Peniche met kinderen | 5x Uitjes Portugal

0

Wat is er te doen in Peniche met kinderen, aan de Portugese kust? Wij waren hier met het gezin en delen onze tips voor activiteiten. Wij kwamen hier voor Johans eerste (en voorlopig ook enige) surfles. En als je er dan toch bent, dan wil je ook wel even rondkijken!

Als we op vakantie zijn geweest dan zet ik alvast allerlei blogs in concept die ik wil schrijven. Naar aanleiding van de vakantie in Portugal was dat onder andere de blog over Lissabon, die inmiddels al jaren terug gepubliceerd is. Peniche stond in concept en bleef vervolgens in concept staan. Hoog tijd om daar eindelijk verandering in te brengen. Dus hier lees je, jaren na dato, alsnog mijn tips!

Doen in Peniche met kinderen

Bezienswaardigheden

Peniche staat bekend als vissershaven en daarnaast worden hier veel watersporten gedaan. Je komt hier natuurlijk voor de stranden maar daarnaast is ook het stadje zelf wel een aanrader om te bezoeken. Qua bezienswaardigheden heb je er het sanctuarium Nossa Senhora dos Remédios en de kerken Igreja de São Pedro en Igreja da Misericórdia. Daarnaast moet je natuurlijk naar het fort Forte de Peniche. Dit fort is gebouwd om de kust te verdedigen en later werd het een politieke gevangenis. Nu is er een museum gevestigd in het fort.

Kindvriendelijke stranden

Wil je met de kinderen naar een redelijk beschut strand, dan kan je kiezen voor de baaien van Consolação en Baleal. Peniche staat bekend als watersport plek en dat is niet voor niets, want Praia de Medão Grande is één van de beste stranden voor surfers en bodyboarders ter wereld. Zwemmen kan hier niet maar op het strand kijken naar de surfers is natuurlijk wel leuk om te doen.

Lissabon met kids

Ilha das Berlengas

Ilha das Berlengas is een archipel op zo’n 10 kilometer voor de kust van Peniche. Het zijn vooral hele mooie natuurgebieden en duikers komen hier ook graag. Tussen mei en oktober kan je dagelijks van en naar de eilanden varen vanaf de haven van Peniche. 

Ga met de veerpont naar de Berlengas-eilanden. Vertrek vanuit de haven van Peniche en geniet van een veerboottocht van 30 minuten naar de haven van Berlengas.

Sportagua

Blijf je langer in Peniche met kinderen, dan is het misschien leuk om een dag naar het waterpark Sportagua te gaan. Hier heb je allerlei glijbanen, zwembaden en ook een kinderbad. Voor kinderen betaal je ongeveer 10 euro entree, voor volwassenen een paar euro meer voor een hele dag toegang.

Overnachten in Peniche met kinderen

Blijf je langer in dit gebied? In dit stadje op het schiereiland heb je best veel betaalbare plekken om te overnachten. Wil je tips? Dan kan je bijvoorbeeld hiervoor kiezen:

Lezen over de omgeving? Dit zijn onze tips voor Obidos en dit doe je in Ericeira. En lees over de leukste kindervakanties in Portugal.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.