Side met kinderen – Splashworld Pegasos World

Een gezinsvakantie Turkije, hoe leuk is dat? Onze gastblogger was met haar tweeling van zes op vakantie naar Turkije. Zij deelt in deze reisblog haar ervaringen in Side met kinderen en het resort met groot waterpark waar zij verbleven.

Wij verbleven in een hotel, het Splashworld hotel Pegasos World. We zijn drie jaar eerder als eens in een Splashworld hotel in Turkije geweest voor een kindervakantie. Dat is zo goed bevallen, dat we opnieuw gezocht hebben naar een leuk Splashworld hotel. Op de heenreis vertrokken we heel vroeg, dus we moesten midden in de nacht naar Schiphol rijden. De jongens hebben de hele weg niet geslapen, dus het viel me enorm mee dat ze in het vliegtuig gewoon lief waren.

Side met kinderen

Wij gingen in augustus 2016 naar Turkije, naar het Splashworld hotel Pegasos World (website). We wilden graag naar een warm land op vakantie, maar niet te duur. Dan kom je al gauw bij Turkije uit. We zijn met het vliegtuig gegaan. Dat ging prima, zowel de heenreis als de terugreis.

Een Splashworld hotel staat bekend om een groot waterpark met vele glijbanen. Ideaal dus voor kinderen tijdens een gezinsvakantie Turkije. Pegasos World was perfect voor alle leeftijden. Er waren twee grote peuterbaden, volledig afgeschermd van het diepere water.

Voor de kinderen die nog net niet kunnen zwemmen (5-6 jaar) hadden ze een bad inclusief glijbanen waar ze zelfstandig vanaf konden en waar ze in konden staan. (Uiteraard onder toezicht van de ouders). Voor de grotere kids (6+) hadden ze een heel groot waterpark met vele glijbanen. Geweldig, ook voor de ouders!

Wat op 2 minuutjes loopafstand was, was het strand! Heerlijk om het zwembad af en toe af te wisselen met de zee. De jongens hebben zich daar ook uren vermaakt!

turkije3
Splashworld hotel Pegasos World

Doen in Side met kinderen

In de omgeving van het hotel ligt het dorpje Side. Voor onze kinderen (6 jaar) was dat niet heel interessant. Het was met name veel wandelen in de warmte. We zijn naar een grote markt geweest. Dat was leuk om een keertje te zien tijdens onze gezinsvakantie in Turkijke, maar na een uurtje of 1.5 waren onze kinderen daar wel klaar mee. Verder was er weinig voor de kinderen in de buurt, maar dat was ook niet nodig aangezien het waterpark iedere dag weer voor veel plezier zorgde.

Kinderactiviteiten Side

Als je wel graag wat dingen onderneemt, dan zijn dit aanraders om te doen.

Het Antalya Aquarium is één van de grootste aquariums ter wereld met verschillende themagebieden en de grootste onderwatertunnel ter wereld. Je ziet onder andere het leven in de Indische Oceaan, de Rode Zee, de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan.

Bij Koprulu Canyon kan je gaan wildwaterraften met kinderen vanaf 14 jaar. Je gaat raften en ook bodyraften in het koude water. De raftingbaan is ongeveer 14 km lang, er zijn 10 stroomversnellingen onderweg en er zijn plekken waar je rustig kan zwemmen.

  • Dolfijnen spotten – Ga op een cruise om dolfijnen te vinden tijdens een begeleide dagtrip vanuit Side, dit kan met kinderen van alle leeftijden. De lunch is inbegrepen.
  • Eftalia Island Waterpark – waterpark met meerdere glijbanen. Ideaal als jouw hotel geen eigen waterpark heeft.

Gezinsvakantie Turkije, aanrader!

Het was een heerlijke vakantie! We hebben genoten, we zijn lekker bijgekomen en heerlijk niks gedaan. Daar moet je natuurlijk van houden! Het eten was ook prima, heel veel aanbod en een erg leuk kinderbuffet. Het animatieteam is voor Nederlandse kinderen niet echt interessant, aangezien er alleen Turks en Scandinavisch gesproken wordt.

Als je voor een niet al te dure prijs naar een fijn hotel wilt waar je vooral heel veel wil gaan zwemmen, dan is dit zeker een aanrader! Op Zoover staan onwijs veel beoordelingen over het hotel, dus als je overweegt hierheen te gaan, lees dan ook even daar de reacties door voor leuke tips en op- en aanmerkingen.

Side met kinderen | Kindervakantie

Ook op een gezinsvakantie naar Turkije? Deze hotels (inclusief vlucht) zijn dan ook aanraders:

BLUE WATERS CLUB – met vier zwembaden, mini- en tienerclub, kinderdisco en speeltuin. En daarbij een uitgebreide All Inclusive formule.

Meer inspiratie nodig?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën