Turijn met kinderen | 10 Tips voor activiteiten

0

Wat is er te doen in Turijn met kinderen? Blogger Laura deelt haar tips voor deze mooie, Italiaanse stad.

Turijn wordt door veel mensen voorbijgereden, op weg naar andere mooie Italiaanse oorden. Toen wij de stad onlangs bezochten, waren wij aangenaam verrast over de mooie binnenstad en het ontzettend kindvriendelijke karakter! Daarom deel ik 5 redenen waarom je met kinderen naar Turijn zou moeten gaan!

Het leukste van Turijn met kinderen

1. Museo Egizio

Het moderne gebouw van het Egyptisch Museum in Turijn ligt midden in het centrum van de stad. Hier zie je een indrukwekkende collectie van de mooiste kunstschatten uit het oude Egypte. Bekijk mummies, verschillende sarcofagen, grote beelden, en een nabootsing van een ingang van een piramide waar je in kunt.

Er zijn audiogidsen met speciale familie rondleidingen, maar die zijn niet in het Nederlands beschikbaar. Wel in bijvoorbeeld Engels of Frans.

Het museum heeft een speciale plattegrond voor kinderen, waardoor het ook zonder audiogids goed te bezoeken is. Dit museum is echt een aanrader en je kunt hier rustig een paar uur doorbrengen.

2. De Glazen Lift

De naam “de glazen lift” doet natuurlijk denken aan de titel van een kinderboek, en zo voelde het ook even. In het meest bekende gebouw van Turijn, de Mole Antonelliana, waar het Filmmuseum van de stad in is gevestigd, is een panoramische, glazen lift.

Deze lift is nog indrukwekkender omdat hij dwars door het midden van het koepelvormige gebouw gaat. Niet gevreesd, een personeelslid van het gebouw reist mee naar boven. Eenmaal boven aangekomen, kun je genieten van het uitzicht over de stad en de bergen die eromheen liggen.

3. Beperkte verkeerszones

Rondlopen in een stad met kinderen kan soms wat stressvol zijn. In het centrum van Turijn zijn echter meerdere zones waarin slechts in beperkte mate auto’s worden toegestaan, bijvoorbeeld alleen voor bewoners.

Dat maakt dat er minder herrie is, en dat je als ouders wat meer ontspannen rond kunt lopen. Op de meeste mooie pleinen met terrasjes is natuurlijk sowieso maar weinig of geen verkeer.

4. Families welkom

Op meerdere plekken in de stad zagen wij borden dat families welkom waren en zelfs voor mochten als er een rij zou staan voor bijvoorbeeld een museum.

Op de borden gaven ze aan dat ze plek hadden voor kinderwagens en dat ze uitgerust waren met verschoningstafels en een ruimte voor moeders om rustig baby’s te voeden!

5. Overdekte straten, flaneren, antipasti en ijs

Het centrum van Turijn heeft vele overdekte straten. Handig als het eens regent, maar ook gezellig, want in deze overdekte straten kun je lekker flaneren en winkelen. Ook zitten er onder deze arcades vele gelateria met natuurlijk de lekkerste ijsjes.

Aan het eind van de middag wordt hier door alle restaurants en bars indrukwekkende hoeveelheden antipasti tevoorschijn getoverd! Je kunt dan ergens lekker op een terrasje zitten met een drankje en een selectie antipasti!

Extra tips voor Turijn met kinderen

In de blog over Piemonte met kinderen worden ook een aantal kinderactiviteiten in Turijn aangeraden.

6. Neem het rode treintje en ga de bijna 700 meter hoge heuvel op naar de Superga basiliek.

7. Bijzonder is het om het ondergrondse gangenstelsel te verkennen bij het museum Pietro Micca.

8. Het automuseum is zeker een aanrader als je met kids op vakantie bent.

9. Vergeet de lijkwade niet!

10. Blogger Alyt woonde twee jaar in de buurt van Turijn en kocht er haar favoriete chocolaatjes. Het allerbekendste chocolaatje is in de vorm van een langwerpige piramide en gewikkeld in een gouden papiertje.

Als je van de zomer met de auto naar Italië gaat, dan raad ik een bezoek aan Turijn met kinderen zeker aan.

Turijn met kinderen combineren?
De Franse regio Savoie ligt vlakbij
Of rijd door en bezoek de Cote d’Azur met het gezin

Turijn met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.