Siena met kinderen | 11x leuke uitjes

Ben je op vakantie in de Toscane en ga je een dagje naar Siena met kinderen? Wij waren er en delen wat er in deze Italiaanse stad te doen is voor gezinnen!

Siena bestaat uit 17 wijken. Elke wijk heeft zijn eigen vlag, kerk, fontein en symbool (een dier). Wij liepen door de wijk van het nijlpaard (Contrada della Selva). En ja, we hebben de fontein met het nijlpaard gezien, de sociëteit, maar helaas geen vlaggen. Voor een volgende keer is het leuk om de andere wijken te ontdekken en hun symbolen.

Siena ontdek je spelenderwijs aan de hand van dieren. Deze stad is verdeeld in zeventien wijken en deze wijken hebben bijna allemaal een dier als symbool. Ga met je kinderen op ontdekkingstocht. Vinden ze de uil, een rups de fontein met een schildpad en de dolfijn?

Doen in Siena met kinderen

Piazza del Campo

Het Piazza del Campo, een plein in de vorm van een schelp, was echt heel mooi, ik denk dat ik dit een van de mooiste pleinen van Italië vind (en ja, ik heb er heel veel gezien). Hier vindt jaarlijks de beroemde palio (paardenrace) plaats. Niet voor te stellen hoe druk het dan is.

Palazzo Pubblico, de toren op dit plein, kan je beklimmen. Bewonder in het museum Palazzo Pubblico ook de indrukwekkende fresco’s, waaronder de Maestà van Simone Martini.

  • Op het plein Vicolo della Fortuna is een klein speeltuintje.

Duomo di Siena

Ook de kathedraal de Duomo di Siena is een bezoek waard als je met het gezin naar deze stad reist. Het is heerlijk koel in deze prachtige kathedraal en er is in de schilderingen op het plafond en de muren zoveel te zien dat ook kinderen onder de indruk zijn van een bezoek.

Nannini

Ga je naar Siena met kinderen, dan wil je geregeld een stop maken voor een ijsje of een drankje, zeker in de zomermaanden. Bij Nannini koop je de lokale specialiteit; Ricciarelli amandelkoekjes of een lekker Italiaans ijsje.

Siena met kinderen

De 17 wijken van Siena

We liepen richting Piazza del Campo en kwamen hele mooie straatjes en steegjes tegen. Ik zag een fotograaf in een steegje foto’s nemen en was wel even benieuwd waarvan. Het bleek een prachtig steegje te zijn met een oud, houten wiel van een paardenwagen. Ja, die foto moest ik ook even nemen.

Mijn oudste meid had oog voor detail en ontdekte mooie deurknoppen in de vorm van een paard en hoefijzers. Ik bleef maar foto’s maken.

Daarna zijn we nog langs winkelstraatjes gelopen om vervolgens weer terug te lopen naar de auto. We waren onder de indruk van deze prachtige stad en komen graag weer eens terug. In zo’n 3 uurtjes hebben we Siena verkend. Voor de drukte weer terug, naar de camping.

Siena kinderen

Verblijven in Siena met kinderen

Wil je overnachten in Siena, dan zijn dit tips voor kindvriendelijke accommodatie en hotels:

  • Hotel Minerva ligt in het stadscentrum, op 10 minuten lopen van het Piazza del Campo en biedt uitzicht op historisch Siena. Er zijn kamers voor vier personen.
  • Hotel Garden ligt in een rustige, groene tuin en het is 15 minuten lopen naar de oude stadspoort Porta Camollia. Er is een buitenzwembad en een tennisbaan. 

Eerder deelden we tips voor kindercampings in Toscane!

Bereikbaarheid Siena met kinderen

Veel Nederlanders en Belgen rijden met de auto naar de Toscane, lees hier onze tips voor overnachtingen onderweg naar Italië.

Wil je met het vliegtuig gaan, dan kan je bijvoorbeeld vliegen op Florence. Vliegtickets vind je gemakkelijk bij Skyscanner. Een auto huur je vervolgens bij Sunnycars, met de all-in verzekeringen direct geregeld bij de boeking.

Siena is vanaf Florence ruim een uur rijden, vanaf Pisa is het bijna twee uur rijden. Zou je naar Rome vliegen, dan is Siena ongeveer 2,5 uur rijden.

Verder lezen over Italië?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën