Comics Station met kinderen (Plopsa Indoor Antwerpen Review!)

In het Vlaanderen van Suske en Wiske naar een indoor pretpark over stripfiguren? Dat leek ons het ultieme uitje tijdens onze stedentrip naar Antwerpen. Wij hebben de proef op de som genomen met Robin van 7 en laten je graag weten hoe leuk Comics Station met kinderen is!

Let op: Comics Station is weer geopend, onder de naam Plopsa Station Antwerpen! Bekijk de website en koop je kaartjes online.

Ons bezoek aan Comics Station met kinderen

Comics Station noemt zichzelf een indoor pretpark waar je de wereld van bekende striphelden zoals Suske en Wiske, Lucky Luke en de Smurfen in kunt stappen. Je vindt deze verdeeld over vier ruim opgezette verdiepingen; twee verdiepingen met attracties, een verdieping met een indoor speeltuin en een verdieping gereserveerd voor het restaurant. Deze verdiepingen worden met elkaar verbonden door een aantal mega glijbanen!

Glijbanen

Met de glijbaan naar beneden

Als we Comics Station binnenstappen met onze digitale armbandjes om staat een levensgrote Suske ons al op te wachten, met hem gaan we uiteraard even op de foto. En dan mogen we kiezen hoe we naar de leukste verdiepingen van Comics Station gaan: met de trap, de lift of met de glijbaan. Wij kiezen natuurlijk voor het laatste! Gierend van het lachen zoeven we met een sneltreinvaart door de glijbaan naar de laagste verdieping waar de pret echt kan beginnen!

de vliegende bollen van Jommeke
de vliegende bollen van Jommeke

Ufo’s en bewegende trappen

 Bij Jommeke stappen we in een botsauto vermomd als kleine vliegende schotel. Het is een kort, maar gaaf ritje waarbij we met Robin aan het stuur heerlijk op alle andere ufo’s botsen. Er staat geen rij, dus we gaan – hoppa – nog een keer!

In Tollembeek lopen we over draaiende platen, lopende banden, muzikale stenen en een bewegende trap door het dorp van stripheld Urbanus. Goed opletten dat je hier niet ongenadig onderuit gaat.

Tollembeek
Tollembeek

Red Suske en Wiske

Mijn absolute favoriet is de teletijdmachine van professor Barabas! Hier moeten we samen allemaal opdrachten uitvoeren om Suske en Wiske te redden waarbij we even echt actief aan de slag mogen en het belangrijk is dat we goed samenwerken. Kijk maar even of je onze score van 212 kunt evenaren!

schieten bij Lucky Luke1
schieten bij Lucky Luke1

Doe als Lucky Luke

Lucky Luke heeft ook onze hulp nodig, wij krijgen allemaal een pistool om de bandieten die de trein overvallen te beschieten. In de saloon mag Robin als een van de Dalton broers op een paardje rijden en proberen de andere kinderen te verslaan in een paardenrace. En tot zijn grote plezier lukt hem dat ook nog! Weer een deur verder laten we de wind door onze haren suizen bij een vermakelijke 4D film over de bekende cowboyheld.

Ook bij de Smurfen en de familie Kiekeboes is er van alles te beleven. Zo maken we samen met vader Kiekeboes een vrije val vanaf de zolder en helpen we de Smurfen met toverstokjes Gargamel te verslaan.

de Teletijdmachine
de Teletijdmachine

Naast de attracties zijn er ook veel kleinere spellen; zo blijkt het nog lastig om de de koperen draad niet te raken bij de bibberspiraal. En we maken ook graag gebruik van de vele kansen om een (te) gekke foto te maken. Als boef op een wanted poster, zittend op het toilet van Urbanus en net als Jerommeke, Lambik en de rest als een levende piramide. Het maken van de foto is al half de lol!

Voor we Comics Station verlaten nemen we nog een laatste keer de trap naar de bovenste verdieping om van de glijbaan van maar liefst 22.5 meter in een keer van de vierde naar de eerste verdieping te zoeven. Het blijft leuk!

Tollembeek
Tollembeek

Onze ervaringen in Comics Station met kind

Wij hebben bijna 4 uur doorgebracht in Comics Station en echt een top tijd gehad samen!

Comics Station is bijzonder mooi vormgegeven, je hebt inderdaad echt het gevoel in de wereld van de striphelden te stappen. De meeste attracties duren kort, soms maar een halve minuut. Dat is af en toe best jammer, maar het helpt ook weer om de wachttijden zo laag mogelijk te houden. Wij hebben tijdens ons bezoek op een zaterdagochtend nooit langer dan 5 minuten in de rij gestaan en konden dan ook makkelijk gewoon nog een keer dezelfde attractie in.

Alleen de grote indoor speeltuin hebben we links laten liggen, de zon scheen door het dak en Antwerpen lonkte naar ons.

klimmen met Jommeke
klimmen met Jommeke

Praktische informatie

  • Er zijn kluisjes bij de ingang, deze kosten 2 euro die je niet meer terug krijgt.
  • In Comics station vind je twee cafe’s waar je drinken en snacks kunt kopen, ook zijn er een aantal drankautomaten. Op de bovenste verdieping kun je terecht bij Comic Kitchen, waar je maaltijden kunt bestellen. Vanaf hier is er ook weer toegang tot de indoor speeltuin.
  • Wij zagen meerdere bezoekers lunchen vanuit hun eigen broodtrommeltje, dat is volgens de website ook gewoon toegestaan.
  • Je vindt Comics Station in het Centraal Station van Antwerpen, ideaal dus als je met de trein naar Antwerpen reist. Maar ook met de auto is het prima te doen, je kunt onder het station parkeren.
  • Tickets kun je het beste vooraf online bestellen, deze zijn voordeliger. En dat garandeert je ook van toegang, op drukke dagen laat men maximaal 2000 bezoekers toe.
  • Comics Station is waarschijnlijk het allerleukst voor kinderen in de leeftijd van 4-9 jaar, maar ook jongere en oudere kinderen zullen zich vermaken. Voor de allerkleinsten is er een kleine speelruimte en een grote verschoon ruimte. En niet alle glijbanen zijn 22.5 meter lang, er is er ook een voor de kleinere kinderen.
  • Na afloop kun je op de website inloggen en al je scores en gekke foto’s nog een keer terug zien!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën