Lissabon met kinderen – 15 Kinderactiviteiten

0

Waarom ga je naar Lissabon met kinderen? En wat zijn de leukste kinderactiviteiten in Lissabon? Wij delen onze tips!

Daarom naar Lissabon met kinderen

Lissabon bereik je in zo’n 2,5 uur vliegen. Daarnaast kan je heel goed uit eten in Portugal en zijn je kids ook hartstikke welkom. De prijzen zijn zeer bescheiden. En de Portugezen zijn super kindvriendelijk.

Het weer is zeer aangenaam omdat de stad vlakbij de zee ligt. Wij waren in de laatste week van augustus in Portugal. Als je een wat rustigere stedentrip wilt, ga dan bijvoorbeeld in mei, september of oktober.

Kinderactiviteiten in Lissabon

1. Tram 28

Maak het jezelf makkelijk als je met (jonge) kids op stap gaat. Omdat de stad op zeven heuvels is gebouwd, is het heel veel klimmen.

De stad makkelijker ontdekken met kids kan op veel manieren. Natuurlijk kan dit met de welbekende tram 28. Wij zagen tram 28 rijden, aan het eind van de dag. Dan zit de tram bomvol en moet je oppassen voor zakkenrollers. Als je met tram 28 wilt gaan, wat wel iconisch is voor de stad, ga dan heel vroeg op de stad.

2. Huur een TukTuk

In het vliegtuig ontmoetten wij een gezin dat een week in Lissabon was. Zij huurden een TukTuk met bestuurder en betaalden € 70, – voor vijf kwartier. Het leuke was dat ze veel van de stad zagen, persoonlijke uitleg kregen en dat hun kinderen niet vermoeid raakten.

3. Hop On Hop Off – in en om de stad

Minder origineel maar wel zo makkelijk is de hop on, hop off bus. Er is keuze uit verschillende routes en er is ook een optie dat je de omgeving van de stad ziet.

Direct boeken? Bekijk dan de stedentrips Lissabon!

Tram 28 Lissabon
Tram 28

4. De uitzichtpunten

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels en dat betekent dat er heel veel mooie uitzichtpunten zijn.

Wij gingen naar de Park Bar: een hip café bovenop een parkeergarage. Mijn tip, ga hier niet om 7 uur ’s avonds heen met kids. Het zit dan stampvol met hippe mensen.

Waarom je er wel komt is voor de uitzichten. Het café zit op de zesde verdieping, op de vijfde verdieping heb je ook al een heel mooi uitzicht. Alleen dan zonder al die jonge, hippe mensen bij elkaar.

Visit Portugal maakte een overzicht van mooie uitzichtpunten in de stad.

5. Quiosques / kiosken

Overal in Portugal zie je ze: de Quiosques. Een budget variant van de cafés en restaurants. Heb je er veel keus? Nee, een simpele sandwich met kaas of ham, koffie, thee en dranken plus wat versnaperingen is wat ze meestal bieden.

Maar over het algemeen zit er een terrasje bij en ligt de Quiosque op een gunstige plek. Bij een park, op een plein of naast een speeltuin. Wij zaten er daarom graag. LisbonLux maakte een overzicht van de 30 leukste in Lissabon. Doe er je voordeel mee, want ze zijn echt leuk.

6. Gebakjes

Overal in Portugal koop je ze: de zoetigheden. De Portugezen zijn dol op gebak. Ga naar een café, bestel wat te drinken en neem er een taartje bij. Doen als de Portugezen? Bestel dan een Pastéis de nata.

7. Straatartiesten

De straatartiesten op Rua Augusta moet je bewonderen als je met je kinderen in Lissabon op stedentrip bent. Ga er dan ook even op een terrasje zitten.

kindvriendelijk Lissabon

8. Castelo de Sao Jorge

De volgende tip is dat je tijdens je stedentrip in Lissabon met kinderen naar Castelo de Sao Jorge gaat. Dit is een groot kasteel, met prachtig uitzicht over de stad. Je kinderen spelen er riddertje en de volwassenen genieten van het uitzicht.

9. Met de lift

Ga met de lift omhoog naar een uitkijktoren. Dit kan met de Elevador de Santa Justa. Vervolgens kan je over een stalen wandelpad lopen, wat met kleine kinderen toch wel wat spannend is. Onze tip is om vroeg op de dag te gaan, voordat het druk wordt.

10. De toren van Belem

Ga naar de toren van Belem. Deze toren ligt iets buiten het centrum. Onze kinderen genoten van het spelen in het park.

11. Jardim Zoológico de Lisboa

De dierentuin wil je niet missen als je met je gezin in Lissabon bent. Er zijn bijna 300 soorten dieren. Leuk is dat je soms het gevoel hebt dan je in een oerwoud rondloopt. Voor de kids is er uiteraard voldoende speelgelegenheid. 

12. Parque Eduardo VII

Dit park ligt op een helling en is prachtig onderhouden. Het is een heerlijke break van het wandelen door de drukte van de stad. Je hebt uitzicht over de rivier de Taag. 

13. Oceanário de Lisboa

Het aquarium van Lissabon is het grootste aquarium van Europa. Absoluut een aanrader om te bezoeken!

14. Wetenschapsmuseum

In dit wetenschapsmuseum, Pavilhão do Conhecimento, ontdekken de kinderen door middel van proeven. Het museum is leuk voor kinderen die in groep 3 of hoger zitten. Ideaal is dat je kaartje de hele dag geldig is. Loop dus gerust later op de dag nog eens binnen. 

15. Kidzania

In Kidzania kunnen de kinderen allerlei beroepen beoefenen. Tandarts, leraar of politieagent: de kids zijn hier de volwassenen. 

Wat zijn jouw tips voor Lissabon met kinderen?  
Helemaal enthousiast? Bekijk dan de stedentrips Lissabon!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.