TURIJN met kinderen | 15x Kinderuitjes

0

Wat is er te doen in Turijn met kinderen? Deze stad in het noorden van Italië is nog niet zo bekend voor een stedentrip. Een van de gastbloggers was er met gezin en deelt haar tips voor deze mooie stad.

Turijn wordt door veel mensen voorbijgereden, op weg naar andere mooie Italiaanse oorden. Toen wij de stad onlangs bezochten, waren wij aangenaam verrast over de mooie binnenstad en het ontzettend kindvriendelijke karakter! Daarom deel ik mijn redenen waarom je met kinderen naar Turijn zou moeten gaan!

3x Daarom naar Turijn met kinderen

Beperkte verkeerszones

Rondlopen in een stad met kinderen kan soms wat stressvol zijn. In het centrum van Turijn zijn echter meerdere zones waarin slechts in beperkte mate auto’s worden toegestaan, bijvoorbeeld alleen voor bewoners. Dat maakt dat er minder herrie is, en dat je als ouders wat meer ontspannen rond kunt lopen. Op de meeste mooie pleinen met terrasjes is natuurlijk sowieso maar weinig of geen verkeer.

Families welkom

Op meerdere plekken in de stad zagen wij borden dat families welkom waren en zelfs voor mochten als er een rij zou staan voor bijvoorbeeld een museum. Op de borden gaven ze aan dat ze plek hadden voor kinderwagens en dat ze uitgerust waren met verschoningstafels en een ruimte voor moeders om rustig baby’s te voeden!

Overdekte straten, flaneren, antipasti en ijs

Het centrum van Turijn heeft vele overdekte straten. Handig als het eens regent tijdens je bezoek aan Turijn met kinderen. Evengoed ook gezellig, want in deze overdekte straten kun je lekker flaneren en winkelen. Ook zitten er onder deze arcades vele gelateria met natuurlijk de lekkerste ijsjes. Aan het eind van de middag wordt hier door alle restaurants en bars indrukwekkende hoeveelheden antipasti tevoorschijn getoverd! Je kunt dan ergens lekker op een terrasje zitten met een drankje en een selectie antipasti.

Turijn met kinderen

Turijn met kinderen | Leukste Kinderactiviteiten

Museo Egizio

Het moderne gebouw van het Egyptisch Museum in Turijn ligt midden in het centrum van de stad. Hier zie je een indrukwekkende collectie van de mooiste kunstschatten uit het oude Egypte. Bekijk mummies, verschillende sarcofagen, grote beelden, en een nabootsing van een ingang van een piramide waar je in kunt.

Er zijn audiogidsen met speciale familie rondleidingen, maar die zijn niet in het Nederlands beschikbaar. Wel in bijvoorbeeld Engels of Frans. Het museum heeft een speciale plattegrond voor kinderen, waardoor het ook zonder audiogids goed te bezoeken is. Dit museum is echt een aanrader en je kunt hier rustig een paar uur doorbrengen.

De Glazen Lift

De naam “de glazen lift” doet natuurlijk denken aan de titel van een kinderboek, en zo voelde het ook even. In het meest bekende gebouw van Turijn, de Mole Antonelliana, waar het Filmmuseum van de stad in is gevestigd, is een panoramische, glazen lift.

Deze lift is nog indrukwekkender omdat hij dwars door het midden van het koepelvormige gebouw gaat. Niet gevreesd, een personeelslid van het gebouw reist mee naar boven. Eenmaal boven aangekomen, kun je genieten van het uitzicht over de stad en de bergen die eromheen liggen.

Valentino Parc

Het Valentino Parc is eigenlijk het stadspark van de stad. Geniet van de rust, er zijn fonteinen en er is een speeltuin voor de kids.

Dierentuin Zoom Torino

Zoom Torino is een ‘Bioparco’ in Italië, met 80 verschillende diersoorten in 9 verschillende leefomgevingen. Bij Zoom Torino kun je in de territoria van de dieren komen en worden er natuurlijke grenzen gebruikt in plaats van hokken en kooien. De dierentuin ligt in Cumiana, vlakbij Turijn.

National Cinema Museum

Het National Cinema Museum is deels interactief en je komt er van alles te weten over film: van hoe het ontstaan is tot nu. Vergeet niet om naar boven te gaan, naar het panoramadak voor een uitzicht over de stad.

Lijkwade

Vergeet de lijkwade niet tijdens je bezoek aan Turijn met kinderen. Dit is een eeuwenoude relikwie binnen het katholicisme.

Chocolade

Blogger Alyt woonde twee jaar in de buurt van Turijn en kocht er haar favoriete chocolaatjes. Het allerbekendste chocolaatje is in de vorm van een langwerpige piramide en gewikkeld in een gouden papiertje.

Meer uitjes Turijn met kinderen

  • Neem het rode treintje en ga de bijna 700 meter hoge heuvel op naar de Superga basiliek.
  • Bijzonder is het om het ondergrondse gangenstelsel te verkennen bij het museum Pietro Micca.
  • Als je met oudere kinderen naar Turijn gaat dan is het Egyptische museum een aanrader: er zijn echte mummies te zien.
  • Het automuseum is zeker een aanrader als je met kids op vakantie bent. Vooral als jullie gek zijn op auto’s.
  • Net buiten de stad ligt het Venaria Reale Palace, een gerenoveerd kasteel met prachtige tuinen. Je kan er ook een korte gondelvaart maken.

Turijn met kinderen | Vakanties en overnachten

Bereikbaarheid Turijn met kinderen

Turijn bereik je snel met het vliegtuig, tickets koop je via Skyscanner.

Ga je met de eigen auto, lees onze tips voor tussenstops naar Italië.

Familiehotels in Turijn met kinderen

Wat zijn de kindvriendelijke accommodaties in en om de stad? Er zijn natuurlijk veel opties, dit zijn onze tips!

  1. Rivoli Hotel is ideaal als je met de auto op weg bent en een tussenstop bij Turijn wilt maken. Het hotel ligt iets buiten de stad, maar je kan er wel gratis parkeren en er is een groot buitenzwembad. Je pubers waarderen de gratis WiFi waarschijnlijk.
  2. Ook Liberty Apartment scoort goed: er zijn twee slaapkamers en je kan er parkeren. Wederom met WiFi.
  3. Echt centraal in de stad vind je het appartement Heart of Turin, met een slaapkamer en een goed uitzicht over de stad.
  4. Nel Verde Holiday Home heeft een buitenbad en een kinderspeelplaats.

Als je van de zomer met de auto naar Italië gaat, dan raad ik een bezoek aan Turijn met kinderen zeker aan.

Turijn met kinderen combineren?
De Franse regio Savoie ligt vlakbij
Lees over Genua met kinderen
Of rijd door en bezoek de Cote d’Azur met het gezin

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.