Hilversum met kinderen | 9x leuke uitjes

Wat is er te doen in Hilversum met kinderen? Wij waren al een aantal keer in deze stad in Noord-Holland en delen onze tips!

Hilversum ligt in Het Gooi, in het zuiden van de provincie Noord-Holland. Het is de mediastad van Nederland omdat de meeste Nederlandse omroepbedrijven hier gevestigd zijn.

Doen in Hilversum met kinderen

Beeld en Geluid

Eerste tip voor wat je doet in Hilversum is een hele bekende: het museum Beeld en Geluid! Bij binnenkomst in Beeld en Geluid krijg je een plattegrond en een interactieve ring. Deze ring kan je op verschillende punten kan activeren. Hiermee kan je bepaalde tijdens activiteiten ‘inloggen en personaliseren’, en je kan er later veel dingen online terug mee zien die je gedaan hebt.

Er zijn allerlei interactieve activiteiten te doen, je kan tv-series van vroeger bekijken en muziekfragmenten luisteren. Er is een speciale ruimte voor kinderen van 4 t/m 6 jaar (Media Ukkie Land) waar kleine kinderen via een sokkenpad op avontuur gaan en voor diverse verleidelijke keuzes komen te staan. 

Theehuis ‘t Bluk en de Zuiderheide

Wij waren een zaterdagmiddag op de heide naast Hilversum met kinderen. Ons beginpunt was Theehuis ‘t Bluk. Vanaf daar wandelden we een route van zo’n 5 kilometer over de heide. Er is hier, bij het theehuis, een startpunt van Wandelnetwerk Noord-Holland. Naast de route van bijna 5 kilometer zijn er enkele andere routes uitgezet.

Bij het theehuis kan je terecht voor een drankje en een lunch, ijsjes of een stuk taart. Voor de kinderen is er een speeltuintje.

Theehuis t Bluk
‘t Bluk

Vliegveld Hilversum

Toen ik met mijn peuters ging kamperen, verbleven wij vlakbij vliegveld Hilversum. Vanaf het restaurant heb je goed zicht op de start- en landingsbaan. Als je kinderen (of jij) van vliegen houden, dan is het een aanrader om hier even te gaan kijken! Ik zie dat het terras is vernieuwd in 2019 en dat er nu ook een speeltuintje is. Parkeren is gratis.

Your Coffee

Een leuk restaurant in Hilversum om met de kinderen naartoe te gaan is Your Coffee. Hier kom je om te ontbijten, lunchen of borrelen. Het terras is autovrij dus de kinderen kunnen veilig buiten spelen. Op de eerste verdieping is er een strandsfeer gecreëerd. Speciaal voor de kids is er een speelzolder met allerlei speelgoed. Er is een baby verschoonruimte. En het bestelsysteem is uniek: je briefje met de bestelling gooi je in een plastic bal en die gooi je (of je kind) in de bestelbuis. De kinderwagen parkeer je in het kinderwagenpark.

Meer tips Hilversum met kinderen

In het Trampolinepark Flightdeck 53 kan je op free-running- en parkourlessen volgen. Dit is geschikt voor kids vanaf 7 jaar. Er zijn ook speciale opties voor peuters en kleuters. (Website)

De wat grotere speeltuin Erfgooierskwartier is een leuke tip voor een bezoek aan Hilversum (niet gratis toegankelijk). Het grenst direct aan de Hilversumse heide. Er is een ruim terras en er staan picknicktafels.

Speelbos ’t Laer was het eerste speelbos in het Gooi. Dit bos is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. Er zijn allerlei natuurlijke speelelementen. Denk aan een beekloop met pomp en een boomstammenpad.

Op de kinderboerderij Hertenkamp wonen geiten, schapen, ezels, pony’s, varkens, herten, diverse knaagdieren en vogels. Daarnaast is er een speeltuin en je kan er terecht voor een kop koffie of een ijsje.

Pinetum Blijdenstein

Het Pinetum Blijdenstein is een botanische tuin in Hilversum. Door de tuin is een speurtocht voor kinderen van 8 tot 80 jaar uitgezet. Bij het bezoekerscentrum ‘Klein Vogelenzang’ is een zonnig terras op het zuiden. 

The Livingrooms Laren

Kindvriendelijke hotels Hilversum

Gooiland Hotel heeft familiekamers, een terras en fitnesscentrum en is gevestigd in een modern monument in het centrum van Hilversum.

Bijzonder overnachten in de omgeving van Hilversum? Safaritenten Gooise Heide is een vakantiepark van Landal. Deze plek combineert het prettige gevoel van buitenleven met overnachten in luxe. Op dit vakantiepark midden in de bossen van het Gooi overnacht je in een van de luxe safaritenten. Deze tenten zijn uitgerust met comfortabele bedden, een eigen keukenblok, badkamer met toilet, zithoek en eettafel.

  • Verschillende sportactiviteiten
  • Gasterij ‘t Nennetje/ ’t Koffiehuys
  • Speelweide

Dat was het, onze tips voor Hilversum met kinderen. Heb jij leuke tips voor deze plaats en de omgeving, deel ze dan met ons!

Lees ook:

Safaritenten Gooise Heide

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën