Peniche met kinderen | 5x Uitjes Portugal

Wat is er te doen in Peniche met kinderen, aan de Portugese kust? Wij waren hier met het gezin en delen onze tips voor activiteiten. Wij kwamen hier voor Johans eerste (en voorlopig ook enige) surfles. En als je er dan toch bent, dan wil je ook wel even rondkijken!

Als we op vakantie zijn geweest dan zet ik alvast allerlei blogs in concept die ik wil schrijven. Naar aanleiding van de vakantie in Portugal was dat onder andere de blog over Lissabon, die inmiddels al jaren terug gepubliceerd is. Peniche stond in concept en bleef vervolgens in concept staan. Hoog tijd om daar eindelijk verandering in te brengen. Dus hier lees je, jaren na dato, alsnog mijn tips!

Doen in Peniche met kinderen

Bezienswaardigheden

Peniche staat bekend als vissershaven en daarnaast worden hier veel watersporten gedaan. Je komt hier natuurlijk voor de stranden maar daarnaast is ook het stadje zelf wel een aanrader om te bezoeken. Qua bezienswaardigheden heb je er het sanctuarium Nossa Senhora dos Remédios en de kerken Igreja de São Pedro en Igreja da Misericórdia. Daarnaast moet je natuurlijk naar het fort Forte de Peniche. Dit fort is gebouwd om de kust te verdedigen en later werd het een politieke gevangenis. Nu is er een museum gevestigd in het fort.

Kindvriendelijke stranden

Wil je met de kinderen naar een redelijk beschut strand, dan kan je kiezen voor de baaien van Consolação en Baleal. Peniche staat bekend als watersport plek en dat is niet voor niets, want Praia de Medão Grande is één van de beste stranden voor surfers en bodyboarders ter wereld. Zwemmen kan hier niet maar op het strand kijken naar de surfers is natuurlijk wel leuk om te doen.

Lissabon met kids

Ilha das Berlengas

Ilha das Berlengas is een archipel op zo’n 10 kilometer voor de kust van Peniche. Het zijn vooral hele mooie natuurgebieden en duikers komen hier ook graag. Tussen mei en oktober kan je dagelijks van en naar de eilanden varen vanaf de haven van Peniche. 

Ga met de veerpont naar de Berlengas-eilanden. Vertrek vanuit de haven van Peniche en geniet van een veerboottocht van 30 minuten naar de haven van Berlengas.

Sportagua

Blijf je langer in Peniche met kinderen, dan is het misschien leuk om een dag naar het waterpark Sportagua te gaan. Hier heb je allerlei glijbanen, zwembaden en ook een kinderbad. Voor kinderen betaal je ongeveer 10 euro entree, voor volwassenen een paar euro meer voor een hele dag toegang.

Obidos | Omgeving Peniche met kinderen ontdekken

We waren eerst gaan surfen in Peniche en reden aan het eind van de dag toch nog even door naar Obidos. Dit is de stad met de stadsmuren. Wij zijn blij dat we er waren en gaan graag terug. D

Als we aan komen rijden in Obidos, kijken we onze ogen uit! Wow. Een enorme vestigingsmuur zien we. We zijn benieuwd wat dit stadje nog meer te bieden heeft. Obidos was ooit van strategisch belang, vanwege het verdedigen van het grondgebied.

Binnen de stadsmuren staat een kasteel, met daar omheen haast een doolhof van smalle straten en witte huisjes. Tel daar de bloemen en de terrasjes bij op, en je komt ogen en tijd te kort!

Peniche kinderen Portugal

Aangezien wij laat in de middag, eigenlijk al in de avond, aankwamen in Obidos was er nog weinig zonlicht. Mijn man beklom de stadsmuur en vond dit fantastisch. Je kan er een heel stuk overheen lopen. Met kleine kinderen lopen over de stadsmuur raadt hij niet aan. Het is op sommige plekken erg hoog en er staat geen hek. Het is dan een recept voor ongelukken.

Daarna ben ik door de steegjes van Obidos gaan zwerven. Wat een heerlijk stadje is het zeg! Ik genoot ontzettend van de mooie straten, de kerken, het kasteel, de terrassen en de mensen.

Overnachten in Peniche met kinderen

Wij waren eind augustus in Portugal en Peniche en op dat moment is het druk met toeristen. Wel is de temperatuur zeer aangenaam. Ik raad aan dat je in het voor- of najaar naar Portugal reist. En neem voor Obidos zeker de tijd, de stad is echt de moeite waard. In het voor- en najaar zijn er ook een heel stuk minder toeristen. Hierdoor kan je nog meer van het stadje genieten.

Blijf je langer in dit gebied? In dit stadje op het schiereiland heb je best veel betaalbare plekken om te overnachten. Dan kan je bijvoorbeeld hiervoor kiezen:

  • KateKero biedt uitzicht op zee. Er zijn kamers voor vier personen.
  • AKTION Peniche Hostel & Apartments heeft een bar, een gemeenschappelijke lounge en barbecuefaciliteiten. Ook zijn er familiekamers en een zonneterras.

Lezen over de omgeving van Peniche? Dit zijn onze tips voor Ericeira.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën