10x Kindvriendelijke stedentrips | Leukste steden Europa

Kindvriendelijke stedentrips in Europa zijn zo leuk! Als je Parijs, Londen en Kopenhagen al gezien hebt, of gewoon wat speciaals wilt, dan zit je hier goed. Wij delen een aantal tips voor een stedentrip met het gezin.

Nu is er absoluut niets mis met een weekendje Parijs, Berlijn of Londen. Maar soms wil je gewoon eens een klein beetje buiten de gebaande paden gaan. Dat herkennen wij! Dit zijn onze tips voor kindvriendelijke stedentrips waar je wellicht niet direct aan gedacht had.

Hasselt

Inspiratie voor kindvriendelijke stedentrips

Hasselt

We beginnen in België. Hasselt ligt in Belgisch Limburg en deze stad is minder bekend dan Leuven, Gent, Antwerpen, Brugge en Brussel. En dat is zonde, want Hasselt heeft voor gezinnen zoveel te bieden.

Met bijvoorbeeld Abdijsite Herkenrode met de sprookjesachtige tuin, waarin diverse gezinszoektochten zijn uitgezet. En Villa Verbeelding, dat de creativiteit laat stromen. Plopsa Indoor mogen we uiteraard niet overslaan bij de tips voor deze kindvriendelijke stad. Lees al onze tips voor Hasselt met kinderen.

Palma de Mallorca

Als je aan een stedentrip in Spanje denkt, dan denk je waarschijnlijk aan Barcelona, Malaga, Sevilla, Valencia of Madrid. Palma de Mallorca komt wellicht niet zo snel bij je op. En dat is jammer, want Palma de Mallorca is de hoofdstad van het prachtige eiland Mallorca. En dat is al de eerste reden om naar deze stad te gaan: vanwege de perfecte combinatie van een stad en de natuur op het eiland. Laten we dan de stranden ook niet vergeten.

Daarnaast is de stad zo mooi en gezellig: er zijn overal leuke terrasjes, smalle straatjes, speeltuinen. Tot laat op de avond zie je gezinnen op straat.

Rouen

Naar Frankrijk voor een stedentrip, welke steden zijn aanraders voor kindvriendelijke stedentrips? Op plek 1 staat dan Parijs. Daarna komen waarschijnlijk Lille, Bordeaux, Lyon en Nice. Rouen staat heel waarschijnlijk niet in dat rijtje, wellicht heb je nog niet van die stad gehoord.

En dan is jammer, want Rouen met kinderen bezoeken is echt top! Deze stad, ten westen van Parijs, heeft veel leuke activiteiten te bieden voor gezinnen. Met mijn kinderen bracht ik 3 dagen door in deze stad. We wandelden overal heen, de stad is best compact en wij maakten ook wel aardig wat meters. Met kindvriendelijke musea, een stadspark, botanische tuin, mooie wijken en een Panorama XXL ben je hier wel even zoet.

Maagdenburg

Een stedentrip in Duitsland, dan denk je waarschijnlijk al snel aan Keulen, Düsseldorf of Berlijn (deze vind je ook allemaal op Reistipsmetkids, gebruik daarvoor de zoekfunctie!), maar er zijn natuurlijk veel meer leuke steden. Osnabrück, Hannover en Duisburg onder andere.

Maar wij kiezen in dit overzicht voor Maagdenburg, de stad die blogger Sigrid onlangs verkende met haar dochter.

Waarom je naar Maagdenburg met kinderen gaat? Omdat het een hele diverse stad is volgens Sigrid: zowel kunstliefhebbers als gezinnen, iedereen kan hier terecht. Het is een stad met ontzettend veel mogelijkheden.

Onder andere het poppentheater, de dierentuin en het grote doe-park Elbauenpark wil je niet missen tijdens je stedentrip Maagdenburg met kinderen.

Grüne Zitadelle
Maagdenburg

Bern

Bern, een van mijn lievelingssteden. Deze Zwitserse stad is prachtig, echt prachtig. En tegelijkertijd nog best onbekend. Natuurlijk, je kent de stad Bern zeer waarschijnlijk wel van naam. Maar weet je ook hoe mooi de stad is? Met de blauwe rivier de Aare die door de stad kronkelt.

Bern met kinderen bezoek je omdat de stad zo leuk is, zeker in de zomer. Zwemmen in de rivier de Aare (alleen als ze echt goed kunnen zwemmen en sterk zijn, want er staat stroming), of zwemmen in het naastgelegen zwembad.

Ga op zoek naar de beren en speel in de waterfontein op de Bundesplatz. En haal een Käsekuechli bij de Migros, mijn lievelings!

Turijn

Turijn is vaak een stad die wordt gepasseerd op weg naar een vakantieoord. En dat is zonde Blogger Laura deelde dat ze aangenaam verrast waren door de mooie binnenstad en het ontzettend kindvriendelijke karakter van de stad.

Ideaal is dat er op een aantal plekken in de stad beperkte verkeerszones zijn. Hierdoor rijden daar weinig auto’s en is het prettig rondlopen met kinderen. Ook is het leuk dat er op meerdere plekken in de stad borden zijn waarop staat dat families welkom zijn en zelfs voorrang krijgen.

Leuk aan Turijn is dat er allerlei musea zijn en andere kinderactiviteiten. Een hele leuke stad die niet voor niets staat in het overzicht van kindvriendelijke stedentrips. Lees onze tips voor kindvriendelijk Turijn.

Oslo

Van Zuid-Europa gaan we naar het noorden van Europa, naar Noorwegen. Hoofdstad Oslo blijkt verrassend leuk en Marilyn zei: trek er toch zeker 2 dagen voor uit. Marilyn schreef over Oslo met kids bezoeken: “Oslo is een bruisende stad met prachtige architectuur, tientallen musea en de stad heeft nog zoveel meer te bieden.”

Oslo bereik je gemakkelijk met de auto, per boot of met het vliegtuig. De plannen voor 2019 zijn om de stad verder autoluw te maken en om meer fietspaden aan te leggen.

Bezoek bijvoorbeeld het Akerhus Festning, dat is het kasteel dat ter inspiratie diende voor het kasteel uit Frozen. Ook zijn er leuke musea als het Munch museum. Achter het Astrup Fearnley Museum vind je in de zomermaanden een stadsstrand.

Salzburg

Blogger Nicole was afgelopen jaar met haar gezin in Salzburg. Toen ik de foto’s zag dacht ik: daar wil ik ook heen. En later, toen ik de blog las, dacht ik weer: daar wil ik ook heen! Salzburg, Oostenrijk, is minder bekend als stedentrip dan hoofdstad Wenen. Evengoed is een stedentrip Salzburg ontzettend leuk!

Nicole schreef erover: “Salzburg is een relatief kleine stad, met name in de Altstad is alles op loopafstand. Het is een heerlijke stad om doorheen te wandelen, met een aaneenschakeling van grote en kleine pleinen. Prachtige fonteinen, indrukwekkende kerken en bijzondere kunst.”

Er is veel te doen in deze stad, ook voor gezinnen. Zo bezochten ze onder andere de tuinen van Schloss Mirabell, het geboortehuis van Mozart, het natuurmuseum en de hilarische Wasserspiele van Schloss Hellbrunn.

Salzburg

Boekarest

Boekarest, Roemenië. Een stad waar we eigenlijk niet aan dachten totdat we een uitnodiging kregen om deze stad te ontdekken. Blogger Iris ging op reis en vertelde over deze stad:

“Boekarest is een stad vol geschiedenis en historie, je kunt je verliezen in de verhalen over geschiedenis van de stad. De stad staat vol indrukwekkende gebouwen, je kunt je blijven verbazen over de mooie bouwstijlen en de interieurs vol pracht en praal.” Maar is de stad ook leuk om met kinderen te ontdekken, is het echt een tip voor de minder bekende kindvriendelijke stedentrips? Zeker, er zijn heel wat leuke kinderactiviteiten in Boekarest. Zo is er een openluchtmuseum, een kinderboerderij en een avonturenpark. Bijkomen van alle indrukken doe je in een van de mooie stadsparken of in het zwembad Therme.

York

Engeland, dan denk je al snel aan Londen. De hippe, grote, drukke stad. Maar Engeland heeft (veel) meer te bieden. In deze blog richten we ons op York. Leuk aan York is dat je er ook met de boot kan komen: stap in Rotterdam of Zeebrugge op de boot naar Hull. Vanaf daar reis je met de trein verder. Onlangs verscheen ons artikel over York met kinderen, nadat de dochter van Jessica er was met een vriendin.

York blijkt een prachtige oude stad. In het centrum wil je sowieso de kathedraal en de stadsmuren zien. Deze stad diende als inspiratie voor Harry Potter! Ben je fan, ga dan naar The Shambles: deze straat diende namelijk ter inspiratie van de Wegisweg. Zijn je kinderen wat ouder? Ga dan ’s avonds mee met de Ghost Trail, op avontuur door de stad. In de zomermaanden is er een enorm doolhof, dat is ook voor jongere kinderen leuk.

York

Meer kindvriendelijke stedentrips

Meer dan voldoende kindvriendelijke stedentrips in Europa dus! Maar er zijn nog zoveel meer steden te bedenken die niet bovenaan ieders lijst staan. Denk aan Belgrado, Sofia, Tirana, München, Bilbao en Zaragoza. Naar welke stad wil jij graag met je kinderen?

Nog meer tips nodig voor een stedentrip? Bekijk deze lijst ter inspiratie en lees de tips voor familiereizen in Europa.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.