Dublin met kinderen – 12 unieke tips!

De leukste kinderactiviteiten in Dublin

0

Marta woont met haar man en hun kind in Dublin. Wat je doet in Dublin met kinderen deelt zij in deze blog!

In deze blog over Dublin met kinderen lees je:

  • Waarom Dublin ideaal is voor een kindvriendelijke stedentrip
  • Waarom je de straatartiesten wilt zien en horen
  • Welke stadsparken je wilt bezoeken met je kinderen
  • Waar je zeehonden kan zien in het wild
  • Wat de kindvriendelijke musea zijn
  • Hoe je Vikingstad Dublin met kinderen ontdekt

Dit is er te doen in Dublin met kinderen

Dublin is een kindvriendelijke stad en daarom ideaal voor een stedentrip. De stad is niet al te groot, gemakkelijk te voet te verkennen en er is heel veel te doen. Dublin met kinderen bezoeken is niet alleen een goed idee voor een stedentrip; je kan de stad als uitvalsbasis gebruiken om meer van Ierland te ontdekken.

Ik ben erg blij dat Dublin mijn thuis is. Twaalf jaar geleden ben ik hierheen verhuisd en mijn kinderen zijn in deze stad geboren. Wij gaan er graag op uit in onze stad en als we er zin in hebben doen we alsof we toeristen zijn.

trinity-college-dublin

De favoriete activiteiten van mijn kinderen in Dublin

1. Straatartiesten

Ierland staat wereldwijd bekend om de muzikale tradities. De meest authentieke optredens zijn met name te vinden in de traditionele pubs. In het centrum van Dublin kan je wel heel wat straatartiesten en straatbands vinden. Hun geluiden geven de straten sfeer!

2. Grafton street

Wij vinden Grafton street hiervoor de leukste straat. Deze straat is een van de commerciële straten van Dublin en is leuk om te ontdekken met kinderen. Er zijn heel veel winkels, waaronder een Disneywinkel, en restaurants. Met name in het weekend staan er overal straatartiesten.

Als je doorloopt ben je binnen een paar minuten door deze straat heen. Maar in het weekend, en zeker met kinderen op sleeptouw, ben je er zo een dag zoet. Als je geluk hebt zijn er acrobaten hun toeren aan het uithalen, spelen er studenten van het conservatorium en staat er op iedere straathoek een soloartiest of een band de bekende en minder bekende nummers te spelen.

In Grafton street is er één ding niet: Stilte! Maar als je op zoek bent naar kindvriendelijk vermaak, dan moet je hier echt zijn.

3. Stadsparken in Dublin

Dublin is een hele groene stad en veel parken zijn leuk om met kinderen heen te gaan. In het centrum is het bekendste park St Stephen’s green. Mijn kinderen komen hier graag. Dit park grenst aan Grafton street, leuk dus om de straat en het park allebei te bezoeken. Daarnaast is het park, gezien de ligging, een ideale plek om bij de komen van het verkennen van de stad.

Net iets buiten het centrum ligt het prachtige Phoenix park. Dit staat bekend als een van de grootste stadsparken van Europa. In dit park ligt de dierentuin van Dublin, fietspaden en grote grasvelden waar je kan picknicken en voetballen. In dit park worden ook veel evenementen georganiseerd, zoals yoga lessen, familie activiteiten en leuke hardloopwedstrijden.

Naast deze twee grote en bekende parken, zijn er nog heel wat andere parken. In de meeste parken staat een goed onderhouden speeltuin. In het centrum van Dublin vind je onze favoriete speeltuin bij Merrion square, Marley park en St. Anne’s park dat vlakbij de kust ligt.

4. Dierentuin van Dublin

De dierentuin, die ligt in het Phoenix park, is zeker een aanrader als je op stedentrip in Dublin bent met het gezin.

5. Zeehonden kijken in Howth

Als we een dagje weg gaan, kiezen de kinderen graag voor het uitje naar Howth. Dit voormalige vissersdorpje is onderdeel geworden van Dublin. Het is vooral populair bij de kinderen vanwege de harige bewoners: zeehonden.

6. Kindvriendelijke musea Dublin

Er zijn een aantal musea in Dublin die leuk zijn met kinderen van alle leeftijden. Het meest populaire museum is Imaginosity, Dublins kindermuseum. Dit museum is dé manier om spelenderwijs te ontdekken. De kinderen kunnen spelen dat ze in een supermarkt, postkantoor of restaurant werken. Ook kunnen ze huizen bouwen met blokken en een hijskraan en er is een simulator waardoor het lijkt alsof ze echt in een auto rijden.

Het Natuurhistorisch museum, in het centrum van de stad, wordt door de inwoners van Dublin ook wel “de dode dierentuin” genoemd. Het museum is niet direct ingericht op kinderen. Mijn kids komen er evengoed aan vanwege de prachtige dingen die ze kunnen zien en de opgezette dieren.

Ben je met kleine kinderen op stedentrip in Dublin, dan kan je ook goed terecht bij Imma. Dit is het museum voor moderne kunst. Naast de mooie tentoonstellingen is er een goed café met een speeltuin. Ideaal voor peuters en kleuters.

7. Ontdek Vikingstad Dublin

Dublin heeft een lange geschiedenis als Vikingstad. Op een aantal manieren kunnen kinderen in aanraking komen met deze geschiedenis. De beste manier is door Dublinia, het Vikingmuseum, te bezoeken. Het is een klein museum waarin het oude Dublin is nagebouwd. Je kan je verkleden als een Viking, je leert over hun alfabet, bekijkt hun tenten en wandelt door de middeleeuwse stad. Het is erg vermakelijk, ook voor volwassenen.

Een andere leuke manier om meer te weten over de Vikingen is met de Viking splash tour. Dit is een sightseeing tour waarmee je de stad op de allerleukste manier ontdekt: met een amfibische Vikingboot! Je rijdt dwars door de stad en daarna zie je Dublin vanaf het water!

Nog meer tips voor Dublin met kinderen

Deze activiteiten zijn slechts een aantal van onze favoriete dingen om te doen in Dublin met kinderen. Ik hoop dat ik je heb laten zien hoe leuk deze stad is voor een stedentrip. Wil je meer lezen over Dublin bezoeken met het gezin? Bekijk dan mijn gids over kindvriendelijk Dublin.

Marta is een Italiaanse expat die woont in Ierland en is een family travel blogger op www.learningescapes.net  Ze heeft een passie voor reizen. Gewapend met veel koffie en een gezonde dosis nieuwsgierigheid reist zij met haar man en twee jonge kinderen, nu 4 en 6, door Europa en daar buiten. Ze zoeken altijd naar echte ervaringen en reizen bij voorkeur in een rustig tempo. Zij deelt in deze blog haar tips voor Dublin met kinderen.

learning-escapes-explores-dublinia

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.