’t Gooi met kinderen | 10x Uitjes

0

Wat is er te doen in ’t Gooi met kinderen, in deze regio in het zuidelijk stuk van de provincie Noord-Holland? Wij komen geregeld in dit gebied en delen onze beste tips voor kinderactiviteiten, uitjes en restaurants met speeltuin!

’t Gooi staat bekend om de luxe huizen en de dure restaurants, maar heeft juist ook veel te bieden voor gezinnen. Zo is er veel mooie natuur in deze regio. Hier lees je onze tips. En mis jij tips in dit overzicht, deel die dan in de reacties. We zijn heel benieuwd naar jouw aanraders voor uitjes in ’t Gooi!

Uitjes in ’t Gooi met kinderen

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek met natuurspeeltuin

Een leuk, en in het weekend vaak drukbezocht uitje, is het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland. In het centrum zijn tentoonstellingen en vanuit het centrum worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld op pad gaan met de boswachter en speurtochten. Daarnaast is er bij het bezoekerscentrum een natuurspeeltuin van Oerrr. Hier spelen de kids met zand en water, er zijn boomhutten en de kids kunnen lekker ontdekken. neem schone kleding mee! Ernaast is er bij restaurant Brambergen een terras met een kleine speeltuin.

Ander uitje in ‘s-Graveland is de Geotour op Fort Kijkuit. Hier zijn geregeld OERRR-expedities voor gezinnen.

Theetuin Eemnes

Een ander tof uitje in ’t Gooi met kinderen is de de Theetuin in Eemnes, deze is op vrijdag en in het weekend geopend. Vanaf de Theetuin zijn meerdere wandelroutes uitgezet, dus je kan dit uitje goed combineren met even buiten zijn. Er is zowel binnen als buiten veel ruimte. Buiten is er een zandbak en binnen is er ook een speelplek.

Eventueel combineer je je bezoek met de Gooische Alpacaboederij in Eemnes.

Theehuis t Bluk
Theehuis t Bluk

Theehuis ’t Bluk en wandelen over de Zuiderheide

Wij waren in het voorjaar bij Theehuis ’t Bluk, vlakbij Hilversum.We begonnen met een wandeling over de heide. In dit gebied zijn allerlei wandelingen uitgezet. En zeker in augustus/september, als de heide in bloei staat, wil je hier wandelen.

Daarna zaten we bij Theehuis ’t Bluk op het terras. De kinderen speelden in de speeltuin en wij genoten van het zicht op de heide.

Muiderslot

Een ander leuk uitje in het Gooi met kinderen is een bezoek aan het Muiderslot. Een slot, tegenwoordig een museum, dat je verkend aan de hand van twee routes. De kinderen gingen op pad met een speurtocht en wij liepen er achteraan. Er zijn onderweg leuke dingen voor de kinderen bedacht, zoals spelletjes. Daarnaast ben je een kasteel aan het ontdekken: echt een aanrader!

Fort Pampus

Blogger Nicole bezocht Fort Pampus met haar zoon, een bijzonder uitje. Dit is een fort op een klein en zo goed als onbewoond eiland. Je vaart er vanaf IJburg of het Muiderslot heen. En dat varen is sowieso al een leuke start van een uitje!

Zij hebben genoten van ons dagje uit naar Pampus. Het fort is indrukwekkend en tijdens de verschillende tochten wandel je spelenderwijs door veel van de verschillende ruimtes. De blacklight pen is een aanrader om te doen als je er met kinderen bent.

Op zoek naar verborgen letters op Fort Pampus

Speelpark Oud Valkeveen

Een heel leuk uitje in ’t Gooi met kinderen is Speelpark Oud Valkeveen, bij Naarden in een bosrijk gebied. Dit park bestaat al zo’n 95 jaar en het is een plek waar kinderen eindeloos kunnen spelen. Naast de speeltuin is r een strand, een speelweide, theater, er zijn overdekte attracties en er is een indoor speelhal met bioscoop. Voor peuters en kleuters is er het speelgedeelte ‘Miniland’.

Buiten in de Kuil in de Lage Vuursche

In het voorjaar zijn wij met de kinderen gaan wandelen bij de Lage Vuursche. We parkeerden aan de Kuil van Drakensteyn en vanaf daar wandelden we twee routes. Bij de parkeerplaats starten de routes!

Daarna zaten we bij Buiten in de Kuil, een paviljoen met terras en loungebanken. Voor de kinderen is er een speelveld.

Speeltuin Heidezicht

Een tijd geleden, misschien zelfs wel voor ik met Reistipsmetkids startte, waren we in Bussum met de kids. Hier gingen we met vrienden naar de Speeltuin Heidezicht. En dit is een heel fijn plekje in ’t Gooi met kinderen! Dit is een café aan de Bussumerheide en daarnaast zit een grote speeltuin.

Vestingmuseum Naarden

Blogger Nicole was met haar gezin in het Nederlands Vestingmuseum Naarden. In 1815 gaf koning Willem I opdracht tot de aanleg van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een reeks forten en kastelen die de grens vormen van een gebied dat onder water gezet kon worden om de vijand op afstand te houden. Een groot deel van deze Hollandse Waterlinie vestingen en forten kan je bezoeken. De vesting van Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. 

Het museum bestaat uit een openluchtgedeelte rond de vestingwallen en er zijn een aantal ondergrondse ruimtes. Er is ontzettend veel te doen in dit museum. Zo is er een speurtocht, Er is ook een audiotoer gratis te downloaden, je kunt er Waterliniegolf spelen, geiten aaien en in het voorjaar en zomer is het mogelijk om mee te varen op een boot door de vestinggracht. Lees ook de andere tips voor Naarden met kinderen!

Museum Beeld en Geluid

Het museum Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur en het is vooral een leuk uitje in het Gooi met kinderen in Hilversum. Voor volwassenen vaak een plek om herinneringen op te halen, voor kinderen zijn er allerlei leuke en interactieve activiteiten te doen.

Coronel Adventure Indoor Klimpark

Leuk kinderuitje in ’t Gooi bij minder goed weer is het Coronel Adventure Indoor Klimpark in Huizen. Het is een park vol hindernissen en spannende parcoursen, in een indoor hal. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

’t Gooi met kinderen | Overnachten

Langer dan een dag in deze omgeving blijven? Goed idee! Het is hier zo mooi en er is zoveel te doen voor gezinnen. Enkele tips om kindvriendelijk te overnachten in de regio Hilversum, Naarden en Bussum zijn:

Vakantieparken

#1 Luxe overnachten kan bij De Suitelodges Gooilanden. Dit park ligt in het groen op de grens van Hilversum en Loosdrecht. Alle luxe 4-persoons Suitelodges beschikken over een ligbad én een Finse sauna.

#2 In de jachthaven van Naarden kan je overnachten bij Marina Parcs. Je kan overnachten in woonboot De Zwerver of in een tiny wagon. Er is een speeltuin, zwemstrand en een golfbaan.

#3 Safaritenten Gooise Heide is een vakantiepark van Landal dat het prettige gevoel van buitenleven combineert met overnachten in luxe. Op dit vakantiepark in de bossen van het Gooi overnacht je in een van de luxe safaritenten die van bijna alle gemakken zijn voorzien. Alle safaritenten zijn uitgerust met comfortabele bedden, een eigen keukenblok, badkamer met toilet, zithoek en eettafel. 

Familiekamers

#1 Gooiland Hotel is gevestigd in een modern monument in het centrum van Hilversum. Er zijn familiekamers.

#2 Design B&B Naarden Vesting biedt een luxe suite met hot tub, gratis WiFi en een flatscreen-tv. 

Verder lezen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.