7x Evora met kinderen | Bezienswaardigheden

Kindvriendelijke stad in Portugal

0

Ga je op vakantie naar Portugal, dan is het bezoeken van Evora met kinderen haast een must. Wij waren een dagdeel in deze stad. Achteraf gezien hadden we er liever een hele, of zelfs twee dagen gepland.

Houd je van architectuur en musea? Dan zit je in openluchtmuseum Evora echt goed! De stad schijnt ook ’s avonds een echte aanrader te zijn, als het geheel verlicht is.

Toen wij in de omgeving van Lissabon op vakantie waren, gaf mijn man aan dat 1,5 uur rijden voor hem wel echt de max was. Vervolgens zei ik: maar Evora wil ik echt niet missen. Na wat wikken en wegen ging mijn man akkoord. Nog wel wat mopperend. Zodra we aankwamen veranderde zijn houding direct: hij wilde er direct langer blijven dan de paar uur die we hadden gepland.

Onze dag in Evora met kinderen

Het centrum van Evora is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Niet voor niets! Deze stad is typisch Alentejaans. Het is een charmante stad met veel bezienswaardigheden. De stad is ommuurd, er zijn veel mooie steegjes, witte huizen en er zijn paleizen. Ook staat er een goed bewaarde Romeinse tempel uit de tweede eeuw.

Evora

Deze stad is echt een openluchtmuseum. Toen we aankwamen was direct de vraag: wat willen we echt zien? Er is ontzettend veel te zien en ga je maar voor een paar uurtjes naar de stad dan loont het de moeite om een lijst te maken van de plekken die je wilt bezoeken.

Bezoek aan Evora met kinderen

Begin je bezoek aan Evora met het gezin bij het belangrijkste plein, Praça do Giraldo. Dit plein heeft ook zuilengalerijen. Vanaf het plein kom je op allerlei kleine straatjes terecht. Na een korte stop bij de fontein liepen wij door naar de kathedraal.

Bovenop het klooster Evora

De kathedraal van Evora heet Catedral da Sé, dit is een van de grootste kathedralen van Portugal. Deze kathedraal wil je zowel van buiten als van binnen bekijken! Wij bezochten het Klooster van de Kathedraal van Evora, hier bleven we zeker een uur. Je betaalt een aantal euro entree, wij vonden dit de moeite waard.

Op de heuveltop vind je de ruïnes van een Romeinse tempel en een voormalig koninklijk paleis. Iets verder ligt een terras met mooie tuinen. Vanaf hier kijk je uit over een oude islamitische wijk.

Evora

Nog meer bekijken in Evora

Ook de moeite waard is de bottenkapel (Sao Francisco Capella dos Ossos), gebouwd in de zestiende eeuw. Bij de bouw hiervan werd gebruik gemaakt van duizenden skeletten van begraafplaatsen die overvol waren. Dit is onder andere gebruikt om de wanden te versieren.

Het Romeinse ‘aquaduct van het zilveren water’ heeft een indrukwekkende constructie. Deze is voor een klein deel bewaard, dit is ongeveer 9 kilometer lang.

Wij waren eind augustus in Portugal en dan is het warm! Overal in Evora kom je leuke restaurantjes en kiosken tegen. We liepen van café naar kiosk en hielden overal een korte pauze.

Aan het einde van de dag kwamen we bij een mooi park, naast de stadsmuur, een hele grote speeltuin tegen. Ideaal om met je bezoek aan de stad met kinderen te combineren!

Overnachten in Evora met kinderen

Zoals al eerder aangegeven: wij waren graag langer dan een middag in Evora gebleven. De stad heeft zoveel en dan is het prettig als je op je gemak de stad kan ontdekken. Een aantal kindvriendelijke accommodaties:

  • Hotel Noble House is een aanrader want het combineert de Alentejo-traditie met een modern concept. Er is een parkeerplaats bij het hotel. Is deze vol, dan kan je iets verderop gratis parkeren.
  • Een luxer hotel met een fantastisch zwembad op het dak is het Hotel Vitória. Iedere kamer heeft een balkon. Je wandelt zo naar het centrum van de stad.
  • Ook centraal ligt het hotel M’AR De AR Muralhas, met zwembad in de tuin.

Wij bezochten Evora vanuit Lissabon, als een daguitstapje. De regio Alentejo, waar Evora in ligt, heeft echter veel meer te bieden. Deze regio ligt zuid-centraal in Portugal. De kustlijn is prachtig, met hoge kliffen. In het Badoca Safari Park kan je op safari gaan. Lees verder over wat er te doen is in Alentejo met kinderen.

Ook een optie is om vanuit Evora door te rijden naar het leuke Badajoz. Ook Sevilla is aan te rijden, dat deden wij in 2019.

Alejento Portugal
Bron Evora
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.