kindervakanties Reistipsmetkids

Kindervakanties

Op Reistipsmetkids delen wij tips voor kindervakanties in Nederland, België, Europa en bestemmingen voor verre reizen.

Kindervakanties Nederland

Een kindervakantie met het gezin in Nederland kan op heel veel plekken. We lichten 5 leuke plekken uit. Hieronder delen we 3 toffe kindervakanties van aanbieders in Nederland.

#1 Veluwe: natuur, vakantieparken en volop leuke kinderactiviteiten als openluchtmusea en dierenparken. De Veluwe is in ieder jaargetijde een bezoek waard.

#2 Waddeneilanden: stranden, uitwaaien, bijzonder want alleen bereikbaar per boot en dan ook nog veel leuke kinderuitjes en strandtentjes. De Waddeneilanden zijn heerlijk voor een korte vakantie of langere kindervakantie.

#3 Zuid-Limburg: het mooie Heuvellandschap lokt ons iedere keer weer terug. Hier kan je eindeloos wandelen, er zijn ontzettend veel leuke activiteiten en de stad Maastricht is prachtig.

#4 Noord-Brabant: met de grote attractieparken als de Efteling en Beekse Bergen, vele vakantieparken en ontzettend veel natuur is dit een schitterende provincie voor een vakantie of weekendje weg.

#5 Drenthe: dé vakantieprovincie in Nederland bij uitstek. Met Nationale Parken, veel wandel- en fietspaden, gave vakantieparken en kindercampings en natuurlijk tal van uitjes.

Kindervakanties met waterpark!

Een vakantie met een waterpark of aquapark is een populaire vakantie onder gezinnen. Logisch, want op zo’n grote waterspeelplaats zijn de kinderen urenlang aan het spelen. Er zijn kindercampings en hotels met sprayparken en waterspeeltuinen, zwembaden, aquaparken en een heleboel glijbanen.

Goedkopere bestemmingen voor een aquapark vakantie met kids zijn vaak Turkije en Egypte. Daar zijn meestal ook hele grote waterparken. Daarnaast kan je kiezen voor een kindercamping in bijvoorbeeld Italië of Frankrijk, waarbij je erheen rijdt met de auto. Dit zijn 3 tips voor aquapark vakanties, met vlucht en verblijf.

  • Vacanceselect – kindercamping aanbod met aquapark
  • TUI – hotels en campings met waterpark. Vaak inclusief vlucht.
  • ROAN – kindercampings aanbod met aquapark

Kindervakanties | Rondreizen aanbieders TOP 3

Als je op een kindervakantie wilt gaan, kan je er ook voor kiezen om met een rondreis op pad te gaan. Wij delen onze top 3 van aanbieders van familiereizen. Dit zijn aanbieders waar wij goede ervaringen mee hebben. Ze richten zich op gezinnen, kennen de bestemmingen en denken flexibel mee in jullie reisplannen.

 

  1. TRAVELNAUTS – dé Nederlandse reisorganisatie die gespecialiseerd is in het samenstellen van individuele en bijzondere reizen met kinderen. Binnen en buiten Europa.
  2. LOCAL HERO TRAVEL – Individuele familiereizen die je samenstelt met een Local Hero, een reisexpert in het land waar jullie naartoe willen reizen.
  3. DJOSER Family – met Djoser Family combineer je het beste van twee werelden. Je ervaart het gemak van een goede geregelde groepsreis met extra aandacht voor de kinderen.

 

Kindervakantie op familiecampings

Kindercampings zijn campings voor de hele familie: er zijn vaak uitgebreide faciliteiten. Denk hierbij aan zwembaden, glijbanen, speeltuinen, miniclub en andere animatie. Overnachten kan meestal in eigen kampeermiddel, stacaravan of Glamping! Wij delen 3 tips voor gave kindervakanties op campings.

kindervakanties Nederland

Reistipsmetkids is een blog over vakanties, kindvriendelijk overnachten, stedentrips en dagjes uit met kinderen in binnen- en buitenland. We gaan graag naar bestemmingen met veel natuur en we gaan geregeld op stedentrip! Wij delen onze favoriete plekken voor een kindervakantie, verre reis en stedentrips met jullie!

Dit neem je mee op reis (paklijst), tips voor vliegen met kind en vakanties met peuters.

kindervakantie Italië