Bussum met kinderen | Leukste activiteiten

0

Een blog die al een hele tijd op de planning stond is deze blog over Bussum met kinderen. We zijn al een aantal keer bij deze plaats in ’t Gooi geweest en toch stond er nog niets over op Reistipsmetkids. Reden om daar snel verandering in te brengen.

In deze blog over Bussum lees je over de leukste kinderactiviteiten, wandelingen en restaurants. Mis je tips, deel die dan in de reacties.

Doen in Bussum met kinderen

Speeltuin Heidezicht

De speeltuin Heidezicht is groot, omheind en gratis toegankelijk. Er staan veel verschillende speeltoestellen en de kinderen kunnen in het zand spelen. Je hebt uitzicht op de hei en naast de speeltuin is een restaurant met terras. Het is een plek waar je uren kan zitten, of je komt er even bij na een wandeling over de hei.

Wandelen Bussumerheide

Over de Bussumerheide kan je prachtig wandelen. Wil je een uitgezette route volgen, wandel dan een van de routes van het Wandelnetwerk. Er zijn twee routes uitgezet, een van 5,5 kilometer en een van 7,5 kilometer.

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Ben je in Bussum met kinderen, dan is een bezoek aan het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek wellicht leuk om te doen. Dit centrum ligt in de buurt van Bussum. In het bezoekerscentrum zijn er voor kinderen een aantal spelletjes bedacht: het muggenvangspel, een vis vangen en de vogelgeluidenquiz. Daarnaast zijn er diverse speurtochten door het bos uitgezet.

Achter het Bezoekerscentrum vind je de Speelnatuur van OERR, een natuurspeeltuin waar kinderen hutten kunnen bouwen en met de waterpomp kunnen spelen.

Theater en filmhuis

In Bussum met kinderen kan je zowel naar het theater als naar een filmhuis. Bij Spant! zijn geregeld leuke kindervoorstellingen te zien. En het Filmhuis in Bussum draait goede kinderfilms.

Monkey Town

Wil je naar een binnenspeeltuin, dan is het tof om naar Monkey Town Bussum te gaan. Met allerlei speeltoestellen en een gedeelte voor de kleintjes.

Kindvriendelijke restaurants Bussum

Een aantal aanraders voor restaurants en cafés in Bussum met kinderen zijn:

  • Restaurant Heidezicht, naast de grote speeltuin.
  • Bij restaurant LEUK is een enorme speelkelder met allerlei speelgoed en games.
  • Lunchroom Dekselz heeft speelgoed.
  • Restaurant Brambergen ligt bij de natuurspeeltuin van Oerrr in ’s Graveland.
  • Voor koffie ga je naar Coffee Culture.

Lees verder na deze blog over Bussum met kinderen:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.