolfijnen kijken in Toscane met kinderen

In Toscane kan je ook dolfijnen kijken! In de Versilia is dit mogelijk. Om 9.30 vertrekt de catamaran. Samen met je gids, een zeebioloog, ga je op zoek naar dolfijnen. De tocht is niet goedkoop (tegen de zestig euro voor een volwassene) maar wel de moeite waard!

Kasteel in Populonia

Bij het kleine dorpje Populonia ligt een museum en een kasteel met kantelen.

Terme di Saturnia – warmwaterbron

Vanaf Pitigliano was het een halfuur rijden naar Terme di Saturnia, dit is een warmwaterbron. Tegen half vijf waren we er. En we konden gelukkig dichtbij een parkeerplek (gratis) vinden. Er ging ook net een bus met toeristen weg, dat scheelt weer drukte. De kinderen had ik in de auto omgekleed en we liepen in badkleding en handdoek richting de termen, dat doen de meeste toeristen.

Wat een plaatje om te zien. Natuurlijke baden, op verschillende terrassen, en helemaal gratis. De zwavelgeur viel mij mee, ook na de tijd, op de terugreis rook ik geen indringende lucht in de auto. In het warme water (37 graden) zwommen wel kleine wormpjes, maar dat hield ons niet tegen. Op de bodem zijn allemaal kleine steentjes, waterschoentjes zijn een uitkomst. Wij liepen met slippers het water in en legden die tussen de planten.

De meiden vonden het zo leuk en wat een prachtig uitzicht. We poedelden wat en onderin de thermen konden we zelfs een beetje zwemmen. Tegen betaling kun je in een gebouwtje douchen. Bij de auto hebben we ons weer omgekleed.

Tips voor Toscane met kinderen

Als je in Italië bent moet je op zijn minst één keer een bezoek brengen aan een:

 • pasticceria (hier verkopen ze kleine gebakjes),
 • een koffiebar voor een buon cappuccino (wel aan de bar opdrinken, zoals het hoort),
 • pizzeria
 • gelateria (ijszaak)

We konden ze ook deze keer weer allemaal afvinken! Daarnaast zijn er in Toscane ontzettend veel wijnboeren, sla een wijnproeverij dan ook niet over. En als je toch in Toscane bent vergeet dan niet een foto te nemen van de prachtige cipressen.

Uitjes in Toscane met kinderen

Wij zijn twee weken op vakantie Toscane met kinderen geweest. In deze periode hebben we veel kunnen ondernemen, maar we hebben niet alles kunnen zien. Onderstaande uitjes zijn leuk voor je vakantie Toscane met kinderen!

 • Eiland Elba: Anouk was op Elba met kind. Retourtje met de boot inclusief auto vanaf Piombino kost rond de € 180,- Dat vonden wij te duur voor een dagtrip.
 • Rome: dit doe je in Rome met kinderen
 • Florence
 • Pretpark Cavallino Matto in Castagneto Carducci
 • Marmergroeven in Carrara
 • De archeologische parken van Val di Cornia (Piombino)

Overnachten in Toscane met kinderen

Op vakantie naar Toscane met kinderen gaan is een goed idee! Je kan erheen rijden, maar ook kan je kiezen voor een vliegreis. Vlieg je naar Toscane, huur dan een auto bij Sunny Cars. De all-in dekking qua verzekeringen is ideaal in Italië!

We verbleven twee weken op camping Le Pianacce in Castagneto Carducci, zuidelijk van Livorno. Dit is een moderne glamping-camping. Er zijn twee zwembaden en er is een speeltuin. In de meivakantie was het rustig. Vaak waren we maar met een paar gezinnen in het zwembad. Bekijk de camping hier. EN dit zijn andere tips voor kindvriendelijke campings in Toscane.

Resorts en hotels voor gezinnen

Wil je op vakantie naar Toscane en overnachten in een resort of hotel? Dit zijn enkele fijne plekken om te verblijven:

 • Vakantiepark I Cancelli ligt in een groene omgeving, op een heuvel. Dit driesterren complex heeft meerdere zwembaden en een speeltuin.
 • Ook een fijne optie is het drie sterren Eden Park Resort op het Toscaanse platteland. Je verblijft in een van de 30 tweekamerappartementen, die verspreid over het park liggen. Er is een kinderzwembad.
 • Wil je rust, dan is het Agriturismo Cortoreggio een goede optie. Er zijn hier slechts 7 appartementen en er is een zwembad.
 • Hotel Stella Marina ligt aan de kust van Toscane, direct aan het strand. Van juni tot september is er animatie voor de kinderen.

Kindvriendelijke campings Toscane

Veel toeristen met kinderen kiezen ervoor om in een kindvriendelijke accommodatie op een camping te verblijven. Dit zijn enkele tips daarvoor:

De driekamertenten van Camping Village Park Albatros zijn voorzien van een terras met zitje, twee slaapcabines en een kitchenette. Op de camping zijn meerdere zwembaden en in ongeveer 15 minuten loop je naar het strand.

PARK ALBATROS is een compleet vakantiedorp in Toscane. Wat je doet? Je kiest uit een van de vijf zwembaden, klimt in het adventure park en er de hele dag door activiteiten te doen! Het is een ruim opgezette en luxe camping.

Paradu Tuscany Ecoresort ligt aan de kust en je verblijft in moderne en stijlvolle chalets of comfortabele safari lodge tenten. Er zijn twee zwembaden en er is een privé strand.

Camping Norcenni Girasole Club in Figline Valdarno is een zeer geliefde camping onder de Nederlanders. Het is een geweldige en goed onderhouden camping met heel veel faciliteiten. Speeltuin, miniclub (4 t/m 15 jaar, van 25-04 t/m 22-09), avonturenparcours, trampoline en twee zwembaden: dat is heel veel vermaak!

En ook de camping Parco delle Piscines staat goed bekend. Het water in de zwembaden komt uit de thermale bronnen van Bagno Santo. En op de camping zijn er meerdere zwembaden, sportfaciliteiten, live muziek, entertainment en goede restaurants.

Camping Arizona in Salsomaggiore Terme is een gezellige familiecamping, geschikt voor alle leeftijden. Er zijn twee grote glijbanen bij het zwembad.

Kindvriendelijke accommodaties Toscane

Meer tips voor overnachtingen nodig? Dit zijn een aantal aanbieders:

Praktische tips Toscane vakantie

Met de auto naar Toscane | Waar overnachten

We hebben zowel de heen- als terugreis een hotel voor onderweg geboekt. Vanuit onze woonplaats was het zo’n 1500 km rijden en dat wilden we niet in één keer rijden. Hoe wij onze meiden vermaakten in de auto lees je in de blog ‘zo overleef je een lange autorit met kids’.

Wil je overnachten? Lees de tips voor tussenstops naar Italië, hierin geven we veel tips over waar je kan overnachten als je met de auto onderweg bent naar de Toscane!

overnachting duitsland snelweg naar Italie met kind
HotelBB

Overnachting in Duitsland

Bij HotelBB hebben we op de heenreis in Heidelberg en op de terugreis in Weil am Rhein een kamer voor vier personen geboekt. Per overnachting waren we rond de 100 euro kwijt, inclusief ontbijt en we konden de auto gratis parkeren. Deze hotels liggen in de buurt van de snelwegen. Ook ideaal is dat je tot 23:00 (doordeweeks) kan inchecken. In de kamer staat 1 tweepersoonsbed en 1 stapelbed. Overal in het hotel is wifi. Daarnaast heeft de kamer een douche/wastafel en toilet en handdoeken . Alles was schoon, netjes en modern ingericht en niet te vergeten,  de bedden waren al opgemaakt. In de hal staat een automaat met snacks en drankjes. Dat is heerlijk na zo’n lange autorit. Het ontbijt staat doordeweeks vanaf 06:30 klaar en in het weekend vanaf 07:30. Dat vonden wij wel jammer, want we gaan graag vroeg de weg op.

Meer lezen over het noorden van Italië?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.