Wilde Weken Festival | N.P. Hoge Veluwe

Herfstvakantie-tip

Op een zomerse herfstdag is een bezoek aan de Veluwe sowieso al prachtig. Maar tijdens de ‘Hoge Veluwe Wilde Weken´ is het extra leuk om erheen te gaan! Er wordt veel georganiseerd voor kinderen (en ouders) en wij hadden de mazzel om dit Wilde Weken Festival te ervaren.

Op het picknickterrein in het bos zijn de Wilde Weken. Vanaf de parkeerplaats hoor je al zomerse muziek, dus het is gelijk duidelijk in welke richting we moeten lopen! Het picknickterrein is niet al te groot en staat vol met allerlei activiteiten, foodtrucks en een terras.

Wilde Weken Festival

Ons bezoek aan het Wilde Weken Festival

Mijn zoontje scant direct alle activiteiten en wil vooral ‘zwerfkei werpen’ en ‘zandzak gooien’ proberen. Dit zijn activiteiten waar ouders ook enthousiast meedoen. Verder kan je in bomen klimmen, boogschieten en van een tokkelbaan roetsjen. Er is een parcours waar je kan ‘free-runnen’ over en langs allerlei buizen. Ook is er een container met klimtouwen, banden om in te hangen of schommelen.

Er is genoeg te doen en het ziet er heel leuk uit. De activiteiten zijn voor verschillende leeftijden en er zijn diverse ‘wilde’ niveaus.

Wilde Weken Festival

Op de site hebben we gezien dat er ook een tocht is met allerlei opdrachten over het wild door het park, maar die zien we zo snel niet. Nou moet ik er ook eerlijk bij zeggen dat mijn zoontje vooral wil spelen en takken zoeken.

Er is een terras gemaakt en daarachter staan een aantal foodtrucks. Handig, want zo kun je zelf ook even wat drinken terwijl je de kinderen voor je ziet spelen. Met een bord poffertjes zit ik te genieten van het zonnetje. Het terrein is een fijne plek om te zijn.

Wilde Weken Festival

Bezoekerscentrum

We wandelen het terrein af voor een rondje in het bos en komen via een ontdekkingsroute bij het bezoekerscentrum uit. Dit centrum is ook echt de moeite waard is. We zijn hier vorig jaar al eens geweest voor een kinderwandeling met de boswachter. Toen gingen we op zoek naar bronstige edelherten die burlen. Zo’n wandeling is zeker ook een aanrader, op de site staat wanneer de wandelingen zijn.

In het bezoekerscentrum is van alles te zien en te beleven, vooral het ‘Museonder’ vindt Mels leuk.

Praktische info over het Wilde Weken Festival

Tot en met 28 oktober 2018 vinden de Wilde Weken plaats. Op sommige dagen zijn er extra activiteiten. Op de laatste dag kan je bijvoorbeeld ‘Woodcarven’: met een motorzaag beelden maken uit hout. En een combinatie met een wandel- of fietstocht, het bezoekerscentrum of het Kröller-Mülller Museum is goed te doen.

Lees ook: Vakantieparken op de Veluwe met kinderen en tips voor uitjes in Gelderland!

Wilde Weken Festival
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.