Omgeving van Lissabon met kinderen | 11x Tips

Wat is er te doen in de omgeving van Lissabon met kinderen, bijvoorbeeld voor tijdens een stedentrip of tijdens een gezinsvakantie? Wij waren hier op vakantie en delen onze beste tips!

De stad Lissabon is prachtig (dit zijn onze tips voor kinderactiviteiten) en er is heel erg veel te doen, ook als je met kinderen op reis bent. De omgeving van Lissabon biedt ook enorm veel aan natuur, cultuur, steden, surfen en stranden. Wij waren twee keer in deze omgeving: een keer ten noorden en een keer ten zuiden. Ik deel daarom ook een aantal tips voor de omgeving van Lissabon met kinderen.

Doen in de omgeving van Lissabon met kinderen

Evora

Evora is een prachtige plaats, het wordt omschreven als een boek over de kunstgeschiedenis van Portugal. Voor ons was het bijna twee uur rijden, omdat we ten noorden van Lissabon een appartement huurden. Mijn man had er daarom niet heel veel zin in, maar dat veranderde toen we in de stad waren. Toen wilde hij niet meer weg.

Smalle straten, stadsmuren, oude gebouwen, kunst, torens om te beklimmen: Evora heeft het allemaal. Wij hebben veel gewandeld, veel gezien en genoten op de terrassen.

Aan het eind van de dag kwamen we ook nog eens een grote speeltuin tegen, aan de rand van een park. Ik zou hier zo twee dagen kunnen doorbrengen. Het is echt wat verderop nog, maar wel mogelijk. Wil je een dagje naar Spanje, rijd dan naar de grens en ga naar Badajoz.

Evora met kids
Evora

Peniche

Mijn man wilde surfen toen hij hoorde dat we op vakantie gingen naar Lissabon met kinderen en dat vond ik prima. Maar dan had ik geen zin om twee of drie uur lang te wachten bij een strand waar we al geweest waren. Daarom reden we naar het schiereiland Peniche, dat ligt ten noorden van Lissabon.

Dit stadje in de omgeving van Lissabon blijkt een van de belangrijkste vissersplaatsen van Portugal te zijn. Naast prachtige (surf)stranden heeft het stadje een mooi fort. Het fort was erg leuk, daarbij is ook een museum. Naast de ingang van het fort zit een heel klein kiezelstrandje. Hier stonden de kinderen een uur te spelen. Volgens VisitPortugal zijn de baaien van Consolação en Baleal het meest geschikt voor gezinnen.

Peniche
Peniche

Cabo da Roca

Cabo da Roca is een vuurtoren en die staat op het meest zuidwestelijke puntje van het vasteland van Europa. De vuurtoren is best leuk om te zien en het feit dat je op het meest zuidwestelijke puntje staat is natuurlijk iets voor in je fotoboek.

Wat deze plek zo mooi maakt is de omgeving! Je staat op een rots, ver boven het water. De uitzichten zijn super en je kan er goed wandelen. Met de kids zijn we een uurtje onderweg geweest en in hun tempo kom je niet erg ver. Er is ook een route van 10 kilometer.

omgeving Lissabon met kinderen
Cabo da Roca

Ericeira

Ericeira is een voormalig vissersstadje en nu staat deze stad voornamelijk bekend om de mogelijkheden om te surfen. Het is echte en ontzettend leuk plaatsje, de lokale bevolking gaat op een vrije dag of in de vakantie ook graag naar Ericeira. Wij verbleven in de omgeving van Ericeira en kwamen er daarom een aantal keer. Het is een gezellige kustplaats, vol met leuke cafés en restaurants.

Wij wandelden graag door de kleine straatjes, gingen naar restaurants (‘s avonds is het nog lang gezellig!) en genoten van de kust. Lees over wat je doet in Ericeira met kinderen.

Ericeira
Ericeira

Obidos

Wat een verrassing was Obidos! Dit is een schitterend vestigingsstadje. We kwamen na een lange dag – surfen, strand, cultuur – bij dit stadje aan. Ontzettend blij waren we dat we er toch nog even heen gereden waren tijdens onze dagen in de omgeving van Lissabon met kinderen.

Het stadje ligt op een heuvel en tussen kasteelmuren. Over deze muren kan je lopen, mijn man deed dit alleen. Hij raadt het niet aan met kinderen. Het is hoog en er staat geen hek naast. Door het stadje heen wandelen is ook erg leuk: kleine straten, mooie huizen, prachtige bloemen en allerlei leuke winkels en restaurants.

Wij waren rond 19.00 in Obidos en dat was helemaal niet zo gek in de zomer. Het is dan een stuk rustiger dan overdag en vooral een stuk minder warm.

Mafra

Mafra staat vooral bekend om het grote paleis dat er staat. Wij waren een aantal uur in de paleistuin met onze kinderen. Eerlijk is eerlijk, de paleistuin bij Sintra ziet er veel spectaculairder uit en is ook echt een grotere aanrader voor de omgeving van Lissabon. Maar de kinderen vonden de paleistuin bij Mafra erg leuk.

Waarom? Er is een grote speeltuin met restaurant ernaast. Daarnaast is er veel te ontdekken in de tuin, er zijn veel bloemen en je kan er goed wandelen. Ook is het aangenaam druk, dus niet veel te druk. Op deze website staat informatie over het paleis.

omgeving van Lissabon
Mafra

Azenhas do Mar

Azenhas do Mar is een stadje dat in de buurt ligt van Cabo da Roca. Bovenop een rots is dit stadje gebouwd, waardoor je mooie uitzichten hebt op de stad en vanaf de stad. Het beste van deze stad voor gezinnen is het strand met een natuurlijk zwembad. Als het geen vloed is kunnen de kinderen pootjebaden en zwemmen.

omgeving van Lissabon
Azenhas do Mar – Portugal

Sintra

Sintra kan natuurlijk niet missen in het overzicht van uitstapjes in de omgeving van Lissabon met kinderen. Na onze middag in Mafra reden we door naar Sintra. Het was ontzettend druk in het dorp. Boven bleek alles gesloten te zijn (het was inmiddels na 19.00). Wel zag het er fantastisch uit. Reden om eens terug te gaan maar dan heel vroeg op de dag, uitgerust en met een plan van hoe we alles bezichtigen.

Anderhalf jaar later waren we er weer en nu hadden we wel kans om volop van Sintra te genieten. De ervaringen passen niet in een paar zinnen, lees liever onze uitgebreide blog over Sintra met kinderen.

Sintra met kinderen
Sintra

Cascais en Estoril

Wij waren kort in Cascais tijdens onze stedentrip in Lissabon met kinderen, dus we kunnen er niet teveel over zeggen. Deze tip voor de omgeving van Lissabon komt van een lezer.

“Cascais is een leuke plaats met verschillende stranden bij het gezellige centrum. Er is ook een treinstation, binnen een half uur ben je zonder overstap in Lissabon. Even verderop ligt Estoril. Wil je naar het strand zonder al teveel moeite, dan zijn deze kustplaatsen een goede optie.”

omgeving van Lissabon
Sintra

Guicho

Bij Guicho zijn de windsurfers, het ligt vlakbij Cabo da Roca. Het is een uitgestrekt strand met diverse strandtenten. Omdat het wat hipper is, betaal je vooral veel.

Wij zaten een aantal uren bij dit strand en hadden het erg naar ons zin met het kijken naar de surfers. Ook de kinderen waren op hun gemak. De reden dat windsurfen hier goed kan is vanwege de enorme wind, het is dus niet direct een super kindvriendelijk strand waar je met je kind kan zwemmen.

Parque Natural da Arrábida

Parque Natural da Arrábida

Het Park Natural da Arrábida is een natuurgebied onder Lissabon, op een ideale afstand voor een dagtrip in de omgeving van Lissabon. Met het mooie blauw van de zee, het groen van de natuur en het wit van de kalkformaties zit je hier goed.

In het park zijn uitloper van twee gebergtes: Serra da Arrábida en Serra do Risco. Ook vind je er enkele prachtige stranden. Wil je wandelen, bereid je dan goed voor d.m.v. het aanschaffen van een actuele wandelgids.

Naar de omgeving van Lissabon met kinderen

Bereikbaarheid

Lissabon en omgeving bereik je het gemakkelijkst per vliegtuig. Boek vliegtickets, ook bij de lowbudget maatschappijen, bijvoorbeeld via Skyscanner.

Familiehotels

Wil je in de omgeving van Lissabon verblijven, dan zijn dit tips voor familiehotels:

VILA GALÉ ERICEIRA (vlucht + hotel) wordt omringd door de Atlantische Oceaan en de prachtige omgeving. Er is een zwembad en een speeltuin.

  • Ericeira Ocean View Apartment ligt in Ericeira, op slechts 600 meter van het strand Sul. Het is een appartement met twee slaapkamers, een buitenzwembad, een terras en gratis WiFi.
  • RIDE Surf Resort & Spa ligt in Peniche. Er zijn familiekamers, een speeltoestel naast het verwarmde buitenzwembad, een fitnesscentrum en een bar.

Auto huren

Wil je veel van de omgeving van Lissabon zien met het gezin, huur dan een auto. Dat is in Portugal de makkelijkste manier om rond te reizen. Wij huren meestal een auto via SunnyCars.

Dat waren onze tips voor de omgeving van Lissabon met kids. Lees ook wat je doet in de Algarve met gezin.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën