Reisspellen voor kinderen (5-10 jaar) | 3x getest

Reisspellen voor kinderen zijn ideaal om mee te nemen tijdens vakanties en lange reizen. Mijn bloggers hebben een aantal reisspellen getest met hun kinderen (leeftijd 5 – 10 jaar) toen ze op een gezinsvakantie waren. 

Leuke reisspellen voor kinderen

Auto Bingo

Het eerste spel dat wij testten is Auto Bingo. Helmy heeft dit met haar kinderen van 5 en 7 jaar getest. Het spel zit in een handig blikje met verschillende thema bingo kaarten en kleine stiftjes. De kaartjes zijn afwasbaar, dat is super fijn en de kaartjes hebben twee kanten. Je kunt dus blijven spelen.

reisspellen voor kinderen

Je kunt kiezen tussen de thema’s aan zee, in de bergen, in de stad en op het platteland. Afhankelijk van het gebied waar je je in bevindt, kies je de best passende kant. Dit spel moet je dus wel spelen wanneer er veel te zien is in de omgeving. Kilometers lange snelwegen, met weinig tot niets ernaast te zien haalt de lol er op een gegeven moment wel af.

Om ze extra te motiveren hadden wij een beloning ingesteld bij 1 rijtje vol, 2 rijtjes vol en een kaart vol. Een kaart vol is eigenlijk bijna niet haalbaar, dus die hebben we snel geschrapt. Maar de rijtjes halen vonden ze fantastisch!

Conclusie Auto Bingo

Het leuke van dit reisspel voor kinderen is dat het er voor zorgt dat ze echt gaan kijken naar de omgeving en gaan ontdekken. Sommige dingen kenden ze niet, dus het was ook gelijk een leuk moment om dingen toe te lichten. Kortom zeker een aanwinst tijdens een lange autorit!

Magnetisch reisspel kinderen

Noah’s Ark van SmartGames – reisspellen voor kinderen

Alyt testte met haar dochters (7 en 4 jaar) het magnetisch reisspel Noah’s Ark. Het formaat van dit spel viel haar als eerste op, het is daarom  handig om mee te nemen. Het is een boekje 16×16 cm met achterin een magnetisch veld met 10 magnetische puzzelstukjes (dieren). Het boekje bevat 48 opdrachten verdeeld in vier niveau’s; starter, junior, expert en master. Achterin het boekje staan de oplossingen.

Je moet een opdracht uitzoeken en de magnetische dieren(puzzelstukjes) zo plaatsen in de ark zoals op de foto staat weergegeven. Daarna moet je de rest van de dieren in de ark plaatsen, maar dezelfde kleuren moeten elkaar aanraken en ze moeten met de poten op de grond staan.

Ik heb het spel geïntroduceerd aan mijn dochters tijdens onze reis door Scandinavië. Mijn dochters waren direct enthousiast. De kleurtjes, diertjes en de magnetische factor spraken hun aan en ze konden het spelletje op hun schoot spelen. Mijn dochter van 7 ging er eerst mee aan de slag. Na een korte uitleg ging ze ermee spelen. Binnen een paar minuten was de eerste opdracht van de starter versie volbracht. Ideaal dat er geen puzzelstukjes op de grond vielen. Mijn jongste dochter van 4 wilde er ook mee spelen. Voor haar was het nog iets te moeilijk, maar zij had een hele andere manier van spelen bedacht. Zij ging de oplossingen na leggen.

Conclusie Noah’s Ark

Samengevat kan je zeggen dat het een echt reisspel is. Op schoot te spelen en er vallen geen onderdelen op de grond. Het is makkelijk op te ruimen en compact. Daarnaast kun je dit spel ook makkelijk spelen op je vakantieverblijf. Boekje sluit met een drukknoopje, de puzzelstukjes vallen er niet uit. Het spel is vanwege de verschillende niveaus voor iedereen een uitdaging. Een aanrader!

Doolhof reisspel

Amaze – reisspellen voor kinderen

Babette had op vakantie het spel ‘Amaze’ mee. Haar dochter (8) was meteen nieuwsgierig want ze had nog nooit zoiets gezien. Ik moest me er eerlijk gezegd wel even in verdiepen om het spel aan haar uit te leggen. Het is een doolhofspel zoals je uit de puzzelboeken kent, met een start en een finish. Het is de bedoeling dat je door de doolhof gaat met een “pen”, zonder je pen op te tillen.

Ik dacht eigenlijk, nou dat is heel simpel… Maar ik kwam helemaal niet van start naar finish! Totdat ik doorhad dat je bij de rode streepjes iets kon verschuiven en dat dit onderdeel is van het spel. Op die manier creëer je een doorgang voor jezelf die er eerst niet was. Echter, door die schuifjes verschuif je ook op andere plekken iets in het spel. Je moet dus vooruit denken over je zetten. Een beetje zoals het spel Valkuil van vroeger.

Conclusie Amaze

Het spel heeft echt een leuke moeilijkheidsgraad. Mijn dochter vindt het leuk om te doen. Ze is nu bij level 10 en we zijn nu bijna 2 weken onderweg. Er zijn 16 levels dus we kunnen nog even. De pen zit vast met een touwtje aan het spelbord. Heel handig voor mee op reis, klein en solide. En als mijn dochter klaar is met het spel? Ik bewaar het dan voor mijn jongere kinderen voor over een paar jaar. Dan is het nog steeds leuk want het is tijdloos.

Meer ideeën voor reisspellen voor kleuters

  • Het welbekende Ganzenbord is populair bij onze kleuter. Dit spel is laagdrempelig en leert je kind spelenderwijs over getallen.
  • Het spel Uno is vergelijkbaar met het spel pesten. Mijn kleuter pakte de regels van dit spel snel op en speelt het met plezier!
  • Het magische labyrinth is een strategisch spel waarbij je ook nog een goed moet onthouden. Geen enkel probleem voor mijn kleuter, want ik verlies ieder spel. Tip! Koop de reiseditie van een spel. Dat bespaart je vaak een hoop geld. Of zoek in de kringloopwinkel naar leuke spellen.
  • Mens erger je niet was het eerste bordspel dat mijn kleuter echt leuk vond. Het is laagdrempelig, dus voor je het weet heeft je kleuter er plezier in om je van het bord te krijgen.

Verder lezen na deze ideeën over reisspellen voor kinderen? Lees de tips voor lange autoritten!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën