Een verslag van een gezinsvakantie Turkije Side

2

Een gezinsvakantie Turkije, hoe leuk is dat?. Linda van de blog Go or No Go was met haar tweeling van zes op vakantie naar Turkije en deelt in deze reisblog haar ervaringen met Side en het resort.

Gezinsvakantie Turkije

Wij gingen in augustus 2016 naar Turkije, naar Splashworld hotel Pegasos World. We wilden graag naar een warm land op vakantie, maar niet te duur. Dan kom je al gauw bij Turkije uit. We zijn met het vliegtuig gegaan. Dat ging prima, zowel de heenreis als de terugreis. (Vergeet trouwens niet om je E-visum Turkije aan te vragen als je op vakantie naar Turkije gaat!)

De heenreis vertrokken we heel vroeg, dus we moesten midden in de nacht naar Schiphol rijden. De jongens hebben de hele weg niet geslapen, dus het viel me enorm mee dat ze in het vliegtuig gewoon lief waren.

Splashworld hotel Pegasos World in Side

Wij verbleven in een hotel, namelijk Splashworld hotel Pegasos World. We zijn drie jaar eerder als eens in een Splashworld hotel in Turkije geweest. Dat is zo goed bevallen, dat we opnieuw gezocht hebben naar een leuk Splashworld hotel.

Een Splashworld hotel staat bekend om een groot waterpark met vele glijbanen. Ideaal dus voor kinderen. Pegasos World was perfect voor alle leeftijden. Ze hadden twee grote peuterbaden, volledig afgeschermd van het diepere water. Voor de kinderen die nog net niet kunnen zwemmen (5-6 jaar) hadden ze een bad inclusief glijbanen waar ze zelfstandig vanaf konden en waar ze in konden staan. (Uiteraard onder toezicht van de ouders). Voor de grotere kids (6+) hadden ze een heel groot waterpark met vele glijbanen. Geweldig, ook voor de ouders!

turkije3

Omgeving Side, Turkije

In de omgeving van het hotel ligt het dorpje Side. Voor onze kinderen (6 jaar) was dat niet heel interessant. Veel wandelen in de warmte. We zijn naar een grote markt geweest. Dat was leuk om een keertje te zien, maar na een uurtje of 1.5 waren onze kinderen daar wel klaar mee. Verder was er weinig voor de kinderen in de buurt, maar dat was ook niet nodig aangezien het waterpark iedere dag weer voor veel plezier zorgde.

Als je voor een niet al te hoge prijs naar een fijn hotel wilt waar je vooral heel veel wil gaan zwemmen, dan is dit zeker een aanrader!

Wat wel op 2 minuutjes loopafstand was, was het strand! Heerlijk om het zwembad af en toe af te wisselen met de zee. De jongens hebben zich daar ook uren vermaakt!

Gezinsvakantie Turkije, aanrader!

Het was een heerlijke vakantie! We hebben genoten, we zijn lekker bijgekomen en heerlijk niks gedaan. Daar moet je natuurlijk van houden! Het eten was ook prima, heel veel aanbod en een erg leuk kinderbuffet. Het animatieteam is voor Nederlandse kinderen niet echt interessant, aangezien er alleen Turks en Scandinavisch gesproken wordt.

Bekijk hier een video over het aanvragen van een visum Turkije

turkije1

Als je voor een niet al te dure prijs naar een fijn hotel wilt waar je vooral heel veel wil gaan zwemmen, dan is dit zeker een aanrader! Op Zoover staan onwijs veel beoordelingen over het hotel, dus als je overweegt hierheen te gaan, lees dan ook even daar de reacties door voor leuke tips en op- en aanmerkingen.

Als je naar Turkije gaat dan heb je een visum nodig. Je kan je visum voor Turkije in het Nederlands bestellen en met iDEAL afrekenen.

Bekijk ook de vakanties naar Side

2 Comments
  1. Jeanine zegt

    Wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Mijn man is meer van het kamperen maar mij zou het prachtig lijken. Helaas wel een beetje te schijterig om een land als Turkije te bezoeken momenteel. Al begrijp ik dat het reuze meevalt.

    1. Karlien zegt

      Is denk ik altijd zo dat de een meer van een bepaalde soort vakantie houdt dan de ander. Wij dachten allebei niet echt van All-inclusive te houden, totdat we het een keer probeerden. Met kleine kids bleek het echt ideaal te zijn1

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.