Landal Residence Berger Duinen | Onze review met kids

Landal Residence Berger Duinen is een kleinschalig en luxe vakantiepark in Schoorl, met slechts 15 vrijstaande huizen. Wij waren in de kerstvakantie van 2023 een midweek op vakantie bij dit park en dit zijn onze indrukken!

Tijdens de kerstvakantie wilden we een aantal dagen weg, maar vanwege werk konden we niet al te ver van huis. Dus het werd de regio Alkmaar. We zochten een fijn vakantiehuis dat geschikt is voor 6 personen, het liefst met sauna. Dat vonden wij in Schoorl

Ons verblijf bij Landal Residence Berger Duinen

Bij aankomst waren we alsnog verrast over de kleinschaligheid van dit park: er zijn 14 vrijstaande huisjes, op wandelafstand van het centrum van Schoorl. Het huisje is schoon, netjes en nieuw. Ideaal voor een midweek weg in de wintermaanden. Er is een achtertuin met een overdekte veranda, barbecue en open haard, maar vanwege het winterse weer hebben ze daar geen gebruik van gemaakt.

Wij hebben een luxe huisje (dat is deze) met drie slaapkamers en twee badkamers gehuurd. De badkamer beneden is ensuite, de badkamer boven heeft dan als voordeel dat er een sauna is.

vakantiepark Schoorl

Omgeving vakantiepark & Schoorl

De omgeving van Landal Residence Berger Duinen was eigenlijk een van de belangrijke redenen waarom we kozen voor een verblijf in dit kleinschalige en luxe vakantiepark. Via de achterdeur wandelden we in een minuut of 2 naar de ingang van natuurgebied de Schoorlse Duinen. En dan kan je wandelen over de 60 kilometer aan paden om de duinen te ontdekken en ook wandel je door de bossen, heide en duinen.

Daarnaast heeft het dorp Schoorl nog meer te bieden. Ga naar de 51 meter hoge klimduin, de cafés ervoor of ga met de mountainbike het bos in. Ook zijn er allerlei winkels in het dorp.

En ook Bergen ligt vlakbij, met de vele cafés en winkels. Of ga zoals wij naar het Speelschip bij de strandopgang van Camperduin. In de zomermaanden zijn hier ook allerlei strandtenten. Verderop is ook Hargen aan Zee een aanrader, hier kom je enkel wandelend of op de fiets. En dan nog meer noordelijk ligt Callantsoog, ook een fijn dorpje aan zee.

Landal Residence Berger Duinen

Landal Residence Berger Duinen – een aanrader?

Wij vonden ons verblijf bij dit vakantiepark echt voor herhaling vatbaar. De ligging was voor ons echt ideaal: met het centrum van Schoorl op loopafstand, de klimduin en natuurlijk voornamelijk de Schoorlse duinen haast in de achtertuin.

Iedere avond ging de sauna aan en als het iets warmer was geweest, dan zaten we waarschijnlijk regelmatig bij de overdekte veranda. Wil je ertussenuit in Nederland, op een kleinschalig en luxe park met veel natuur, dan is dit echt een goede keus. Zoek je naar een vakantiepark met veel vermaak op het park, dan kan je beter voor een ander park kiezen.

Landal Berger Duinen met kinderen

Of kies je voor Landal Berger Duinen?

Landal Berger Duinen werd eerst gebouwd en ligt op ongeveer 3 kilometer afstand. Omdat dit park zo populair was, werd ervoor gekozen om Landal Residence Berger Duinen te bouwen. Landal Berger Duinen is groter dan het park in Schoorl en ligt dichterbij het plaatsje Bergen. Als je de huissleutel haalt op de dag van aankomst, en wegbrengt op de dag van vertrek, ga je naar de receptie van dit park.

Vakantiepark Landal Berger Duinen is zoals gezegd een stuk groter en daarnaast is er een receptie met een heel klein winkeltje. Buiten is een grote speeltuin. Vanwege de grootte van het park en de speeltuin is de kans op dit park groter dat jouw kinderen een speelmaatje vinden. Het nadeel van dit park vind ik de ligging. Vanaf “ons park” wandel je de Schoorlse Duinen via een pad achter het huis in en vanaf de voorkant wandel je over de stoep naar het centrum van Schoorl. Vanaf Landal Berger Duinen zijn de voorzieningen en duinopgangen net wat minder snel of gemakkelijk bereikbaar, vond ik dan!

Al met al is er volgens ons geen verkeerde keus als je naar Landal park in de buurt van Schoorl en Bergen wilt! Wij hadden een heel goed verblijf bij Landal Residence Berger Duinen. Boek hier jouw verblijf!

Buitencentrum Schoorl met kinderen
vakantie Landal Schoorl

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën