Naarden met kinderen | 11x activiteiten

0

Naarden is een eeuwenoude stad met een prachtige vesting. Het is echt de moeite waard om hierheen te gaan met het gezin! Wij komen geregeld in deze stad in Noord-Holland en delen onze tips voor een dagje Naarden met kinderen.

Als je het oude centrum verkent, dan kom je langs allerlei leuke straatjes en mooie gebouwen. Wij gaan graag koffiedrinken in het centrum bij Coffee Culture aan de Marktstraat 14.

En in het voor- en najaar kan je op een rondvaart door de grachten.

Doen in Naarden met kinderen

Vestingmuseum

We beginnen met de eerste tip en dat is die van het Vestingmuseum. Naarden staat uiteraard bekend om de vesting en dan is het leuk om daar het een en ander over te weten te komen. Als je Naarden Vesting vanuit de lucht bekijkt zie je dat dit dorp binnen een zes puntige stervorm gebouwd is. Op een van die zes punten, bij Bastion Turfpoort, staat het Vestingmuseum.

In het museum is er een openluchtgedeelte. Dit is rond de vestingwallen en daar kom je gras, trappen, ruimtes om te klimmen en te rennen en kanonnen tegen. Daarnaast zijn er een aantal ondergrondse ruimtes en voor de kinderen is er een speurtocht. Je bent hier zo een aantal uur zoet!

Andere musea in Naarden, waar wij nog niet zijn geweest, zijn het Comenius Museum en het Weegschaalmuseum.

Wandelen over de vesting

Als je klaar bent bij het museum, dan wandel je daarna over de vesting in Naarden met kinderen. Wij lopen geregeld stukken van de vesting met de kinderen. Het is hier prettig wandelen omdat er geen auto’s komen en omdat er onderweg op een aantal plaatsen speeltuinen zijn.

Kinderboerderij de Pluimgraaf

Als je wandelt over de vesting, dan kom je ook langs de Kinderboerderij de Pluimgraaf. Een bunker uit de Eerste Wereldoorlog is nu een geitenstal geworden!

Speurtocht door Naarden met kinderen

Als je het leuk vindt om Naarden met de kids te ontdekken dan kan je bij de VVV een speurtocht kopen. Deze kost € 1,50 en zorgt er wellicht voor dat de kinderen er zin in hebben en aan het lopen (of rennen) slaan.

museum Naarden

Theehuis Bos en Hei met Kabouterpad

Bij het café en theehuis Bos en Hei zit je goed op het terras. Ideaal is de speeltuin erbij, zodat je kinderen zich kunnen vermaken. Met de ligging in het bos en aan de hei combineer je een bezoek met een wandeling.

Speciaal voor kinderen is er een Kabouterpad uitgezet, vraag ernaar bij de bediening.

Speelpark Oud Valkeveen

Een blog over wat je doet in Naarden met kinderen is niet compleet zonder het te hebben over Speelpark Oud Valkeveen.

Dit park ligt in een natuurgebied, tussen Naarden en Huizen. Naast een speeltuin is er een grote speelweide, een theater en een eigen strand. Er is ook een indoor speelgedeelte en een bioscoop. In dit speelpark zijn speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden.

Naarderbos met zwemstrand

Zin om in de buitenlucht te zijn met de kids? In Naarden met kinderen ga je dan naar het Naarderbos. Hier vind je een zwemstrandje met zand, een speeltuin en er zijn wandel- en fietspaden aangelegd. Het strand is zo’n 700 meter lang en ligt aan het Gooimeer. Naarderbos Recreatiepark ligt ten zuiden van de A6, bij de Hollandse Brug.

Naarden met kinderen: wandel rond het Naardermeer

Heb je zin om te wandelen door de natuur, dan is het tof om te wandelen rondom het Naardermeer. Bij het startpunt is er een restaurant en een kleine speeltuin. Wij wandelden een route van 2,5 kilometer, langs het uitkijkpunt Muggenbult. Bij het start- en eindpunt staat een leuk restaurant (Gasterij Stadzigt) met open haard. Er is daarnaast een veel langere route van bijna 20 kilometer en er is een laarzenpad van 6,5 kilometer.

Overnachten in Naarden met kinderen

#1 In de jachthaven van Naarden kan je overnachten Marina Parcs Jachthaven Naarden. Je kan overnachten in woonboot De Zwerver of in een tiny wagon. Er is een speeltuin, zwemstrand en een golfbaan.

#2 Design B&B Naarden Vesting biedt een luxe suite met hot tub, gratis WiFi en een flatscreen-tv. 

#3 Safaritenten Gooise Heide is een vakantiepark van Landal met glamping, dat het prettige gevoel van buitenleven combineert met overnachten in luxe. Op dit vakantiepark in de bossen van het Gooi overnacht je in een van de luxe safaritenten die van bijna alle gemakken zijn voorzien. Alle safaritenten zijn uitgerust met comfortabele bedden, een eigen keukenblok, badkamer met toilet, zithoek en eettafel.

Verder lezen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.