7x Silves met kinderen | Uitjes in de Algarve

0

Tijdens onze rondreis door Spanje en Portugal verbleven we een aantal dagen in Silves met kinderen. Wat we deden in dit stadje in de Algarve deel ik in deze blog.

We waren in de winter in Portugal. Omdat ik nog nooit in de Algarve was geweest stond dat hoog op mijn verlanglijst. Een verblijf in de buurt van een van de stranden leek me niet evident: het was toch wat aan de koude kant voor dagen op of in de buurt van een strand.

Daarom Silves met kinderen

Ik zocht naar een charmant dorpje met voldoende mogelijkheden zodat we niet steeds in de auto moesten stappen. We kwamen uit in Silves, en we verbleven een fantastische AirBnB (neem via deze Facebookpagina direct contact met hem op, hij spreekt onder andere Engels, Frans en Nederlands). Grote tuin, open haard, twee slaapkamers, grote woonkamer, een super douche en dan allerlei leuke bezienswaardigheden op loopafstand. Ik deel over ons verblijf in Silves met kinderen.

Andere opties om te overnachten in het centrum van de stad? Via Booking.com zijn er allerlei mogelijkheden, ook appartementen met zwembad!

Vakantie Silves met kinderen

Het is een hele leuke en gezellige stad die vooral bekend staat om het kasteel. Maar ook het gezellige centrum, dat nog geen massatoerisme uitstraalt, verdient een bezoek als je op vakantie in de Algarve bent. Wel alvast een waarschuwing voor iedereen die op slippers loopt: de stenen zijn ontzettend glad dus pas op.

Silves kasteel

Tips voor Silves met kinderen

Kasteel

Wij begonnen ons bezoek aan Silves met kinderen met het bezichtigen van het kasteel. Het kasteel is gebouwd in de zevende eeuw, de rode vestingswerken komen uit de twaalfde eeuw.

We hadden verwacht dat we het kasteel in een uurtje wel gezien hadden, maar het werd een bezoek van 4 uur. In het kasteel begonnen we met een ronde over de muren. Je geniet dan van de mooie uitzichten over de omgeving en de stad. Vervolgens wandelden we ook over de binnenruimte, waar archeologische opgravingen zijn. Ook kan je naar beneden waar een kleine tentoonstelling is.

Uiteindelijk bleven we een hele tijd in het kasteel: de kinderen speelden Mario en Bowser na en wij zaten aan de ijskoffie bij het café.

Je bereikt het kasteel via de stad. Er is een grote parkeerplaats aan de achterkant van het kasteel. Vanaf hier is een wandelpad omhoog naar de achterkant van het kasteel. Deze route nemen heeft geen zin: de deur is dicht en het houten vlonder pad is slecht onderhouden. Als je dan verder om het kasteel wandelt kom je niet bij de ingang, dus wandel eerst richting het centrum.

Museum voor Archeologie

Met een ticket voor het kasteel bezoek je, als je wilt, zowel het kasteel als het Museum voor Archeologie, wat vlakbij het kasteel ligt. Vooral de waterput is bijzonder. Het is een klein museum en je bent er in een half uur wel doorheen.

Speeltuin Silves

Stadspark

Wij wandelden een stuk langs de rivier, onderaan in de stad. Daar kwamen we het café Chapim Cafetaria Lounge Bar tegen. Het leukste hier is dat deze grenst aan een speeltuin. De kinderen hebben hier gespeeld terwijl wij koffie dronken op het terras.

Iets verderop vind je het (overdekte) zwembad en er is ook een gratis buiten fitness.

Wandelen in de heuvels

Heerlijk aan deze stad is dat je zowel het gezellige centrum hebt als mooie wandelgebieden om de stad heen. Als je wilt kan je in een dag naar de bergen van Monchique wandelen, dat is een tocht van ongeveer 30 kilometer.

Met onze jonge kinderen hielden we het wandelen beperkt tot de heuvels direct achter het dorp. Achter de Escola Secundária, de middelbare school, liepen we de heuvels in en we kwamen achter het kasteel weer uit.

Wandelen Algarve

Overige bezienswaardigheden Silves met kinderen

Is het niet al te warm, dan raad ik aan om nog even door de stad te struinen. Je komt op veel plekken mooie bezienswaardigheden tegen. Het kasteel noemde ik al. Deze bezienswaardigheden zijn ook de moeite waard:

  • Ponte Velha: de mooie 15e eeuwse brug;
  • Mercado Municipal, de dagelijkse markt;
  • de kathedraal;
  • het stadhuis.

Kindvriendelijke restaurants

Er zijn in deze stad heel wat leuke restaurants, we delen een aantal tips!

  • Café Inglês is vaak zo populair dat je er moet reserveren. Pizza’s, taartjes en een dakterras. Absoluut de moeite waard.
  • Chapim Cafetaria Lounge Bar ligt direct naast een leuke speeltuin.
  • Café DaRosa staat bekend om de goede koffie.

Dit waren ze, onze tips voor wat je doet in Silves met kinderen in het zuiden van Portugal. Mocht je andere leuke tips weten voor deze stad in de Algarve, laat het weten in de reacties!

Ook overnachten in deze stad? Via Booking.com zijn er allerlei mogelijkheden, ook appartementen met zwembad!

Lees de blog over een camperreis in de Algarve en tips voor de Azoren

Silves
kasteel Silves
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.