Reisspellen voor kinderen (5-10 jaar) | 3x getest

0

Reisspellen voor kinderen zijn ideaal om mee te nemen tijdens vakanties en lange reizen. Mijn bloggers hebben een aantal reisspellen getest met hun kinderen (leeftijd 5 – 10 jaar) toen ze op een gezinsvakantie waren. 

  • Meer reisspelletjes? In deze blog hebben we heel veel ideeën gedeeld!

Leuke reisspellen voor kinderen

1. Auto Bingo

Het eerste spel dat wij testten is Auto Bingo. Helmy heeft dit met haar kinderen van 5 en 7 jaar getest. Het spel zit in een handig blikje met verschillende thema bingo kaarten en kleine stiftjes. De kaartjes zijn afwasbaar, dat is super fijn en de kaartjes hebben twee kanten. Je kunt dus blijven spelen.

reisspellen voor kinderen

Je kunt kiezen tussen de thema’s aan zee, in de bergen, in de stad en op het platteland. Afhankelijk van het gebied waar je je in bevindt, kies je de best passende kant. Dit spel moet je dus wel spelen wanneer er veel te zien is in de omgeving. Kilometers lange snelwegen, met weinig tot niets ernaast te zien haalt de lol er op een gegeven moment wel af.

Om ze extra te motiveren hadden wij een beloning ingesteld bij 1 rijtje vol, 2 rijtjes vol en een kaart vol. Een kaart vol is eigenlijk bijna niet haalbaar, dus die hebben we snel geschrapt. Maar de rijtjes halen vonden ze fantastisch!

Conclusie Auto Bingo

Het leuke van dit reisspel voor kids is dat het er voor zorgt dat ze echt gaan kijken naar de omgeving en gaan ontdekken. Sommige dingen kenden ze niet, dus het was ook gelijk een leuk moment om dingen toe te lichten. Kortom zeker een aanwinst tijdens een lange autorit!

Magnetisch reisspel kinderen

2. Magnetisch reisspel Noah’s Ark van SmartGames

Alyt testte met haar dochters (7 en 4 jaar) het magnetisch reisspel Noah’s Ark. Het formaat van dit spel viel haar als eerste op, het is daarom  handig om mee te nemen. Het is een boekje 16×16 cm met achterin een magnetisch veld met 10 magnetische puzzelstukjes (dieren). Het boekje bevat 48 opdrachten verdeeld in vier niveau’s; starter, junior, expert en master. Achterin het boekje staan de oplossingen.

Je moet een opdracht uitzoeken en de magnetische dieren(puzzelstukjes) zo plaatsen in de ark zoals op de foto staat weergegeven. Daarna moet je de rest van de dieren in de ark plaatsen, maar dezelfde kleuren moeten elkaar aanraken en ze moeten met de poten op de grond staan.

Ik heb het spel geïntroduceerd aan mijn dochters tijdens onze reis door Scandinavië. Mijn dochters waren direct enthousiast. De kleurtjes, diertjes en de magnetische factor spraken hun aan en ze konden het spelletje op hun schoot spelen. Mijn dochter van 7 ging er eerst mee aan de slag. Na een korte uitleg ging ze ermee spelen. Binnen een paar minuten was de eerste opdracht van de starter versie volbracht. Ideaal dat er geen puzzelstukjes op de grond vielen. Mijn jongste dochter van 4 wilde er ook mee spelen. Voor haar was het nog iets te moeilijk, maar zij had een hele andere manier van spelen bedacht. Zij ging de oplossingen na leggen.

Conclusie Noah’s Ark

Samengevat kan je zeggen dat het een echt reisspel is. Op schoot te spelen en er vallen geen onderdelen op de grond. Het is makkelijk op te ruimen en compact. Daarnaast kun je dit spel ook makkelijk spelen op je vakantieverblijf. Boekje sluit met een drukknoopje, de puzzelstukjes vallen er niet uit. Het spel is vanwege de verschillende niveaus voor iedereen een uitdaging. Een aanrader!

Doolhof reisspel

3. Amaze

Babette had op vakantie het spel ‘Amaze’ mee. Haar dochter (8) was meteen nieuwsgierig want ze had nog nooit zoiets gezien. Ik moest me er eerlijk gezegd wel even in verdiepen om het spel aan haar uit te leggen. Het is een doolhofspel zoals je uit de puzzelboeken kent, met een start en een finish. Het is de bedoeling dat je door de doolhof gaat met een “pen”, zonder je pen op te tillen.

Ik dacht eigenlijk, nou dat is heel simpel… Maar ik kwam helemaal niet van start naar finish! Totdat ik doorhad dat je bij de rode streepjes iets kon verschuiven en dat dit onderdeel is van het spel. Op die manier creëer je een doorgang voor jezelf die er eerst niet was. Echter, door die schuifjes verschuif je ook op andere plekken iets in het spel. Je moet dus vooruit denken over je zetten. Een beetje zoals het spel Valkuil van vroeger.

Conclusie Amaze

Het spel heeft echt een leuke moeilijkheidsgraad. Mijn dochter vindt het leuk om te doen. Ze is nu bij level 10 en we zijn nu bijna 2 weken onderweg. Er zijn 16 levels dus we kunnen nog even. De pen zit vast met een touwtje aan het spelbord. Heel handig voor mee op reis, klein en solide. En als mijn dochter klaar is met het spel? Ik bewaar het dan voor mijn jongere kinderen voor over een paar jaar. Dan is het nog steeds leuk want het is tijdloos.

We mochten namens Spelmagazijn.be drie gezelschapsspelletjes voor onderweg testen. De testers hebben de spelletjes op vakantie getest en delen hun mening over deze reisspelletjes voor kinderen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.