Lange autorit met kids | Zo doe je dat

0

Hoe overleef je een lange autorit met kids? Blogger Alyt geeft haar tips! Afgelopen zomer maakte zij een rondrit door Scandinavië met haar gezin, een hele lange rondreis!

We delen goede tips voor lange reizen met kinderen. Heb jij bruikbare tips die niet in het overzicht staan, laat het ons weten! We zijn heel benieuwd.

Algemene tips voor een lange autorit met kids

1. Voordat je de auto inlaadt: haal eerst alles eruit en maak de auto schoon.

2. Is je auto recent nog gecontroleerd of gekeurd? Liever voor vertrek nog een onderhoudsbeurt dan dat je langs de snelweg met pech staat.

3. Ben je verzekerd? Zijn de paspoorten nog geldig? Kan nooit kwaad om even te controleren!

4. Zorg ervoor dat je een setje reservekleding bij de hand heb. En natuurlijk heel veel doekjes!

5. We hebben raamschermpjes tegen het zonlicht, ideaal!

6. Wij stoppen alleen wanneer het moet (wisseling van bestuurder, plaspauze of even wat eten en drinken). Maar houd je eigen tempo aan: wat kunnen de kinderen aan, wat kunnen jullie aan?

7. Stop bij een tankstation, of bij een dorpje vlakbij de snelweg, waar de kinderen veilig kunnen rennen. Even de energie kwijt voordat het volgende lange stuk begint tijdens de lange autorit met kids.

8. Voor een overnachting in Duitsland hebben wij een te gekke hotelketen ontdekt: Hotel BB.  Zitten vlakbij de hoofdwegen. Volgens mij kun je je auto daar gratis parkeren en kost een kamer voor vier personen rond de 100 euro. De eerste overnachting hebben wij onlangs geboekt. Ideaal voor een overnachting onderweg.

9. Tegen wagenziekte zijn er pilletjes, maar ik heb bij de ANWB acustrips gekocht. Dit zijn polsbandjes. Die laat ik ze omdoen zodra we instappen voor een lange autorit met kids. Tot nu toe geen wagenzieke kinderen gehad.

10. Plan eventueel grote stops bij voorbaat in, dan kan je al bekijken wat goede pauze plekken zijn. Op vakantie in Italië zocht ik voor lange reisdagen leuke bezienswaardigheden langs de route. Zo kwamen we langs een oud klooster met veel speelruimte. Ideaal voor een lange middagpauze.

reis met kinderen speelgoed

Meenemen tijdens een lange autorit met kids

1. Voor een lange autoreis laat ik mijn kinderen dvd’s uitzoeken en mogen ze hun eigen speelgoedbakje vullen voor in de auto. Dit speelgoedbakje heb ik gekocht bij de Action.

2. Ook print ik vaak de route uit, zodat mijn meiden op de kaart kunnen aankruisen waar ze zijn.

3. Verder neem ik twee fleecedekentjes mee voor op de achterbank.

Speelgoed onderweg

4. Vaak vermaken ze zich alleen al met dvds kijken. Maar om ervoor te zorgen dat ze geen vierkante ogen krijgen, gaat ie ook weleens uit. (Deze kocht ik via Bol, en het is de investering meer dan waard geweest)

5. Als de dvd uit is, is het tijd om de omgeving in zich op te nemen, of een boekje te pakken.

6. We doen ook weleens een spelletje met z’n allen tijdens een lange autorit met kids. Bijvoorbeeld ‘raad een woord dat begint met de letter …’  of ‘als je een roze auto ziet dan mag je een snoepje’. Ook leuk is de autobingo van blogger Anniek die je gratis kan downloaden.

7. Of zet ik de wekker en als ie afgaat, krijgen ze een cadeautje of iets lekkers. Die kleine cadeautjes koop ik bij de HEMA of Action. Tijdens onze rondreis door Denemarken, Zweden en Noorwegen verstopte ik bij binnenkomst van een land een cadeautje bij de eerste stop, dat ze dan mochten zoeken.

8. Met twee kinderen op de achterbank is er ruimte om iets in het midden te zetten. Ik heb ooit eens bij de Lidl een reisbakje gekocht (kan met een gordel vast worden gemaakt). Vaak vul ik dit reisbakje met: bidons, billendoekjes/snoeterpoetsers, afsluitbaar zakje (mocht er iemand overgeven, kan ie dicht en bij de eerst volgende stop weggegooid worden), dvd bewaarmap, (doe)boekjes, speelgoedbakjes, magnetische schrijfbordjes, Vtech kidizoom (staan ook spelletjes op, fotobewerking).

9. Maak via Spotify een leuke playlist aan.

10. Stickerboeken en magnetische letterborden zijn ook geliefd.

meenemen dvd auto kind

Eten meenemen tijdens de rit

Ook niet onbelangrijk: neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Wij nemen het liefst (meer dan voldoende) water mee, als dat lekt wordt het geen knoeiboel. Eventueel een pakje sap kan natuurlijk. Zorg wel voor een afvalzakje.

Qua eten zorg ik voor voldoende groente en fruit (gesneden en meegenomen in een bakje). Daarnaast hebben we brood, crackers e.d. mee. Ook gaan er wat snoepjes mee.

Ook meenemen: deze leuke reisspellen voor op reis

lange autorit met kids

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.