10x tips voor Albufeira met kinderen

Kindvriendelijke vakantie in Portugal

0

Roxanne komt al sinds ze vier jaar is in Portugal, het is een van haar favoriete landen. Albufeira is haar favoriete plek in dit land, ze kwam er als klein meisje, als puber met haar eerste vriendje en nu ook als gezin met haar man en zoontje. Wie anders dan Roxanne kan tips delen voor Albufeira met kinderen.

Albufeira met kinderen

1. Het oude centrum

Albufeira is een prachtige stad, en dan met name het oude centrum. Voor jongeren is de strip ook geweldig om te stappen. Maar wil je als gezin lekker door smalle mooie straatjes struinen om daarna lekker en gezellig te eten, dan is het oude Albufeira toch wel het leukst en mooist.

Albufeira met kinderen

2. Restaurant

Ga lekker winkelen en rondkijken om daarna heerlijk shoarma of heerlijke hemelse kip te eten hij Shalom.

3. Accommodatie in Albufeira

Qua accommodatie is, als je van kleinschalige, rustige maar centrale ligging houdt, Arias Villa’s een aanrader.

Albufeira met kinderen

4. De omgeving

Maar Albufeira is niet de enige reden dat ik een liefde voor de Algarve heb. De stranden en omgeving zijn ook prachtig. Huur een auto en ga rondrijden. Bezoek mooie steden als Silves en ga naar de Serra de Monchique. Cabo San Vincente, het meest zuidelijke puntje van Europa, is ook zeker een bezoekje waard. Al is het alleen maar vanwege de laatste braadworst voor Amerika.

5. Parken

Voor de kinderen zijn er diverse leuke pretparken. Zo heb je Zoo Marine en er zijn veel waterparken die echt de moeite waard zijn.

6. Dagje Spanje

Een dagje Spanje kan ook vanuit Albufeira. Neem daarvoor de veerboot over de rivier van Vila real de San Antonio naar Ayamonte (niet duur). Dit Spaanse stadje is erg leuk, ga er lekker lunchen en rondstruinen.

7. Jeepsafari

Wil je een georganiseerde activiteit doen, dan is de jeepsafari zeker een aanrader. Zelf heb ik die pas gedaan toen ik er al 20 jaar kwam en vond hem geweldig! Onderweg stop je bij een fabriek van Medronho en vuurwater waar je ook wat kan proeven en kopen, je rijdt door het prachtige achterland en luncht met Kip piri piri.

Albufeira met kinderen

8. Kip piri piri

Over kip piri piri gesproken: dat moet je gegeten hebben in Portugal. En vergeet de cataplana ook niet. Ga je kip piri piri niet eten in oud Albufeira maar vraag de Portugezen waar je die het beste kan eten.

9. Winkelen

Als je van winkelen houdt is er de Algarve shopping en ook de zigeunermarkten zijn de moeite waard om te bezoeken. Langs de wegen zijn heel veel pottenbakkerijen waar ze de meest mooie borden, lampen en vazen verkopen.

Daarom naar Albufeira met kinderen

Mijn belangrijkste tip: stap vooral eens in de auto en ga gewoon rijden door het prachtige zuiden van Portugal. Dan kom je op de mooiste plekjes. Dit jaar gaan wij helaas niet op vakantie vanwege de komst van onze tweeling in juli maar het zal mij niks verbazen als hun eerste vakantie ook Albufeira wordt!

Lees ook: 
In de omgeving ligt kindvriendelijk Praia da Rocha
De provincie Alentejo met kinderen
Doen in de omgeving van Lissabon met kids

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.